De kusten van Zuid-Engeland: strandplezier en gezelligheid voor het hele gezin

Geplaatst door Rick Schaak op woensdag 13 mei 2020

Maak van uw rondreis een ontdekkingsreis!

Somerset

Uw reis begint aan de Atlantische kust van het heuvelrijke Somerset. Daar kunt u vanuit uw vakantiepark in Burnham-on-Sea niet alleen van de ruimte van een 10 kilometer lang zandstrand genieten maar ook uitgebreid de omgeving verkennen. Bezoek het gezellige stadje Bath met zijn beroemde Romeinse thermaalbaden. Wilt u paardrijden, fietsen of gewoon lekker wandelen, bezoek dan de heideheuvels van het Nationaal park Exmoor of ga naar de grotten in de Mendip Hills.

Paignton
De volgende mooie plek ligt aan de zuidkust van Devon: Paignton met zijn rode zandstranden, vlakbij de beroemde badplaats Torquay. Onderweg kunt u ook stoppen in Plymouth, het vertrekpunt van de founding fathers naar Amerika. Naast het strand vindt u in Paignton ook n van de grootste dierentuinen van Engeland en in het achterland het Nationaal Park Dartmoor: een uitgestrekt heidelandschap met menhirs en granieten heuveltoppen.Pagham in West Sussex (de meest zonnige county van Engeland) is de volgende parel in de Zuid-Engelse kroon. In het achterland is het oude stadje Chichester absoluut een bezoek waard en aan de Jurassic Coast kunt u met uw kinderen naar fossielen zoeken. Ontdek het allemaal en nog veel méér!
Vraag naar de rondreis Addison van Buro Scanbrit.

Schiereiland Hoo

Uw vakantie begint op het schiereiland Hoo aan de kust van Kent. U logeert in het comfortabele vakantiepark van Allhallows-on-Sea. Vanaf hier is het niet ver naar de middeleeuwse stadjes Canterbury en Rochester maar misschien heeft u ook zin in een dagje Londen? Kent is niet alleen één van de warmste plekken van Engeland, het wordt ook de tuin van Engeland genoemd en staat vol met prachtige kastelen zoals het oeroude Leeds Castle of Walmer Castle uit de tijd van Hendrik VIII.

Burnham
Op weg naar uw volgende bestemming aan de westkust Burnham-on-Sea zijn Windsor Castle of Legoland een leuke tussenstop. In de buurt van Burnham kunt u het oude plaatsje Cheddar bezoeken. Ja, hier wordt de beroemde kaas gemaakt! En er is nog meer Cheddar: de beroemde Cheddar Gorge in de Mendip Hills en de grotten waarin de Cheddar Man uit het stenen tijdperk woonde... U kunt in de omgeving na een wandeling ook bij de boeren aardbeien, bessen of frambozen plukken voor uw dessert. Pick Your Own Farm noemen ze dat hier.

Verblijf aan een baai

Op weg naar uw volgende bestemming wordt het kiezen: over de Salisbury Plains langs de stenen cirkels van Stonehenge en de mysterieuze Silsbury Hill of liever de spectaculaire kustroute langs de kliffenkust van Dorset. Wat u ook kiest, uw volgende vakantieverblijf ligt aan een grote baai, vlakbij de havenstad Poole. Hier zijn de Romeinen ooit begonnen aan de verovering van Engeland en later hebben de Vikingen het nog een keer over gedaan. Niet ver vanaf uw vakantiepark ligt het kustplaatsje Swanage. Hier vertrekt een stoomtreintje door pittoreske heuvels naar Corfe Castle, ooit gebouwd door Willem de Veroveraar die wellicht ook van het prachtige uitzicht heeft genoten. Wie wetenschappelijk verantwoord aapjes wil kijken, is welkom in het beroemde chimpanseecentrum Monkey World. Met uw entree steunt u ook nog een goed doel! Vanuit het nabij gelegen Bournemouth zou u een bezoek kunnen brengen aan de Isle of Wight, ooit de favoriete vakantiebestemming van koningin Victoria. En terecht: u kunt hier mooie kustwandelingen doen of fietsen langs landweggetjes. U zult zich geen moment vervelen tijdens deze vakantie!
Vraag naar de rondreis Charles van Buro Scanbrit.

De reisspecialisten van Buro Scanbrit kennen hun bestemmingen als hun broekzak. En méér dan dat: ze houden er van. Daarom kunt u er zeker van zijn dat alle bestemmingen en accommodaties met de grootste zorgvuldigheid zijn gekozen en gekeurd. Elke rondreis is samengesteld met het oog op natuurschoon, interessante culturele bezienswaardigheden en boeiende (sport)activiteiten.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit