Noord-Zweden

Beste reistijd Zweden

Geplaatst door Loes Knoop op maandag 19 februari 2024

Zweden, een land van betoverende landschappen, bruisende steden en een rijke cultuur, biedt families en stellen het hele jaar door een unieke ervaring. Wil jij graag skiën met het gezin in het midden van Zweden of wil je juist de natuur in en Zweeds Lapland samen ontdekken in de zomer? Lees ons blog en ontdek wat de beste reistijd is voor jou om naar Zweden te gaan. 

De zomermaanden, van juni t/m augustus, trekken veel families aan met hun aangename temperaturen en lange dagen, perfect voor het verkennen van de prachtige natuur en het genieten van de archipel en meren. Voor liefhebbers van winterse magie is de periode van december t/m maart de beste reistijd, met besneeuwde landschappen die uitnodigen tot activiteiten zoals skiën, huskytochten en het bewonderen van het noorderlicht. Kortom, of je nu verlangt naar de warmte van de zomerzon of de betoverende winterpracht, Zweden heeft voor elk wat wils gedurende het hele jaar.

Lenteavonturen in Zweden

Ontdek Zweden in de lente! Vanaf begin mei zijn de dagen in Scandinavië langer dan in Nederland en België. De natuur komt tot bloei, het is een ware explosie van kleuren en geuren en de zonnestralen beginnen te schijnen. Maak samen mooie wandelingen speurend naar rendieren & elanden en speel een spelletje bij het haardvuur in je vakantiewoning.

In deze periode van het jaar heb je de natuur voor jezelf, want er zijn minder toeristen. Tijdens onze rondreizen in de meivakantie valt er zoveel te beleven. Klimmen en klauteren in een klimbos, lekker rodelen, daal af in een mijn of trek samen met een gids de natuur in. Alle activiteiten zijn speciaal samengesteld voor families. Daarnaast is er genoeg tijd voor een mooie boswandeling.

Tip: als je in de lente op reis gaat check dan van tevoren of alle bezienswaardigheden die jij wilt zien open zijn.

Klimparcours bij Idre Fjäll

Een zinderende zomer in Zweden

De zomer in Zweden is de beste reistijd voor families die willen genieten van de buitenlucht en de zon. Kinderen kunnen een verfrissende duik nemen in een van de vele meren, terwijl het hele gezin de zuivere lucht diep inademt. Samen wandelen door de mosrijke bossen, staand oog in oog met een imposante eland zorgt voor onvergetelijke familieherinneringen. Tijdens autoritten kan je samen de diepblauwe hemel bewonderen, versierd met intrigerende wolkenformaties. 's Avonds tot laat buiten ontspannen in hangmatten, zachtjes wiegend na een dag vol waterpret. Of je nu kiest voor een rondreis of een actieve vakantie, in Zweden kan je als familie de puurheid van de natuur volop ervaren. 

Voor koppels die op zoek zijn naar een unieke ervaring in de zomer, biedt Zweeds Lapland de perfecte setting voor romantiek temidden van betoverende landschappen. Van midden mei tot half juli gaat de zon in de regio boven de poolcirkel niet onder en hult de middernachtzon het landschap in roze en oranje tinten. Dat geeft je meer tijd om de prachtige natuur met de eindeloze toendralandschappen te bewonderen.

Het ‘muggenseizoen’ is juli-augustus. De meeste muggen komen voor in Zweeds Lapland en in gebieden met stilstaand water. Het ligt heel erg aan hoe het voorjaar is verlopen. Is het regenachtig geweest? Dan is de kans op meer muggen groter. De minste kans op muggen heb je in de kustgebieden (want daar staat altijd wel een briesje). En een goede tip om minder last te hebben van muggen in de avonduren: maak een kampvuurtje. Want muggen houden niet van rook.

Orsa Grönklitt

Herfstpracht in Zweden

Vanaf september wordt Zweden betoverd door een romantisch spektakel van kleuren, de beste reistijd voor stellen. Mist hangt boven meren en het is gezellig met warme truien en knetterende houtvuren. Het seizoen nodigt uit tot rust en reflectie, een betoverende overgang naar de ingetogen schoonheid van de natuur, perfect voor stellen die samen willen genieten van de herfstpracht in Zweden.

Abisko Nationaal Park

Winterse betovering in Zweden

Wanneer vakantie Zweden? In de winter is Zweden een ideale bestemming voor families! Verwissel je traditionele Oostenrijkse of Franse wintersportvakantie voor het betoverende Midden-Zweden. Hier vind je alles voor een gezinsvriendelijke wintervakantie. De gezellige, typisch Zweedse huizen zorgen voor een direct thuisgevoel, en de skibestemmingen zijn rustig en overzichtelijk, zonder wachttijden bij de liften. Zweden biedt een lang skiseizoen, van half december tot eind maart, met uitstekende sneeuwcondities.

Voor een unieke ervaring als familie is dit de beste reistijd om te genieten van diverse winteractiviteiten, zoals huskytochten, sneeuwscootertochten, een ritje in een rendierslee of sneeuwschoenwandelen.

Voor koppels die op zoek zijn naar avontuur, biedt Zweeds Lapland met het unieke IJshotel de ideale setting voor een noorderlichtreis tijdens de wintermaanden.

Idre Fjäll

Ontdek deze bestemming

Met de e-car
Met de kinderen
Met z'n tweeën
Autorondreis

Meivakantie in West-Zweden

10-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Inclusief activiteiten speciaal voor families

Met de e-car
Met de hond
Met de kinderen
Autorondreis

Op avontuur in Zweden in de meivakantie

13-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Rustig reistempo inclusief activiteiten voor families

Met de e-car
Met de hond
Met z'n tweeën
Autorondreis

Lente in Zweden

13-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Rustig reistempo inclusief activiteiten

Met de e-car
Met de kinderen
Autorondreis

Meivakantie in Midden-Zweden

10-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Inclusief activiteiten voor het hele gezin

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit