Met een kenner door Kopenhagen

Kopenhagen is niet een heel grote stad, maar wat ís er veel te zien en te doen! Ik riep de hulp van een local in voor de leukste tips. Dieuwertje Visser verhuisde drie jaar geleden van Breda naar Kopenhagen. Ze blijft bezig de stad te ontdekken en altijd vindt ze weer nieuwe leuke dingen om te zien én te doen. Dieuwertje’s Top- 8.

 

  1. Water en ijs in ChristianshavnChristianshavn

Vooral in de zomer is de sfeer in Kopenhagen geweldig, als iedereen buiten van het zonnetje zit te genieten. De stad heeft veel water, ik vind Christianshavn een van de gezelligste buurten om langs het water te lopen, en daar is dan weer de gracht Stadsgraven mijn favoriet. Koop een lekker ijsje bij Ishuset (IJshuis) en geniet van het uitzicht. Daarna kun je langs het water doorlopen naar hippiebolwerk Christiania.

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

  1. Foodmarket op Papirøen

De foodmarket op Papirøen is een loods vol trucks, houten standjes en hoekjes waar je van alles uit alle hoeken van de wereld kunt proeven. De smørrebrød is hier geweldig, de fish&chips schijnt ook om to-die-for te zijn (maar dat kan ik als vegetariër niet bevestigen). Als het een beetje lekker weer is, prop je je tussen alle mensen die al aan de waterkant zitten en heb je een geweldig uitzicht op het hypermoderne Operagebouw en de oude, gekleurde gevels van Nyhavn.

Papirøen

  1. Christiansborg

De toren van regeringsgebouw Christiansborg is de hoogste in het centrum én hij is gratis toegankelijk. Op heldere dagen zie je met gemak Zweden liggen. Er zit een restaurant in de toren en ik heb goede verhalen gehoord over hun chocoladetaartjes. Als je een taartje te veel op hebt, kun je na je bezoekje aan de toren een wandelingetje maken door de prachtige, verborgen Royal Library Garden (tussen Christiansborg en de bibliotheek Black Diamond). Het schijnt het stilste plekje in de binnenstad te zijn.

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

harbour bus

  1. Waterbus

Ook al is Kopenhagen perfect om te voet te ontdekken, het is ook wel lekker om even te relaxen terwijl je toch wat nieuws ziet. Zo’n hop on-hop off tourbus is leuk, maar de waterbus is nog leuker. Deze geel-zwarte ferry’s maken gewoon deel uit van het openbaarvervoernet en ze kosten haast niets. Voor een paar euro kun je een lange tour maken door de havens in de binnenstad. En onderweg even zwaaien naar de Kleine Zeemeermin op haar steen.

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

  1. Ida Davidsen

Ida Davidsen, vlak achter het koninklijk paleis Amalienborg, heeft van de hele stad de beste smørrebrød: roggebrood met een stapel lekker beleg erop. En dan niet dat roggebrood dat we in Nederland hebben, maar lekker mals en met veel zaden en pitten. Ida staat zelf achter de toonbank om uit te leggen wat het allemaal is, en vervolgens wordt het vers gemaakt. Niet goedkoop, maar echt de moeite waard. De laatste keer dat ik er was zat kroonprins Frederik aan het tafeltje naast ons!

the black diamond

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

6. Black Diamond

Het gebouw van de koninklijke bibliotheek is volgens velen het mooiste van de gerenoveerde havenbuurt. Ook het uitzicht is goed op de nieuwe, bijzondere voetbrug Circle Bridge (met scheepsmasten!) van Olafur Elliason. De bibliotheek heeft een café, restaurant en exposities.

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Assistens Kirkegård

  1. Assistens Kirkegård

Een béétje vreemd misschien maar in Assistens Kirkegård kijkt niemand ervan op als je tussen de grafzerken ligt te zonnen. Zelfs niet als je het topless doet. Op deze begraafplaats liggen veel bekende Denen begraven (H.C. Andersen, Søren Kierkegaard, Nobelprijswinnaar Niels Bohr), én het is dus een populaire plek voor picknick en zonnebad.

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

  1. Havnebadet

Voor mijn laatste tip ga ik weer even terug naar het water, ik ben tenslotte een Visser. Er zijn verschillende havenbaden midden in de stad. Meestal is het er veel te koud voor en durven alleen echte Vikingen het aan, maar hartje zomer is het echt een aanrader. Ik vind Islands Brygge het gezelligste waar iedereen rond het water hangt en barbecuet op het gras.

Islands Brygge

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

En dan tip 9: in al haar bescheidenheid vergat Dieuwertje er nog één. Ben je fan van The Killing, The Bridge of Borgen? Met haar bedrijf Nordic Noir Tours biedt Dieuwertje wandeltours aan langs de locaties van deze Scandicrimes.


 Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Leave A Comment