Ga op wintersport in Noorwegen. 5 tips van een local.

In de Noorse plaats Voss, het grootste skigebied in het hart van het fjordengebied, vind je 55 km. aan geprepareerde pistes, waarvan 8 groene pistes, 4 rode pistes en 3 zwarte pistes. Voor iedere wintersporter is er dus wel een lekkere piste om vanaf te glijden. Ook zijn er genoeg andere activiteiten te ondernemen. Sigbjørn Slåtten, mede-eigenaar van Voss Resort, geeft 5 tips.

1. Ga offpiste met een lokale gids.
Ski of snowboard je graag buiten de gebaande paden? Ga dan offpiste in Dyrvedalenmet een lokale gids. Je bent verzekerd van een dag vol sneeuwplezier en steile afdalingen. Pak een taxi terug zodat je ook de après-ski meemaakt.

Offpiste in Noorwegen

Op avontuur buiten de gebaande paden

2. Proef het lokale eten
Je verblijf is niet compleet zonder een bezoek aan Store Ringheim! Dit restaurant bevindt zich op prachtige plek op de heuvels van Voss met een geweldig uitzicht op het dal en de besneeuwde bergtoppen. In het restaurant, wat zich in een oude boerderij bevindt, koken ze met lokale ingrediënten uit Voss en West-Noorwegen. Als je een avond echt wilt genieten, boek dan hier een tafeltje!

Heerlijk eten in Voss

Heerlijk eten in Voss

3. Glijd van de piste meteen de apres-ski bar in
Op zaterdagen is het gezellig om een biertje te drinken bij de Skibar Bula in Bavallstunet. De bar staat vol met locals, dus maak een praatje her en der en je hebt vast en zeker een toptijd! De shuttle brengt je weer veilig thuis. 🙂 

Après-ski in Voss
Après-ski in Voss

4. De piste op by night
Op dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de pistes ook in de avond open van 18.00 – 21.00 uur. Dus heb je nog wat energie over? Ga dan voor nog een extra ronde by night. Vooral als het sneeuwt is het geweldig.

Skiën in Noorwegen in het donker Photo credit Per Finne

Skiën in Noorwegen in het donker – Photo credit Per Finne

5. Vlieg als een vogel in de grootste windtunnel van Noorwegen.
Wil je je benen even in de lucht i.p.v. op de piste? Bezoek dan VossVind voor een ultiem vrijheidsgevoel. De windtunnel is van 12.00 uur tot 20.00 uur open van woensdag t/m zondag, dus je kunt eerst lekker de piste op en daarna de windtunnel in!

VossVind

VossVind


Leave A Comment