Norquay skiresort in Banff National Park

Een winterdag in Banff

Geplaatst door Christiaan Obbink op donderdag 03 november 2022

Een wintervakantie in Canada is een unieke ervaring in een geweldig, mooie omgeving. Maar hoe ziet een dag in de sfeervolle plaats Banff er nou uit? In dit blog nemen we je mee tijdens een avontuurlijke dag in Banff Nationaal Park. 

Een goed ontbijt is het halve werk

De meeste hotels in Canada serveren geen ontbijt, maar dat is geen enkel probleem met de vele restaurantjes in de buurt. Onze persoonlijke favoriet is Tooloulou’s in Caribou Street. Hier serveren ze het lekkerste ontbijt van Banff met een ruime keuze aan ‘egg benedict’ en goed gevulde pannenkoeken. Het is een populaire spot en soms moet je hier zelfs in de rij staan: maar dat is het zeker waard. Na een goed ontbijt ben je klaar om van alle winterse activiteiten te genieten!

Ontbijten in Canada

Ontdek Johnston Canyon

Na je heerlijke ontbijt raden we aan om eerst de omgeving te ontdekken. Je verblijft in een nationaal park en de natuur is ook in de winter verbluffend mooi. Ga daarom mee met een excursie naar Johnston Canyon. Hier kan je via een wandelpad de kloof volgen en op zoek gaan naar de bevroren watervallen. Onderweg kom je eekhoorntjes tegen en vertelt de gids je alles over de omgeving en de bewoners.

Wandelen door Johnston Canyon

Ga skiën op de Big-3

Nadat je heerlijk geluncht hebt in het centrum van Banff is het tijd om de piste op te gaan. Je kan kiezen uit drie ski-gebieden; Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise. Ook wel de Big-3 genoemd. Aangezien er nog een paar uurtjes te skiën zijn, kiezen we voor Mount Norquay. De wachtrijen bij de liften bestaan niet en de ruimte op de pistes is heerlijk en dat uitzicht… Dat is pas bijzonder. Skiën in de Rockies geeft een overweldigend gevoel! En is niet te vergelijken met skiën in de Alpen. 

Norquay skigebied in Banff National Park

Zie de Rockies vanuit een helikopter

Na het skiën is het tijd om deze dag nóg spectaculairder te maken. Er wacht een helikopter op je! Tijdens de vlucht zie je de Rocky Mountains in al haar glorie en vlieg je vlak langs de bergtoppen van de Three Sisters Peaks. Of ga mee met een sneeuwschoenwandeling óf ontmoet de husky's die je maar al te graag het bos willen laten zien. Er zijn genoeg excursies in Canada; je hoeft je geen moment te vervelen. 

Een helikoptervlucht boven Banff National Park in Canada

Sluit je dag af in Banff Ave Brewing Co

Sluit de dag af in het gezellige café of restaurant van de Banff Ave Brewing Company (een favoriete plek voor locals). Spreek de Canadezen gerust aan, ze zijn super vriendelijk en willen je graag helpen om je vakantie tot een groot succes te maken.

Kom tot rust in de Banff Upper Hot Springs

Na een dag vol actie in de natuur is het heerlijk ontspannen in de Upper Hot Springs. Het natuurlijke bronwater, met een minimum temperatuur van 37 graden, is goed voor je huid en spieren. De springs zijn elke dag tot 23.00 uur geopend, dus neem de tijd. En wanneer de zon is verdwenen, komt de sterrenhemel tevoorschijn. 

Upper Hot Springs in Banff

Ontdek alles van West-Canada

Dit is nog maar een voorbeeld hoe je een dag kunt vullen, maar de keuzes zijn enorm. Heb je alle activiteiten gedaan en heb je nog meer tijd om de aangrensende nationaal parken te ontdekken? Lees dan ook onze must do's in Jasper!

Bekijk onze wintervakanties naar Canada om zélf zo'n dag te beleven. 

Ontdek deze bestemming

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure Fun with Louise

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotels

Alberta, Banff

Verblijf in het gemoedelijke Lake Louise en sfeervolle Banff

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure in de Rockies

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Banff

Inclusief helikoptervlucht boven de Rockies

Inclusief excursie(s)

Wintersport

Banff Aspen Lodge

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Banff

Populaire accommodatie bij Nederlanders

Wintersport

Elk and Avenue Hotel

10-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Alberta, Banff

Comfortabel hotel in het centrum van Banff

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit