De MS Roald Amundsen, de nieuwste aanwinst van Hurtigruten

Geplaatst door Christiaan Obbink op donderdag 27 februari 2020

Maak kennis met het nieuwste schip van Hurtigruten, dat in mei 2019 in de vaart genomen gaat worden. De MS Roald Amundsen is een schip met een vooruitstrevende en unieke techniek, dat zijn gelijke niet kent. Ga mee op ontdekkingsreis en ervaar het comfort met Hurtigruten.

Elektrische aandrijving

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een dergelijk groot schip gedeeltelijk op elektrische aandrijving varen. Hiermee zal de CO2 uitstoot met 20% verminderen. Daarbij krijg je als passagier ook een betere ervaring. Stel jezelf eens voor dat je in alle stilte door de prachtige poolgebieden of langs de Noorse kust glijdt.

Scandinavisch design
De inrichting van het schip is modern en van state-of-the-art Scandinavisch design. De materialen, die gebruikt worden in het interieur, komen voornamelijk uit Noorwegen, wat het schip ook duurzamer maakt. Het schip biedt alle comfort en heeft alleen maar buitenhutten. Daarbij zijn er grote observatie lounges, zodat je het gevoel krijgt nog dichterbij de natuur te komen.

Typisch Hurtigruten

Dit moderne schip blijft de stempel van Hurtigruten dragen. Het is een relatief klein schip met maximaal 600 passagiers en de sfeer aan boord is gemoedelijk. Er is een ervaren expeditieteam aan boord, die de excursies begeleiden en interessante lezingen organiseren in het hypermoderne ‘Science center’. Ook geniet je aan boord van de heerlijkste gerechten in een van de drie restaurants.

Vaargebieden

De MS Roald Amundsen zal in het voorjaar van 2019 langs de Noorse kust varen vanuit Hamburg. Om uiteindelijk vanaf augustus via Spitsbergen, IJsland, Groenland en Canada zijn weg te vinden naar Antarctica. In 2020 zal het schip in de zomermaanden West-Canada en Alaska gaan ‘ontdekken’.

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit