Vakantie in County Donegal

Het onafhankelijke Donegal

Een vakantie in County Donegal is reizen door een onbedorven en onontdekt stuk Noordwest-Ierland. Donkere kliffen wisselen goudgele stranden af. De zon werpt een briljant licht over de vaak woeste zee. In het binnenland is het bergachtig en kronkel je via bergpassen en smalle weggetjes door Glenveagh National Park. In deze afgelegen en onafhankelijke regio spreken veel mensen Iers (Gaeltacht). Met de komst van de Wild Atlantic Way is de wilde kust van Donegal weliswaar ontsloten, maar nog steeds is het hier heerlijk rustig. Tijdens een vakantie in Donegal ben je in het andere Ierland. Het echte Ierland, vinden de trotse inwoners van Donegal.

Torenhoge Slieve League Cliffs

Als je vanuit het zuiden komt, is Donegal Town de eerste plaats van betekenis. Het ligt mooi aan de rivier Eske aan de Donegal-baai. Donegal Castle was het bastion van de O’Donnel-clan, van waaruit ze hun zaakjes in deze streek bestierden. Ten zuiden van Donegal Town ligt het 3 kilometer lange strand van Rossnowlagh, met een Blauwe Vlag een waar paradijs voor surfers en families. Ga je naar het westen langs de kust, dan kom je uit bij de torenhoge Slieve League Cliffs. Ze behoren met hun 600 meter tot de hoogste zeekliffen van Europa. Je vervolgt je route naar het noorden, waar je via de haarspeldbochten van de Glengesh Pass in Glencolumbcille uitkomt. Dit is een klein dorpje met veel overblijfselen uit het Stenen Tijdperk in de omgeving.

Kunst op Tory Island

De oversteek naar Tory Island kan een ‘bumpy ride’ zijn, maar er staat dan wel een koning op de kade om je te verwelkomen. Patsy Dan Rodgers is de leider van de kunstenaarsgemeenschap op dit mooie eiland. In Gailearaí Dixon bewonder je hun werk. Vóór Rodgers was Derek Hill de drijvende kracht achter de hier gevestigde kunstenaars. Zijn werk en uitstekende kunstcollectie (met o.a. Hokusai en Picasso) zie je in het Glebe House & Gallery, in het binnenland van Donegal bij het Glenveagh National Park. Dit is trouwens ook een schitterend wandelgebied met bergen en meren, en het Glenveagh Castle. De kamers zijn rijk gedecoreerd en de exotische tuinen oogstrelend.

Halfedelstenen zoeken op het strand

In het noorden van Donegal vind je de schiereilanden Fanad en Inishowen. Op Fanad Head ligt de fotogenieke vuurtoren en het mooie Ballymastocker-strand. De prachtige 8 kilometerlange route vanaf het badplaatsje Portsalon naar Fanad Head voert je langs de grillige kust met inhammen en wilde zee. Op het volgende schiereiland, Inishowen, ligt Malin Head. Dit is het meest noordelijke punt van Ierland. De strijd met de woeste Atlantische Oceaan heeft een spectaculair rotslandschap opgeleverd. Ga naar Hell’s Hole: een lange, diepe, nauwe kloof met daaronder schuimende en brullende golven. Of naar de stranden bij Banba’s Crown en Ballyhillin. Daar vind je halfedelstenen. Tijdens een vakantie in Donegal wordt het nog moeilijk kiezen.

Populaire Vakanties County Donegal

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.3
Fly Drive

Rorry Hotels

15-daagse rondreis langs hotels

Ierland

Naar alle hoogtepunten van Ierland én Noord-Ierland

8.0
Rondreis

Bronwyn

20-daagse autorondreis langs hotels

Schotland, Ierland, Engeland

De hoogtepunten van Schotland, Ierland en Engeland

Hotel

Mill Park Hotel

Noordwest-Ierland, Donegal

Ruim opgezet hotel aan de rand van de plaats Donegal

Onze vakanties County Donegal

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen County Donegal

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit