Ontdek het noorden van Zweden

In Noord-Zweden is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Noord-Zweden kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Noord Zweden

Beren spotten in Lofsdalen (incl. 1 overnachting)

Van begin juni tot en met begin augustus kan je vanuit een comfortabele hut spotten naar de bruine beer. Er is een grote kans dat je ook een wolverine of vos ziet. Na een korte wandeling kom je bij de wildernishut, waarvandaan de beren te zien zijn. Er is ook de mogelijkheid om te rusten of slapen, want in de comfortabele hut zijn ook bedden. In de hut staan 3 stapelbedden, er is een kleine kitchenette, een kachel en er ...

Hike naar Troll Lake

Maak een onvergetelijke dagtocht in het Abisko National Park. Je gaat naar de Kärkevagge, een van de meest mysterieuze en mooiste locaties in de Zweedse bergen. De vallei waar je naartoe wandelt heeft bijzondere rotsformaties en het eindpunt is de Rissajaure, oftewel Troll Lake. Je kan deze 12 km lange hike lopen onder begeleiding van een enthousiaste gids of op eigen gelegenheid.

Whitefish grilling bij Kukkola

Het plaatsje Kukkola staat bekend om de manier van het grillen van vers gevangen vis. De vis wordt op een houten stok geplaatst en daarna gegrild op een open vuur. Dit gebeurt in de 'Timber Smoke Hut', die al sinds de 18e eeuw in gebruik is. Tijdens het grillen hoor je vele interessante verhalen over de historie van de hut en de manier waarop de vis gegrild wordt. De vis wordt geserveerd met het Zweedse 'tunnbröd'.

Winterexcursies In Noord Zweden

Noorderlichtsafari inclusief 3-gangendiner vanuit Brändön Lodge

Een diner met kaarslicht op de bevroren arctische zee: wat een avontuur! Vanuit het hotel stap je in een slede die wordt getrokken door een sneeuwscooter en ga je op pad naar de Aurora Hideaway. Binnen in het kleine restaurantje branden de kaarsen en is het lekker warm. De eerste gang is een heerlijke, warme soep. Daarna ga je naar buiten om het magische noorderlicht te spotten. Ondertussen wordt het diner verder bereid ...

Sneeuwscootersafari vanuit Brändön Lodge

Ontdek het landschap van Zweeds-Lapland en geniet van de ultieme vrijheid! Tijdens deze safari rijd je over bevroren meren, de bevroren zee van de Botnische Golf en door de bossen. Misschien zie je onderweg nog wel een eland of rendieren. Onderweg stop je voor een traditionele Zweedse fika (koffiepauze) bij een open vuur.

Noorderlicht sneeuwschoenwandeling inclusief diner vanuit Brändön Lodge

Vandaag ga je op zoek naar het noorderlicht op sneeuwschoenen! Je maakt een wandeling met gids door de bossen, op zoek naar het mooiste plekje voor het noorderlicht. Onderweg vertelt de gids over het noorderlicht en wat het beste moment is om dit te spotten. Ook vertelt de gids over het maken van een vuur in de sneeuw, over sporen van elanden en rendieren én het herkennen van sterren aan de hemel. Op het vuurtje wordt ...

Huur winteruitrusting in Luleå

Bij de excursies van Luleå is winterkleding niet inbegrepen. Mocht je zelf geen goede winterkleding hebben, dan heb je de mogelijkheid dit te huren. De kleding zal klaarliggen in het hotel en is tijdens je verblijf te gebruiken.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit