Vakantie in County Clare

Wilde natuur en traditionele muziek

Ga je op vakantie naar County Clare, dan ben je in de streek van de machtige Cliffs of Moher, het onwereldse landschap van The Burren en dorpen waar elke avond in de pub traditionele muziek wordt gemaakt. The Wild Atlantic Way laat je de formidabele kust van County Clare ervaren. De meest beroemde zeekliffen van Ierland zijn de Cliffs of Moher, die zich over 8 kilometer uitstrekken en zo’n 230 meter hoog steil uit zee oprijzen. Verschillende soorten zeevogels, waaronder papegaaiduikers, broeden in holen in de kliffen. Wil je de drukte bij de Cliffs of Moher ontlopen, ga dan naar Loop Head. Hier heb je ook steile kliffen en mooie vergezichten, maar kan je er in alle rust van genieten.

Maanlandschap

Het landschap van Nationaal Park The Burren is met niets vergelijkbaar. Het lijkt misschien nog het meest op een maanlandschap. ‘Burren’ komt van het Ierse woord ‘boíreann’ dat ‘een stenige plek’ betekent. Stenen in alle kleuren grijs, behalve in mei als de grijze rotsen kleuren met wilde bloemen. De zaden zijn uit alle windstreken aan komen waaien, je hebt hier dan ook alpiene, arctische en mediterrane bloemen. Ze liggen in de kieren in de rotsen te wachten tot de eerste stralen van de zon. In de zomermaanden kan je deelnemen aan wandelingen met een gids die alles weet over de flora, fauna en geologie van The Burren. Of kies een bewegwijzerde route, waarbij je zelfstandig door de kalkstenen heuvels loopt.

Traditionele muziek

Doolin is een van de meest bekende muzikale plaatsjes in County Clare. ’s Avonds ontstaan vaak spontane muzieksessies in de pub. Maak kennis met typische Ierse instrumenten zoals de bodhrán (Ierse trommel), de fiddle of de tinfluit. In Miltown Malbay maak je kennis met de geschiedenis van de traditionele Ierse muziek bij The Music Makers van West Clare. In dit bezoekerscentrum kan je verhalen beluisteren over de beroemde muzikanten uit deze streek en de korte film ‘the session’ zien. Tijdens het festival ‘Willie Clancy Summer School’ herdenkt Miltown Malbay zijn beroemdste muzikant. Gedurende 9 dagen in juli zitten de pubs vol en ontstaan er spontane muzieksessies. Ook Lisdoonvarna en Kilfenora zijn muzikale plaatsjes, maar dan zonder de grote drukte. Tijdens je vakantie in County Clare geniet je overdag van de weergaloze natuur en ’s avonds van de muziek in de pub.

Populaire Vakanties County Clare

Met de kinderen
Met z'n tweeën
9.0
Fly Drive

Ailish

12-daagse rondreis langs diverse accommodaties

Ierland

In rustig reistempo naar de hoogtepunten van het zuidwesten

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Aislynn B&B

8-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Ideale kennismakingsreis Ierland

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Fly Drive

Blaithin

10-daagse rondreis langs diverse accommodaties

Ierland

Verblijf in een B&B, Farmhouse, hotel én kasteel

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Enya

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

Ontdek het beste van Ierland

Onze vakanties County Clare

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen County Clare

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit