Hoogtepunten van Scandinavië

Buro Scanbrit bestaat 50 jaar! Een mooie reden om de verhalen van reizigers die vaker met ons op vakantie gaan in de spotlight te zetten. Deze keer laten we Eline aan het woord. Eline is op 23 jarige leeftijd al 11 keer met ons mee op reis geweest. Genoeg reisverhalen te vertellen dus!

Voor mij geen zon, zee en strandvakantie
Ik ben dol op een actieve vakantie naar mooie landen met prachtige natuur. Mijn ouders hebben mij en mijn twee jongere zusjes ontzettend veel laten zien van Europa. Zo zijn we samen naar IJsland geweest, wat bijna een andere planeet lijkt, zo anders dan in Nederland. Hier kom ik zeker terug! Ook hebben we bergen beklommen in Scandinavië, ik ben erg sportief en op vakantie zoek ik ook altijd een mooie uitdaging op. Deze keer hebben we de uitdaging in Zweden, Finland en Noorwegen opgezocht via de reis Håkon.

‘Kijk uit een rendier!’
Als je door Zweden rijdt geniet je van de prachtige natuur: bomen all over the place en het is ook uitkijken geblazen, want voordat je het weet loopt er een rendier op de weg.

Wild langs de E45 in Zweden, vlakbij Slagnäs. © My Little Travel Stories

Wild langs de E45 in Zweden, vlakbij Slagnäs. © My Little Travel Stories

Even hélémaal niks
Ook zijn er onderweg genoeg prachtige plekjes om te stoppen voor de nodige dosis ontspanning. Deze serene plek bij de rivier Piteälv bijvoorbeeld. Even je ogen dicht, het geluid van de immense stroomversnelling de Storforsen en verder hélémaal niks.

© My Little Travel Stories

© My Little Travel Stories

Het doel van de reis
Het bereiken van de Poolcirkel en uiteindelijk de Noordkaap was super. Ik ben nog nooit zo noordelijk geweest en kijk eens wat een uitzicht!

Beloning: uitzicht op de Noordkaap
En dan uiteraard nog onze sportieve uitdaging die niet kon ontbreken. Het bereiken van het noordelijkste puntje van het Europese vasteland, Knivskjelodden, via een pittige wandeling van 9 km heen en 9 km terug: veel moerassen, hoogteverschil, gladde stenen, dus het is uitkijken geblazen. Wij deden hier 7 uur over. De beloning was de wandeling meer dan waard!

Ontzettend mooi uitzicht over de zee waar de Atlantische oceaan en de Barentszzee samen komen en uiteraard de Noordkaap. © My Little Travel Stories

Ontzettend mooi uitzicht over de zee waar de Atlantische oceaan en de Barentszzee samen komen en uiteraard de Noordkaap. © My Little Travel Stories

Tuurlijk is er nog een bucketlist!
Ik heb al zoveel mooie bestemmingen gezien, maar er staat ook nog genoeg op mijn bucketlist. Zo wil ik heel graag nog een keer naar Lapland in de winter. Stel je eens voor … met huskyhonden door de sneeuw glijden en misschien hebben we geluk en zien we wel het noorderlicht!

Wil je meer lezen over Eline’s belevenissen tijdens de rondreis Håkon? Je kunt het volledige reisverhaal van Eline hier lezen.

 

Leave A Comment