Ontdek het noorden van Zweden

In Noord-Zweden is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Noord-Zweden kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Noord Zweden

Beren spotten in Lofsdalen (incl. 1 overnachting)

Van begin juni tot en met half augustus kan je vanuit een comfortabele hut spotten naar de bruine beer. Er is een grote kans dat je ook een wolverine of vos ziet. Na een korte wandeling kom je bij de wildernishut, waarvandaan de beren te zien zijn. Er is ook de mogelijkheid om te rusten of slapen want in de comfortabele hut zijn ook bedden. In de hut staan 3 stapelbedden, er is een kleine kitchenette, een kachel en er is ...

Beversafari Vemdalen

Vaar door de ongerepte natuur rondom Vemdalen en speur met de gids naar bevers. De gids bepaalt de vertrektijd aan de hand van de kans om bevers te spotten. Dat kan in de avonduren zijn. Er wordt halverwege gestopt om een kampvuur te maken. Je geniet van een heerlijk diner bij het vuur en hoort de mooiste verhalen van de gids.

Begeleide wandeling in Sonfjället Nationaal Park

Ontdek de flora en fauna van dit prachtige Nationale Park tijdens een begeleide wandeltocht. De enthousiaste gids vertelt graag meer over dit unieke landschap wat in de ijstijd is ontstaan. Je bezoekt de Old Rasmus, de oudste boom ter wereld en je proeft lokale specialiteiten.

Whitefish grilling bij Kukkola

Het plaatsje Kukkola staat bekend om de manier van het grillen van vers gevangen vis. De vis wordt op een houten stok geplaatst en daarna gegrild op een open vuur. Dit gebeurt in de 'Timber Smoke Hut', die al sinds de 18e eeuw in gebruik is. Tijdens het grillen hoor je vele interessante verhalen over de historie van de hut en de manier waarop de vis gegrild wordt. De vis wordt geserveerd met het Zweedse 'tunnbröd'.

Winterexcursies In Noord Zweden

Sneeuwscootersafari vanuit Camp Ripan

In Zweeds-Lapland is de sneeuwscooter een gebruikelijke vorm van transport. Dus ga net als de Zweden op pad met een sneeuwscooter en manoeuvreer over bevroren rivieren en door de dichte bossen en geniet van het magische witte landschap. Met een beetje geluk zie je onderweg nog elanden of rendieren. En onderweg stoppen we nog voor een Zweedse fika (warme drank met iets lekkers).

Paardrijtocht naar de elandsteppe IJshotel

Beleef de Zweedse natuur op haar best. Op de rug van een IJslands paard wordt er gezocht naar de Koning van de Laplandse bossen: de eland! Na afloop wordt er een traditionele 3-gangen lunch geserveerd.

Sneeuwschoenwandeling vanuit Camp Ripan

Wandel door de bossen op een hele andere manier! Met sneeuwschoenen aan je voeten kom je op plekken die anders niet toegankelijk zijn, omdat je niet zo diep in de sneeuw wegzakt. Samen met de gids ontdek je het winterse landschap. Je sluit de excursie af in een lávvu (Samitent) onder het genot van een warm kopje koffie/thee en een sandwich. Een leuk activiteit voor jong en oud!

Paardrijtocht met noorderlichtsafari IJshotel

De excursie begint met het klaarmaken van de IJslandse paarden. Dan start de tocht door het oude woud en hopen we het prachtige noorderlicht te spotten tussen de bergtoppen. Het noorderlicht is één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Waarschijnlijk zullen we ook elanden tegenkomen. Bij terugkomst wordt er een authentiek diner geserveerd in een "goathi", een typische Samihut. Al zittend rond het ...

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit