Wellness in Wales

Wellness betekent: even rust en ruimte voor lichaam en geest. Met uitgestrekte stranden, machtige kliffen en overal gezonde zeelucht is het eigenlijk een verrassing dat Wales niet eerder is ontdekt als wellness-bestemming. Ik reisde twee weken geleden af naar Wales (een langgekoesterde wens!) en vond er geweldig (biologisch) eten, prachtige wandelroutes, veel yogamogelijkheden en een heel fijne spa. Dit zijn mijn redenen om terug te gaan:

St Brides Hotel

De infinity pool van het St. Brides Hotel

1. De spa’s en spahotels.
Mijn favoriet is het St. Brides Hotel en Spa in Saundersfoot. Vanuit de infinity pool kijk je zo uit over de baai en het uitgestrekte strand en je ruikt de zeewind. Het zoutige water van het zwembad past precies bij deze omgeving. Het St. Brides Hotel en Spa ligt bovenop een heuvel, op tien minuten lopen van het badplaatsje Saundersfoot.  Klein maar fijn is zeker op deze spa van toepassing, die bestaat uit twee stoomcabines, een sauna, twee rustruimtes (waarvan één met prachtig uitzicht!) en behandelkamers. Ik bracht een paar uur door in de spa en  boekte een gezichtsbehandeling: aan het einde van de middag stond ik compleet relaxed weer buiten.

Pembrokeshire

Het Pembrokeshire Coast Path voert langs prachtige baaien

2. Wandelen langs het Wales Coast Path.
Niets ontspant beter dan een dag wandelen in de natuur. En als die natuur ook nog spectaculair mooi is, kom je met een leeg hoofd, een relaxed lichaam en nieuwe energie weer terug. Je kunt heel Wales rondlopen over het Wales Coast Path, een wandelroute van zo’n 1400 kilometer door mooie natuur en prachtige kusten. Ik kon helaas maar een klein stukje doen, over een deel van het Pembrokeshire Coast Path, maar dat was genoeg om terug te willen!

Broad Haven (South)Near BosherstonPembrokeshireSouthCoastal Scenery

Broad Haven Beach South in Bosherston (© Crown copyright (2014) Visit Wales)

3. De uitgestrekte stranden, met op de achtergrond vaak ruige kliffen.
Een van mijn favorieten is Broad Haven Beach South. Dit prachtige strand bij het dorpje Bosherston ligt ingeklemd tussen de oceaan en de kliffen van South Pembrokeshire. Je kunt hier wandelen, relaxen, bodyboarden, surfen of gewoon over het water turen en de zeewind je gedachten weg laten waaien. Het valt onder de National Trust en het staat bekend om de goede kwaliteit van het zeewater.

4. Yoga  in Wales.
Ik had er helaas dit keer geen tijd voor, maar ik kom er zeker voor terug. De omgeving vráágt er gewoon om. Ik ga me alvast oriënteren op www.bwywales.org.uk, de website van de British Wheel of Yoga Wales.

lokaal eten Wales

V.l.n.r. met de klok mee: Restaurant Coast, lokale groenten, landgoed The Grove, lokale visser

5. Gezond & lokaal eten.
Wales heeft prachtige producten en is daar terecht trots op. Verse vis, schaal en schelpdieren van lokale vissers; melk, yoghurt en ijs van eigen koeien en vlees van Welsh runderen en schapen. Op veel plekken kun je geweldig eten, ik kom zeker terug voor het net geopende restaurant Coast in Saundersfoot, waar ze werken met pure ingrediënten. En voor Restaurant The Grove bij Narberth. De sfeer op het landgoed The Grove is geweldig, het oude landhuis is omgetoverd tot landelijk hotel en in het bijbehorende restaurant wordt gekookt met gezonde, lokale ingrediënten, zoveel mogelijk biologisch en vaak zelfs uit eigen tuin. Ik at er ’s avonds, maar wil zeker terug voor de lunch table d’hôte, een betaalbaar 2- of 3-gangenlunchmenu dat helemaal afgestemd is op het seizoen.

Leave A Comment