Ontdek het noorden van Zweden

In Noord-Zweden is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Noord-Zweden kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Noord Zweden

Beversafari Vemdalen

Vaar door de ongerepte natuur rondom Vemdalen en speur met de gids naar bevers. De gids bepaalt de vertrektijd aan de hand van de kans om bevers te spotten. Dat kan in de avonduren zijn. Er wordt halverwege gestopt om een kampvuur te maken. Je geniet van een heerlijk diner bij het vuur en hoort de mooiste verhalen van de gids.

Begeleide wandeling in Sonfjället Nationaal Park

Ontdek de flora en fauna van dit prachtige Nationale Park tijdens een begeleide wandeltocht. De enthousiaste gids vertelt graag meer over dit unieke landschap wat in de ijstijd is ontstaan. Je bezoekt de Old Rasmus, de oudste boom ter wereld en je proeft lokale specialiteiten.

Whitefish grilling bij Kukkola

Het plaatsje Kukkola staat bekend om de manier van het grillen van vers gevangen vis. De vis wordt op een houten stok geplaatst en daarna gegrild op een open vuur. Dit gebeurt in de 'Timber Smoke Hut', die al sinds de 18e eeuw in gebruik is. Tijdens het grillen hoor je vele interessante verhalen over de historie van de hut en de manier waarop de vis gegrild wordt. De vis wordt geserveerd met het Zweedse 'tunnbröd'.

Sneeuwscootersafari met overnachting in Luspen Lodge IJshotel

Met de sneeuwscooter rijd je door de bossen en over de bevroren meren en moerassen naar een traditioneel houten cabin, prachtig gelegen aan een bevroren rivier. Bij aankomst steekt gids de openhaard en kaarsen aan. De gids bereidt een 2-gangen diner en daarna is het heerlijk ontspannen in de op hout gestookte sauna. Wie weet zie je het noorderlicht nog! Je verblijft 's nachts in deze comfortabele cabin, waar je zonder ...

Winterexcursies In Noord Zweden

Paardrijtocht naar de elandsteppe IJshotel

Beleef de Zweedse natuur op haar best. Op de rug van een IJslands paard wordt er gezocht naar de Koning van de Laplandse bossen: de eland! Na afloop wordt er een traditionele 3-gangen lunch geserveerd.

Huskysafari vanuit Camp Ripan

De huskysafari is een perfecte manier om het winterwonderland van de omgeving Kiruna te verkennen. Laat je voorttrekken door een groep enthousiaste husky's en geniet van het uitzicht. De tocht gaat door een bosrijke omgeving en volgt de Torne rivier. Met een beetje geluk zie je onderweg rendieren of misschien wel een eland. Halverwege de safari stopt je bij een typische Samitent (lavvo) voor een kopje warme chocolademelk ...

Aurora Spa Experience Camp Ripan

Na een dag vol excursies kan je heerlijk tot rust komen in de Aurora Spa, gelegen op het terrein van Camp Ripan. Neem een heerlijk voetenbad, ontspan in de sauna en speur de lucht af op zoek naar het noorderlicht vanuit het bubbelbad.

Paardrijtocht met noorderlichtsafari IJshotel

De excursie begint met het klaarmaken van de IJslandse paarden. Dan start de tocht door het oude woud en hopen we het prachtige noorderlicht te spotten tussen de bergtoppen. Het noorderlicht is één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Waarschijnlijk zullen we ook elanden tegenkomen. Bij terugkomst wordt er een authentiek diner geserveerd in een "goathi", een typische Samihut. Al zittend rond het ...

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit