Slieve League, Donegal

Het onontdekte Ierland: 6 tips

Geplaatst door Melanie Riemens op maandag 19 juli 2021

Ruige natuur, romantische kastelen en imposante kliffen. Ken jij de onontdekte parels van Ierland al? Laat je inspireren en lees de volgende 6 tips!

1. Donegal, het onontdekte Ierland!

Op zoek naar spectaculaire landschappen, rust en ruimte? Ga dan naar Donegal! Hier vind je het traditionele Ierland: een groen heuvelland met stenen muurtjes en cottages, afgewisseld met blauwe meren en paarse heidevelden. Aan de kust met de Atlantische Oceaan liggen de torenhoge Slieve League kliffen. Minder populair dan de kliffen van Moher, maar wel drie keer hoger. Maak een mooie tocht over de Wild Atlantic Way, langs de afwisselende kust van Donegal.

Rotten Island Lighthouse met Killybegs op de achtergrond

2. Connemara

Dit nationale park in het hart van de Connemara bestaat uit veengrond, meren en bergen en wordt veel bezocht door natuurliefhebbers. In dit spectaculaire landschap grazen de beroemde Connemara pony’s. Een gedeelte van het 2000 ha tellende terrein hoorde eens bij Kylemore Abbey. Dit romantische, neogotische fantasiekasteel was ooit privé bezit en is nu voor publiek geopend.  

Tip: bezoek het bijzondere Coral Beach. Het zand bestaat uit verpulverde koralijnen algen, een zeldzaam fenomeen.

Kylemore Abbey, Connemara

3. Het eeuwenoude oosten van Ierland

Maak een reis door duizenden jaar historie en treed in de voetsporen van de vorige bewoners. In de groene heuvels langs de oostkust van Ierland wemelt het van de bouwsels van de Kelten, de Ierse heiligen en de Vikingen. Je vindt hier prehistorische monumenten zoals grafheuvels in Boyne Valley. Bezoek de ronde toren in Glendalough en het St. Patricks High Cross in Rock of Cashel. In het klooster van Kells schreven monniken het beroemde Book of Kells dat nu te bezichtigen is in Dublin.

Tip: bezoek de Leprechaun Cavern en wie weet ontmoet je de meest beroemde inwoner van Ierland, de Leprechaun!

Rock of Cashel

4. Causeway Coastal Route, Noord-Ierland

Een van de mooiste autoritten ter wereld is de Causeway Coastal Route. Deze loopt door Noord-Ierland, van Belfast naar Londonderry, of andersom. Je rijdt langs de prachtige Ierse kust, ontdekt steden en kustdorpjes en rijdt dan weer over bergtoppen! Op deze route ligt de Giant’s Causeway, een natuurfenomeen van basalten zeskantige pilaren, alsof een reus een voetpad in zee heeft geprobeerd aan te leggen.

Giant’s Causeway, Bushmills, Noord-Ierland

5. De oudste stad van Ierland, Waterford

Waterford werd al in de negende eeuw door de Vikingen gesticht als ‘Vadrefjord’ en is de oudste stad van Ierland. Een verrassende stad waar je opgravingen uit de Vikingtijd en de beroemde kristalfabriek Waterford Crystal kan bezoeken. 

Tip: tijdens het Spraoi festival in augustus verandert de stad in één groot straatfeest. Geniet gratis van theater, straatkunst en livemuziek. Spraoi staat voor plezier, dus plezier gegarandeerd!

Clock Tower, Waterford

6. Glens of Antrim

De Glens of Antrim, ook wel The Glens, liggen in county Antrim, Noord-Ierland. Ontdek deze 9 majestueuze valleien met elk hun eigen karakter via de vele wandelpaden. Je ziet kliffen, zandstranden en watervallen. Het is de natuur op zijn best!

Oostkust van Noord-Ierland, Antrim Coastal road

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Siobhan

15- of 16-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

Combineer romantisch Engeland met Ierse gastvrijheid

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.7
Fly Drive

Niall Hotels

13-daagse rondreis langs hotels

Ierland

Ierse gastvrijheid in combinatie met eeuwenoude historie

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.1
Fly Drive

Niall B&B

13-daagse rondreis langs B&B’s

Ierland

Comfortabele B&B's met Ierse gastvrijheid

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit