Sfeer en kliffen in Lynton & Lynmouth

Onze reisspecialisten Kim, Nienke, Bianca en Kim reisden door Exmoor, en ontdekten daar de dorpjes Lynton en Lynmouth.Lynton JW 8 aangepast

Vandaag rijden we vanuit onze cottage in Chudleigh naar ons avontuur met de Cliff Railway in Lynton & Lynmouth. De rit naar de dorpjes duurt ongeveer anderhalf uur en voert ons door een gedeelte van Exmoor National Park dat nog prachtig groen is voor de tijd van het jaar. Hoe verder we Exmoor inrijden, hoe mooier het uitzicht wordt. Ook de paarsachtige gloed van de heidevelden op deze mooie nazomerdag is schitterend.

Wanneer we via een haarspeldbocht die vrij stijl naar beneden loopt het schilderachtige dorpje Lynmouth in rijden, worden we verrast op een mooi uitzicht op de zee en het haventje. Rond het dorp liggen hoge kliffen die in verschillende tinten groen gehuld zijn. Er zijn diverse leuke tearooms en restaurantjes waar je wat kunt drinken of een hapje kunt eten, maar wij besluiten op zoek te gaan naar de Cliff Railway, benieuwd naar het uitzicht dat we vanaf de klif zullen hebben.

Cliff Railway & Lynton (5)

Bij het instappen worden we verwelkomd door de ‘chauffeur’ die ons veilig 150 meter omhoog zal brengen. Eenmaal gestart gaat het met een redelijk tempo omhoog. Halverwege komen we het karretje tegen dat onderweg naar beneden is. Bijzonder aan deze ‘railway’ die Lynmouth en Lynton met elkaar verbind, is het feit dat de kabelbaan aangedreven wordt door water, het systeem is dus heel milieuvriendelijk!

 

 

Eenmaal boven is het uitzicht overweldigend. Bij het uitstapstation zit een klein winkeltje met een café. Hier vandaan loop je het dorp Lynton in. Langs de muren hangen hanging baskets met vrolijk gekleurde bloemen. Erg leuk om rond te wandelen en een paar van de souvenirwinkeltjes te bekijken.

Lynton  (7) aangepast

We genieten volop, maar moeten natuurlijk ook weer met het karretje naar beneden. Hier gaan we voor een heerlijk kopje koffie met uitzicht over de haven (en wat lekkers natuurlijk!). Daarna slenteren we door het charmante winkelstraatje van Lynmouth.
De winkeltjes zijn erg gericht op toeristen, maar dat maakt het niet minder leuk. Veel van de winkels verkopen lokaal gemaakte Fudge. Dit is een typisch Engelse lekkernij, gemaakt van suiker, boter en melk. Het lijkt op toffee, maar dan de zachte variant. Wij vinden een winkeltje waar ze heel veel verschillende smaken verkopen, van drop tot Baileys, en van Marmite tot banaan. Een heerlijkeverwennerij voor jezelf of een perfect souvenirtje!

Een bezoek aan deze leuke dorpjes aan de noordkust van Devon is een absolute aanrader!

Lynton  (16)


 

Leave A Comment