Op reis tijdens de kerstvakantie

Beleef een sprookjesachtige witte kerst

Een witte kerst zoals in de films; dat is waar we van dromen. Kerstlichtjes die de straten verlichten, kerstliedjes op de achtergrond en natuurlijk heel veel sneeuw! Dat is een kerstvakantie als nooit tevoren.

In Fins Lapland, boven de poolcirkel, woont de Kerstman met zijn rendieren. En zij zorgen elk jaar voor een magische kerst voor jou en je gezin. Of je nu romantisch Lapland met kerst bezoekt of je op zoek bent naar een wintersportvakantie. Fins Lapland is een waar wintersprookje! Verblijf deze kerst in de mooiste accommodaties zoals Ylläs Vakantiewoningen in Noord-Finland, overnacht in een glazen iglo en spot het noorderlicht. Of maak je kerst nog specialer en verblijf in een wilderness lodge!

Tip: ga in de kerstvakantie een paar daagjes naar Tromsø! Vlieg vanaf 1 december 2023 rechtstreeks van Amsterdam naar Tromsø en geniet met volle teugen van het noorden van Noorwegen. Ben je toch nog op zoek naar iets anders? Ga op wintervakantie naar het spectaculaire IJsland

Wanneer valt de kerstvakantie 2023/2024?
Voor de kerstvakantie hebben alle regio's tegelijkertijd schoolvakantie, hoe gezellig is dat? Dit jaar kunnen we genieten van de vrije dagen van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024. En alsof dat nog niet feestelijk genoeg is, vallen in deze vakantie ook de knusse feestdagen: 1e kerstdag (25 december), 2e kerstdag (26 december) en oud & nieuw (31 december en 1 januari). Tijd om samen te ontspannen en te vieren!

Beleef Fins Lapland met kerst
Ga overdag mee op excursie en ontdek alles wat Fins Lapland zo bijzonder maakt. Bestuur de slede tijdens een huskysafari of stap op de sneeuwscooter en ontdek de bevroren meren. Ga je kerst vieren in Lapland met de kinderen? Doe dan de groetjes aan de Kerstman in Rovaniemi: de hoofdstad van Fins Lapland. Ontmoet de elfen van de kerstman in Santa Park of doe een kaartje op de post met een unieke poststempel. Neem deel aan ambachtelijke workshops, waar je je eigen kerstversieringen en geschenken maakt, geniet van traditonele gerechten zoals gerookte zalm én als hoogtepunt: kerstavond!

Hyvää joulua! (Fijne Kerst)

Sluit het jaar af met het noorderlicht tijdens oud & nieuw

Vier oud & nieuw in Fins Lapland! Bewonder de uitbundige vuurwerkshows en doe mee aan de Finse tradities (iets met blik smelten…). Wist je dat je tussen december en februari de meeste kans hebt om het noorderlicht te zien? Wie weet danst het magische licht tijdens het aftellen! De volgende dag begin je 2024 direct goed: een frisse afdaling van de piste is nooit ver weg. 

Bekijk ook onze wintersportvakanties naar Noorwegen of Zweden.

Liever weg in een andere schoolvakantie?
Ontdek al onze vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie, de voorjaarsvakantie, de heerlijke meivakantie en natuurlijk de zomervakantie. Wij hebben voor elk seizoen iets speciaals.

Geniet van de kerst met Buro Scanbrit! Dé vakantiespecialist voor Noordwest-Europa.

Populaire Vakanties

Met z'n tweeën
8.5
Winter Adventure

Noorderlicht in Tromsø

4-, 5- of 8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Tromsø & Senja, Tromsø

Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø

Inclusief excursie(s)

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Winter Adventure

Noorderlicht bij Tromsø Lodge

4- of 5-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning

Tromsø & Senja, Tromsø

Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø

Inclusief excursie(s)

Met z'n tweeën
8.0
Winter Adventure

Winter Adventure Arctic Delight

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Ylläsjärvi

Maar liefst 5 gave activiteiten zijn inbegrepen

Inclusief excursie(s)

Actieve vakanties
Voor het eerst
8.9
Winter Adventure

Winter Adventure Noorderlicht Ylläsjärvi

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Fins Lapland, Ylläsjärvi

Inclusief Noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Inclusief excursie(s)

Boek nu jouw vakantie naar Fins Lapland met korting

Profiteer tot € 250 per boeking

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit