Op zoek naar vogels en de geschiedenis van Faeröer

Op Faeröer is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie op Faeröer kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Verantwoorde excursies
We vinden het belangrijk dat er tijdens onze excursies geen schade wordt aangericht aan dieren, de natuur of aan mensen. Daarom volgen wij deze richtlijnen, zodat wij de meest verantwoorde keuze aan jou kunnen aanbieden.

Zomerexcursies In Faeröer

Vestmanna vogelkliffen

In Vestmanna stap je aan boord voor een 2 uur durende boottocht langs de kliffen van Vestmannabjørgini, waar veel vogels broeden. Onderweg vertelt de schipper honderduit over alles wat je tegenkomt.

Boek je deze excursie met vertrek vanuit Tórshavn, dan maak je onderweg een stop in Kvívík voor een kijkje bij de opgravingen van 2 oude langhuizen uit de Vikingtijd. Hier krijg je een inkijkje in het leven ...

Vogeleiland Mykines

Tijdens deze excursie bezoek je het meest westelijk gelegen eiland van Faeröer: Mykines. Dit is hét vogeleiland van de Faeröer met een erg rijk vogelleven. Je ziet gedurende deze excursie onder andere Jan van Genten en papegaaiduikers.

Dagexcursie naar Noord-Eysturoy

Op Faeröer vind je veel geschiedenis uit het Vikingtijdperk. De huidige nederzettingen herinneren daar nu nog aan. Op deze excursie vanuit Tórshavn ga je naar twee historische dorpjes: Gjógv en Saksun. Bij Gjógv zie je een indrukwekkende kloof, omringd door steile kliffen. Tijdens de rit naar Saksun passeer je Slættaratindur, de hoogste berg van Faeröer. Saksun is een pittoresk dorpje met grasdaken en valt bijna ...

Culturele avond in Gjógv

Leer meer over de Faeröerse cultuur en kom naar het kleine dorpje Gjógv. De avond begint met live muziek. Daarna volgt een buffet met Faeröerse specialiteiten. Je sluit deze avond af met een traditionele dans: de ringdans. Dit was dé manier om oude verhalen te vertellen en de taal in stand te houden. Natuurlijk word je uitgenodigd om mee te dansen.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit