5 must do’s in de winter in Jasper, Canada

Een wintervakantie in Jasper in Canada is een walhalla voor wintersporters. Je hebt er heerlijke poedersneeuw, je hoeft je geen zorgen te maken over sneeuwzekerheid en skiën midden in de Rocky Mountains is adembenemend mooi! Maar een vakantie naar Canada in de winter is zoveel meer dan dat! Wij zetten 5 must do’s voor een geweldige wintervakantie in Jasper voor je op een rij. 

1. Skiën in Marmot Basin
Probeer de befaamde poedersneeuw in het overzichtelijke skigebied van Marmot Basin, middenin de Rocky Mountains. De pistes zijn gevarieerd en bieden voor elk type skiër of snowboarder voldoende uitdagingen.

Skiën middenin de Rockies

Skiën middenin de Rockies

2. Spot wildlife
Ga mee op een excursie om de wilde dieren rondom het Jasper National Park te spotten. Vaak hoef je niet ver te rijden, want de rendieren lopen gewoon door het stadje. Verder vind je in de winter nog dikhoornschapen, elanden, berggeiten en wolven.

Winter wildsafari in de Rockies

Winter wildsafari in de Rockies

3. Schaatsen op Mildred Lake
Nederlanders en stevige vorst betekent schaatsen. Op Mildred Lake bij de Fairmont Jasper Park Lodge wordt elke dag een baan schoongeveegd. Aangezien je in Canada bent mag een potje ijshockey niet ontbreken. Voor alle gasten in dit hotel van Buro Scanbrit is de verhuur van (ijshockey) schaatsen zelfs gratis.

Lake Mildred iceskating

Schaatsen op Lake Mildred  Photo Credit: Explore Jasper

4. Bezoek Maligne Canyon
Bekijk de wonderschone natuur rondom de hagelwitte Maligne Canyon. Onder begeleiding van een gids loop je over de bevroren rivier en kom je langs tientallen natuurlijk gevormde ijssculpturen. Het levert prachtige plaatjes op.

Winterwandeling door Maligne Canyon
Winterwandeling door Maligne Canyon

5. Eet poutine met de locals
Poutine is het nationale gerecht in Canada. Het is een combinatie van friet, kaas en saus. Smaakt perfect met een lokaal gebrouwen biertje! Ga naar de Jasper Brewing Company in de hoofdstraat van Jasper en geniet van dit lokale gerecht. Het mooie is dat je direct de locals ontmoet.

 

Leave A Comment