Op avontuur!

In Finland is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de leukste excursies om je vakantie naar Finland compleet te maken. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Bekijk ook onze reizen met unieke noorderlichtexcursies.

Verantwoorde excursies
We vinden het belangrijk dat er tijdens onze excursies geen schade wordt aangericht aan dieren, de natuur of aan mensen. Daarom volgen wij deze richtlijnen, zodat wij de meest verantwoorde keuze aan jou kunnen aanbieden.

Excursies Lapland in de winter

Fins Lapland is bij uitstek geschikt voor de winterse activiteiten die Scandinavië zo bijzonder maken. Wil je in rust genieten van de natuur om je heen, kies dan voor een sneeuwschoenwandeling of langlaufen. Als je meer actie wilt maak je een huskytocht of ga je op sneeuwscootersafari. Of denk eens aan fatbiken, ijsvissen of bezoek een rendierfarm. Fins Lapland staat garant voor bijzondere winteractiviteiten. Bij een aantal winter adventures is al een selectie aan excursies inbegrepen evenals de vluchten. Bij de losse accommodaties boek je jouw favoriete excursies bij.

Zomerexcursies In Finland

Beren spotten in de Finse Wildernis

Welkom in de Finse wildernis waar je de grootste carnivoor van Europa in de natuur kunt ervaren! Een uitstekende kans om veelvraten, beren en wolven te zien en te fotograferen. Vooral de veelvraat en beren zijn frequente bezoekers van dit gebied. Vanuit een wildernishut kan deze je veilig van dichtbij bekijken. De bruine beer (Ursus Arctos) is het nationale symbool van Finland en tijdens deze excursie zal je zien waarom!

Hondensleeën in de zomer

Ervaar hondensleeën in de zomer met de "Husky Mercedes"! Tien huskies trekken deze speciaal aangepaste kar op wielen rond het circuit. De gids bestuurt deze zogenaamde zomerslede en je krijgt de kans om met de honden kennis te maken. De rit is ca. 1,5 km (afhankelijk van de temperatuur).

Met de e-fatbike door het nationaal park

Met een lokale gids fiets je op electrisch aangedreven fatbikes door het afwisselende landschap van Pallas-Yllästunturi Nationaal Park. Je fietst met gemak over de heuvels, door taiga bossen waar je wellicht rendieren spot. Test je balans als je over houten planken door het moeras fietst. Tijdens een pauze zal de gids een kampvuurtje maken, waar je een worst op kan grillen.

Fatbike Safari Revontuli

Rijden op je fabike door de bossen is makkelijk en tegelijkertijd heb je ook heel veel plezier met elkaar. Je gids staat klaar met de fatbike en helm. Onderweg kan je genieten van het Finse bos. Er worden stops gemaakt en wordt er op een kampvuur koffie, thee en wat snacks bereid.

Winterexcursies In Finland

Huskysafari Levi 10 km

Een absolute must wanneer je naar Lapland gaat is natuurlijk een tocht met een hondenslee! Nadat je alle noodzakelijke kleding hebt gekregen, vertrek je per bus naar de huskyboerderij voor een onvergetelijke belevenis! Als je aankomt hoor je de honden al enthousiast blaffen, want ze willen vertrekken. Neem plaats op en achter de slee en laat je door een dik pak sneeuw door vier tot zes huskies door het schitterende Finse ...

Overnachting Aurora Bubble Nellim

Je verblijf in Wilderness Hotel Nellim is helemaal compleet met een overnachting in een Aurora Bubble. Deze glazen iglo's, gelegen aan de rand van het Inarimeer, hebben een prachtig uitzicht op de sterrenhemel. En als je geluk hebt zie je het noorderlicht. (Tijdens deze nacht behoudt je de standaardkamer/cabin/suite).

Noorderlicht sneeuwscootersafari Äkäslompolo

Het magische noorderlicht is een uniek verschijnsel wat kan worden waargenomen in de Arctische regio's. Tijdens deze spectaculaire sneeuwscootertocht ga je op zoek naar dit unieke natuurverschijnsel! Dwars door de betoverende bossen rijdt je naar een afgelegen plek, ver weg van eventuele lichtvervuiling. Hier wordt gestopt voor een warm drankje bij het vuur en zal de gids je over de legendes van het noorderlicht ...

Overnachting in een glazen Iglo in Kakslauttanen

In het hoge noorden van Lapland in de regio Saariselkä ligt middenin de bossen deze bijzondere accommodatie, bekend van de spectaculaire glazen iglo's. Je kan nu tijdens je verblijf in Saariselkä een overnachting in één van deze iglo´s bijboeken. De omgeving van Kakslauttanen is uitermate geschikt voor langlaufers en nergens anders in Fins Lapland zijn er zulke prachtige sneeuwscootertochten te maken.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit