Een winterdag in Banff

Geplaatst door Christiaan Obbink op donderdag 20 februari 2020

Een wintervakantie in Canada is een unieke ervaring in een geweldig mooie omgeving. Maar hoe ziet een dag in de sfeervolle plaats Banff er nou uit?

Ontbijt

De meeste hotels in Canada serveren geen ontbijt. Je zal er op uit moeten om een goede basis voor de dag te leggen. Onze persoonlijke favoriet is Tooloulou’s in Caribou Street. Hier serveren ze het lekkerste ontbijt van Banff met een ruime keuze aan ‘egg benedict’ en goed gevulde pannenkoeken. Het is een populaire spot en soms moet je hier zelfs in de rij staan.

Johnston Canyon
Na je heerlijke ontbijt raden we aan om eerst de omgeving te ontdekken. Je verblijft in een nationaal park en de natuur is ook in de winter verbluffend mooi. Ga daarom mee met een excursie naar Johnston Canyon. Hier kan je via een wandelpad de kloof volgen en op zoek gaan naar de bevroren watervallen. Onderweg kom je eekhoorntjes tegen en vertelt de gids je alles over de omgeving en de bewoners.

SkiBig3

Nadat je heerlijk geluncht hebt in het centrum van Banff is het tijd om de piste op te gaan. Je kan kiezen uit drie ski-gebieden; Mount Norquay, Sunshine Village en Lake Louise. Aangezien er nog een paar uurtjes te skiën zijn kiezen we voor Mount Norquay. De wachtrijen bij de liften bestaan niet en de ruimte op de pistes is heerlijk en dat uitzicht… Skiën in de Rockies geeft een overweldigend gevoel!

Banff Upper Hot Springs
Na een dag vol actie in de natuur is het heerlijk ontspannen in de Upper Hot Springs. Het natuurlijke bronwater met een minimum temperatuur van 37 graden is goed voor je huid en spieren. De springs zijn elke dag tot 23.00 uur geopend, dus neem de tijd.

Banff Ave Brewing Co

Sluit de dag af in het gezellige café/restaurant van de Banff Ave Brewing Company, een favoriete plek voor locals om de dag af te sluiten. Spreek de Canadezen gerust aan, ze zijn super vriendelijk en willen je graag helpen om je vakantie tot een groot succes te maken.

Overige activiteiten
Dit is nog maar een voorbeeld hoe je een dag kunt vullen, maar de keuzes zijn enorm. Behalve de drie verschillende skigebieden kun je ook vele activiteiten ondernemen. Wat dacht je van een bezoek aan Lake Louise, een spectaculaire helikoptervlucht boven de Rockies, een sneeuwscootersafari naar Paradise Basin of een sneeuwschoenwandeling naar de mooiste filmlocaties.

Wil jij ook een winterdag in Banff beleven? Bekijk hier onze wintervakanties naar Banff.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit