Isle of Skye

Beste reistijd Schotland

Geplaatst door Rick Schaak op donderdag 22 februari 2024

De beste reistijd naar Schotland hangt af van je voorkeuren en wat je wilt ervaren. Schotland is een aanrader voor liefhebbers van woeste bergen, spiegelgladde meren en ruige landschappen, ongeacht het weer. Het klimaat is vrij constant gedurende het hele jaar, dus je kan in elk seizoen op vakantie gaan. 

De maanden juli en augustus zijn de meest populaire tijden om Schotland te bezoeken. Het weer is over het algemeen aangenaam, de dagen zijn lang en het landschap mooi groen. Maar wil je de drukte vermijden dan zijn de maanden april, mei, juni en september heerlijke maanden om naar Schotland te reizen. De temperaturen zijn nog steeds aangenaam en je zult minder toeristen tegenkomen!

Daarnaast worden de maanden april t/m oktober beschouwd als het hoogseizoen voor vakanties in Schotland. De wintermaanden worden meestal vermeden vanwege het onvoorspelbare weer, maar de temperaturen zijn over het algemeen nog steeds redelijk.

Betoverend Schotland in de lente

De lente in Schotland is de beste periode om Schotland te bezoeken. Terwijl de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, brengen de langere dagen een extra dosis plezier aan je paas- of voorjaarsvakantie. Hoewel het lenteweer in Schotland bekend staat om zijn wisselvalligheid, biedt het de beste reistijd voor Schotland om eropuit te trekken en alles te ontdekken wat dit prachtige land te bieden heeft. Ook heb je in deze periode minder last van muggen.

Floors Castle

Zomertijd in Schotland

De zomermaanden in Schotland bieden het ideale klimaat voor buitenactiviteiten, met milde temperaturen en langere dagen. Het is een uitstekende tijd voor reizigers die willen wandelen, vogels spotten of gewoon willen rondreizen. Schotland is ook perfect voor avontuurlijke families die samen nieuwe ervaringen willen opdoen zoals het beklimmen van majestueuze bergen, verkennen van afgelegen eilanden of mountainbiken op uitdagende paden. 

Bovendien zijn de voor- en nazomer de beste reistijd naar Schotland voor een roadtrip, met rustige wegen en prachtige natuur. In de voorzomer bloeit het landschap op en biedt het volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Terwijl de nazomer reizigers verwend met een mild en aangenaam klimaat om zowel steden als het platteland te verkennen. De Britse zomer kent over het algemeen droge en zonnige dagen, met de minste regenval tussen april en augustus, vooral gunstig in het zuidwesten van Schotland dankzij de invloed van de warme golfstroom.

Cairngorms National Park

Schotse herfstcharmes

Wanneer vakantie Schotland? Ervaar de betoverende herfst in Schotland met ontspannen wandelingen door de kleurrijke heuvels van de Schotse Hooglanden en serene momenten langs de oevers van Loch Ness. Ontdek de magische charme van het Isle of Skye en verlies jezelf in de betoverende landschappen van Argyll en Loch Lomond. Geniet van de warme gastvrijheid in gezellige pubs en verwen jezelf met heerlijke Schotse herfstproducten, terwijl je de rijke geschiedenis en prachtige kastelen van het land verkent. Bekijk onze najaarsreizen en plan jouw perfecte nazomer avontuur.

Je vakantie begint aan boord van DFDS!

Maak je vakantie compleet met een ontspannen reis aan boord van de comfortabele ferry van  DFDS naar Newcastle en laat Schotland je hart veroveren.

DFDS Princess Seaways

Ontdek deze bestemming

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Callum

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Verblijf op kleinschalige parken met unieke ligging

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Moray

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Verblijf op 3 rustige vakantieparken in de Hooglanden

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Reis met je (elektrische) auto naar de Schotse Hooglanden

Met de hond
Met de kinderen
8.5
Autorondreis

Colin

13- of 14-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Ontdek de ruige westkust van de Schotse Hooglanden

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit