Skiën in Fins Lapland: rustig, poedersneeuw, sneeuwzeker en leuk om het skiën te combineren met winterse activiteiten

Op wintersport naar Fins Lapland

Geplaatst door Daniëlle Kuil op maandag 17 oktober 2022

Ga deze winter skiën in Fins Lapland! En verwacht een wintersportvakantie in de overtreffende trap. Het hoge noorden is rustig, sneeuwzeker en de sneeuw is er poederachtig. Behalve skiën en langlaufen kun je er ook op een rendierslee stappen, meegaan op een husky- of sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandelen of slapen in een iglo. Zo maak je van je wintersportvakantie een droomreis naar het winter wonderland. En bezoek je Lapland met kerst? Vergeet dan niet de Kerstman te bezoeken.

Levi: compleet winter wonderland

Een van de grootste en meest levendige wintersportplaatsen in Finland is Levi. Het skigebied heeft mooie, brede pistes en is ideaal voor beginnende wintersporters en families met kinderen. Er is ook een speciaal gedeelte alleen voor de kleinsten. Voor avontuurlijke tieners en andere snowboardliefhebbers is er een spectaculair snowboardpark waar je gewaagde sprongen maakt. Echte kilometervreters zijn misschien niet op hun plek in Fins Lapland, maar voor de ervaren skiër zijn er wel uitdagende zwarte pistes waar elk jaar de World Cup-wedstrijden worden gehouden. Aan het einde van de dag doe je een drankje in één van de bars rond de piste, waarna je je terugtrekt op je slaapadres: een gezellige houten blokhut met eigen sauna, een comfortabel hotel of misschien slaap je wel in een ijshotel of een glazen iglo. Wie weet spot je vanuit je bed het noorderlicht!

Hoogte: 531 meter
43 pistes: 2 zwart, 22 rood en 19 blauw, waarvan 22 km verlicht.

Skiën in de meest levendige wintersportplaats van Fins Lapland: Levi

Ylläs: rustig wintersportgebied

Skigebied Ylläs ligt tussen de dorpen Äkäslompolo en Ylläsjärvi in één van de hoogste fjells (zoals een Scandinavisch berggebied wordt genoemd) van Fins Lapland. Hier vind je rust en ruimte. Verblijf bijvoorbeeld in een typische Finse blokhut en geniet van de stilte om je heen. De omgeving rond het skigebied is vrij vlak en bebost en de berg steekt als een betrouwbare wachter boven het landschap uit. De pistes zijn lekker breed, dus dat is lekker carven. Vanuit Ylläsjarvi brengt een gondel je direct naar de berg. Behalve skiën, is langlaufen ook zeker een aanrader op het uitgestrekte netwerk aan loipes in het Ylläs-Aakenus Nationale Park.

Leuk! Een deel van de loipes is verlicht, zodat je ook hartje winter tot in de avond kan buitensporten.

Hoogte: 718 meter
63 pistes: 6 zwart, 24 rood en 27 blauw en 6 groen. 330 km loipes, waarvan 38 km verlicht.

Rust en ruimte bij Ylläs Vakantiewoningen in Äkäslompolo

Saariselkä: langlauf- en wandelparadijs

In het uiterste noorden van Fins Lapland vind je het rustige skigebied Saariselkä. Het is een ideale plek voor langlaufers: er ligt maar liefst 200 kilometer aan loipes. Vaak beginnen ze al direct bij de accommodatie. Je stapt ’s ochtends met je rugzakje vanuit je voor- (of achter-)deur op je ski’s en je staat meteen middenin de natuur. Saariselkä is omringd door heuvellandschap en ligt aan de rand van Nationaal Park Urho Kekkonen. Door het hele park lopen langlaufloipes, wandelpaden en sneeuwschoentracks. Onderweg houd je pauze bij een vuurplaats of blokhut, vaak ligt er gratis brandhout om te gebruiken. Neem broodjes mee en worstjes om te grillen en je hebt een welverdiende lunch onderweg. O ja: je kan bij Saariselkä ook skiën.

Hoogte: 438 meter
15 pistes: 2 zwart, 5 rood en 9 blauw en 3 groen (waarvan 10 met verlichting). 200 Km loipes.

Saariselkä de ideale plek in Fins Lapland om te langlaufen

Maak je wintersportvakantie af met excursies

Ontdek de wintersportvakanties van Buro Scanbrit naar Fins Lapland. Wij hebben de mooiste wintervakanties al voor je samengesteld zodat je zorgeloos van de beste pistes geniet. Wissel het skiën af met actieve excursies: zo maak je van je wintersportvakantie, een complete wintervakantie!

Noorderlicht excursies in Fins Lapland

Ontdek deze bestemming

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.9
Wintersport

Ylläs Vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Äkäslompolo

Sfeervolle woningen met eigen sauna én open haard

Actieve vakanties
Met de kinderen
9.1
Wintersport

Levi vakantiewoningen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Fins Lapland, Levi

Sfeervolle woningen met Finse sauna en knapperend vuur

Actieve vakanties
Met de kinderen
8.9
Wintersport

Saariselkä vakantiewoningen en appartementen
+

8-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning of appartement

Fins Lapland, Saariselkä

Op een rustige plek nabij het centrum van Saariselkä

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
8.5
Wintersport

Hotel Hullu Poro

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel of appartement

Fins Lapland, Levi

De beste prijs kwaliteitsverhouding in Levi

Ontdek meer vakantieblogs

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit