Op avontuur!

In Finland is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de leukste excursies om je vakantie naar Finland compleet te maken. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Bekijk ook onze reizen met unieke noorderlichtexcursies.

Verantwoorde excursies
We vinden het belangrijk dat er tijdens onze excursies geen schade wordt aangericht aan dieren, de natuur of aan mensen. Daarom volgen wij deze richtlijnen, zodat wij de meest verantwoorde keuze aan jou kunnen aanbieden.

Excursies in de winter

Fins Lapland is bij uitstek geschikt voor de winterse activiteiten die Scandinavië zo bijzonder maken. Wil je in rust genieten van de natuur om je heen, kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of langlaufen. Als je meer actie wilt maak je een huskytocht of ga je op sneeuwscootersafari. Of denk eens aan fatbiken, ijsvissen of bezoek een rendierfarm. Fins Lapland staat garant voor bijzondere winteractiviteiten. Bij een aantal winter adventures is al een selectie aan excursies inbegrepen evenals de vluchten. Bij de losse accommodaties boek je jouw favoriete excursies bij.

Zomerexcursies In Finland

Beren spotten in de Finse Wildernis

Welkom in de Finse wildernis waar je de grootste carnivoor van Europa in de natuur kunt ervaren! Een uitstekende kans om veelvraten, beren en wolven te zien en te fotograferen. Vooral de veelvraat en beren zijn frequente bezoekers van dit gebied. Vanuit een wildernishut kan deze je veilig van dichtbij bekijken. De bruine beer (Ursus Arctos) is het nationale symbool van Finland en tijdens deze excursie zal je zien waarom!

Kanotocht Revontuli

Op het meer Iso-Virmas kan je naast roeien en suppen, ook mooie kanotochten maken. Onder begeleiding van een gids vaar je langs de verschillende eilandjes. Hij vertelt je over de flora en fauna, en brengt je de kneepjes van het kanoën bij. Er is geen ervaring nodig voor deze tocht en we varen 8 à 10 km.

Fatbike Safari Revontuli

Rijden op je fabike door de bossen is makkelijk en tegelijkertijd heb je ook heel veel plezier met elkaar. Je gids staat klaar met de fatbike en helm. Onderweg kan je genieten van het Finse bos. Er worden stops gemaakt en wordt er op een kampvuur koffie, thee en wat snacks bereid.

Hondensleeën in de zomer

Ervaar hondensleeën in de zomer met de "Husky Mercedes"! Tien huskies trekken deze speciaal aangepaste kar op wielen rond het circuit. Je wordt door de gids begeleid en je krijgt de kans om met de honden kennis te maken en ca. 1,5 km (afhankelijk van de temperatuur) te rijden met deze zogenaamde zomerslede.

Winterexcursies In Finland

Huskysafari Levi 10 km

Deze langere huskysafari staat in het teken van de husky. Nadat je alle noodzakelijke kleding hebt gekregen, vertrek je per bus naar de huskyboerderij voor een onvergetelijke belevenis met een hondenslee! Je zoeft door een dik pak sneeuw in je slee met vier tot zes huskies die je door het schitterende Finse landschap trekken. Na de safari geniet je van een beker warm bessensap, terwijl je luistert naar verhalen over de ...

Sneeuwscootersafari Levi

Kom en ervaar een frisse, ijzige winterdag door te rijden door een besneeuwd bos met je sneeuwscooter. Je krijgt eerst rij-instructies en veiligheidsregels, en dan ben je helemaal klaar voor avontuur! Deze ervaring laat je kennismaken met de onvergetelijke Lapse natuur terwijl je door besneeuwde bossen en over bevroren wegen rijdt Geniet onderweg, tijdens een pauze van warme bessensap.

Excursie voordeelpakket Levi

We hebben een voordelig pakket met 3 populaire excursies voor je samengesteld. Dit kan je bijboeken bij je verblijf in Levi. De beste manier om je voort te bewegen door de sneeuw is met de sneeuwschoenen. Tijdens de 2 uur durende sneeuwschoenwandeling onder leiding van een gids raak je betoverd door het besneeuwde landschap. Je gaat op zoek naar het noorderlicht tijdens een bezoek aan Lapland SnowVillage en uiteraard ...

Bezoek aan de rendierboerderij Leví

Een traditionele Lapse belevenis! Je bezoekt een rendierboerderij waar je kennis maakt met de Lapse tradities en mensen. De herder zal je rondleiden op zijn boerderij en je maakt een ritje van een 1 km op de slee met rendieren. Onder het genot van een warm drankje wordt er verteld over het belang van de rendieren en het leven als nomaden. De transfer naar en van de rendierboerderij is per bus.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit