De 5 mooiste plekken van Noordwest-Europa met veel rust en ruimte

Geplaatst door Daniëlle Kuil op vrijdag 22 mei 2020

Onze reisspecialisten kennen elke meter van Noordwest-Europa en vertellen je graag meer over de mooiste plekken waar veel rust en ruimte is!

De stranden van Denemarken

Denemarken heeft 7300 km kustlijn. Hierdoor is het strand altijd dichtbij en zijn er genoeg plekken waar je voldoende ruimte hebt. Je kan zelfs soms met de auto het strand op rijden op zoek naar een rustig plekje om te vliegeren, zandkastelen te bouwen en krabben te vangen.

Het nationaal park Jotunheimen in Noorwegen

Frisse lucht, fantastische uitzichten én rust, ruimte en stilte. Deze ingrediënten vragen om eindeloze wandelroutes. Of je nu van een ontspannen korte wandeling houdt of meer van het avontuur…Jotunheimen, een enorme bergregio in Oost-Noorwegen, heeft het! Je vindt er watervallen, rivieren, meren, gletsjers en ook enkele van de hoogste bergen in Noord-Europa

De bossen en meren van Zweden

Pas op een eland! In de provincie Dalarna, het traditionele hart van Zweden, loop je tijdens een wandeling door de prachtige bossen en langs meren meer kans om een eland tegen het lijf te lopen dan andere mensen. Naast elanden spot je hier de typische rode Zweedse huizen en de beroemde Dalapaardjes.

De Buiten Hebriden in Schotland

Van glooiende heuvels en moerassige heidevelden tot meertjes vol forel en een eiland met overal wilde bloemen. De Buiten Hebriden zijn enorm divers, maar hebben twee dingen gemeen: ongerepte natuur en veel rust.

Dartmoor National Park in Engeland
Wandel langs beekjes, woeste heidevelden en kale granietrotsen. In het Dartmoor National Park vind je naast rust en ruimte ook inspiratie! Een groot aantal schrijvers en kunstenaars heeft hun verhalen gebaseerd op legendes en mythen die hier vandaan komen.

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit