Kerst in Londen: onze beste tips!

Londen wordt in de maanden november en december ondergedompeld in de kerstsfeer; op Trafalgar Square vind je de grootste kerstboom van de stad, versierd met honderden lichtjes. De etalages van de grote winkels worden speciaal voor de feestdagen ingericht en kunnen met gemak de concurrentie met steden als New York aan. Verder worden er ook hele leuke activiteiten georganiseerd in de wintermaanden. Lees hier 3 tips voor Londen in de winter!

BS143263

Londen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 1. Schaatsen
Schaats op een van de prachtige locaties waar ijsbanen zijn geplaatst in de stad. Je vindt de banen onder meer bij Canary Warf en de London Eye.

Natuurlijk mag de ijsbaan bij Somerset House ook dit jaar niet ontbreken. Schaats overdag op je gemak een rondje voor dit immense gebouw of ga ‘s avonds ‘disco-schaatsen’ op dancemuziek van internationale Dj’s. Geniet daarnaast ook van de relaxte sfeer van Fortnum’s Lodge.

BS132698 (1)

Schaatsen in Londen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 2. Winter Wonderland
Tijdens de wintermaanden zijn er veel winterfestivals. Zo worden Leicester Square, Hyde Park en Southbank Centre omgetoverd tot winterwonderlanden. Vanaf eind november is er voor jong en oud van alles te doen op het Winter Festival at Southbank Centre. Er zijn dagelijks shows van Circus 1903 en groot en klein kunnen lekker rondstruinen op de kerstmarkt.

Van 23 november tot 6 januari wordt Hyde Park overgenomen door Winter Wonderland in Hyde Park. Hier vind je de grootste openlucht ijsbaan van Groot-Brittannië, komt er het Magical Ice Kingdom en ga je in het Giant Observation Wheel, dat je tot 60 meter hoogte brengt. Daar heb je het mooiste uitzicht over Winter Wonderland. Naast al deze attracties zijn er verschillende shows, musicals en optredens.

BS160293

Trein naar Zweinstein

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Bij Harry Potter bijvoorbeeld. In het themapark over de jonge tovenaar daalt ook het wintergevoel neer met Hogwarts in the Snow. Zweinstein is ondergedompeld in de sneeuw, in de Grote zaal is een feestmaal klaargezet en de leerlingenkamer van Griffoendor zit vol met kersttraktaties. Vanuit het centrum ben je snel bij de Warner Bros. Studio Tour London.

Tip 3. London Jazz Festival
Eventjes genoeg van al dat winterpracht? Geniet dan van een van de grootste jazzfestivals van Europa tijdens het EFG London Jazz Festival. Van 16 tot en met 25 november staat Londen in het teken van jazz. Meer dan 2000 artiesten treden op meer dan 50 locaties in de stad op. Of ga naar de Regent Street Motor Show, waar klassieke en nieuwe auto’s de straten van Londen overnemen. Bewijs de eer aan de gevallen soldaten van de Eerste Wereldoorlog tijdens Armistice Day en herdenk de slachtoffers door stilte, maar ook muziek en een parade.

Londen in de wintermaanden is echt een aanrader. Er is dan echt van alles te doen, voor jong en oud.  De sfeer die er hangt is haast onbeschrijflijk, die moet je zelf meemaken.

Leave A Comment