Het onontdekte Ierland: 6 tips.

Geplaatst door Melanie Riemens op woensdag 11 november 2020

Ruige natuur, romantische kastelen en imposante kliffen. Ken jij de onontdekte parels van Ierland al? Laat je inspireren en lees de volgende 6 tips!

1. Donegal, het onontdekte Ierland!

Op zoek naar spectaculaire landschappen, rust en ruimte? Ga dan naar Donegal! Hier vind je het traditionele Ierland: een groen heuvelland met stenen muurtjes en cottages, afgewisseld met blauwe meren en paarse heidevelden. Aan de kust met de Atlantische Oceaan liggen de torenhoge Slieve League kliffen. Minder populair dan de kliffen van Moher, maar wel drie keer hoger. Maak een mooie tocht over de Wild Atlantic Way, langs de afwisselende kust van Donegal.

2. Connemara.
Dit nationale park in het hart van de Connemara bestaat uit veengrond, meren en bergen en wordt veel bezocht door natuurliefhebbers. In dit spectaculaire landschap grazen de beroemde Connemara pony’s. Een gedeelte van het 2000 ha tellende terrein hoorde eens bij Kylemore Abbey. Dit romantische, neogotische fantasiekasteel was ooit privé bezit en is nu voor publiek geopend.  

Tip: bezoek het bijzondere Coral Beach. Het zand bestaat uit verpulverde koralijnen algen, een zeldzaam fenomeen.

3. Het eeuwenoude oosten van Ierland.

Maak een reis door duizenden jaar historie en treed in de voetsporen van de vorige bewoners. In de groene heuvels langs de oostkust van Ierland wemelt het van de bouwsels van de Kelten, de Ierse heiligen en de Vikingen. Je vindt hier prehistorische monumenten zoals grafheuvels in Boyne Valley. Bezoek de ronde toren in Glendalough en het St. Patricks High Cross in Rock of Cashel.  In het klooster van Kells schreven monniken het beroemde Book of Kells dat nu te bezichtigen is in Dublin.

Tip:  bezoek de Leprechaun Cavern en wie weet ontmoet je de meest beroemde inwoner van Ierland, de Leprechaun!

4. Causeway Coastal Route, Noord-Ierland.
Een van de mooiste autoritten ter wereld is de Causeway Coastal Route. Deze loopt door Noord-Ierland, van Belfast naar Londonderry, of andersom. Je rijdt langs de prachtige Ierse kust, ontdekt steden en kustdorpjes en rijdt dan weer over bergtoppen! Op deze route ligt de Giant’s Causeway, een natuurfenomeen van basalten zeskantige pilaren, alsof een reus een voetpad in zee heeft geprobeerd aan te leggen.

5. De oudste stad van Ierland, Waterford

Waterford werd al in de negende eeuw door de Vikingen gesticht als ‘Vadrefjord’ en is de oudste stad van Ierland. Een verrassende stad waar je opgravingen uit de Vikingtijd en de beroemde kristalfabriek Waterford Crystal kan bezoeken.

Tip: tijdens het Spraoi festival in augustus verandert de stad in één groot straatfeest. Geniet gratis van theater, straatkunst en livemuziek. Spraoi staat voor plezier, dus plezier gegarandeerd!

6. Ontdek Ierland vanuit de trein
Tijdens een treinreis van Dublin naar Belfast ontdek je het beste van 2 (Ier)landen! Je combineert de Ierse gezelligheid in de Temple Bar, met het groene heuvellandschap van de Wicklow Mountains en de ruige kust van de Giant’s Causeway. Ga zitten, ontspan en bewonder het prachtige landschap vanuit je comfortabele stoel. Niet alleen geniet je van het comfort van de trein, je reist ook ‘groen’!

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit