Deze winter volop Noorderlicht

Heeft u altijd al een keer naar Lapland gewild? Komende winter wordt hét moment om het Hoge Noorden te bezoeken. Dat verklaart alvast de NASA. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie zal het Noorderlicht deze winter volop te zien zijn en zou de winter 2011-2012 wel eens het meest indrukwekkende lichtspel sinds 50 jaar kunnen opleveren. De reden is dat er komende winter veel activiteit op de zon wordt verwacht. Door uitbarstingen op de zon worden grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal ingeslingerd. Die zonnedeeltjes komen bij de Noord- en Zuidpool onze atmosfeer binnen en veroorzaken door chemische reacties het Noorderlicht (Aurora Borealis).

De komende winter wordt dan ook hét moment om Lapland te bezoeken of een cruise langs de Noorse kust te maken.

Leave A Comment