Reisverhaal: Wales, een gezinsvakantie ten top!

Ffestiniog Steamtrain

Ffestiniog Steamtrain

Door: Mevr. E.N. Kuipers
Het is winter, we beginnen als altijd plannen te maken voor de komende zomervakantie. Eigenlijk willen we graag ieder jaar op een andere manier reizen en naar een ander land. Dit jaar staat Wales op ons verlangslijstje, en dan hebben we direct een ander manier van reizen te pakken. Niet zo zeer voor ons, maar voor onze kinderen, 2 jongens van 5 en 7 jaar oud. Alle 2 gek van ridders en kastelen. Op de overtocht met Stena Line kunnen ze ook bijna niet wachten.
Onze reis wordt uitgestippeld. Na de overtocht zullen we Harwich achter ons gaan laten en direct doorrijden naar Wales, de rust tegemoet ziend, waar we zo aan toe zijn.

[slickr-flickr tag=”Wales Gezinsvakantie” type=”gallery”]

We verblijven in de buurt van Harlech waar we een huisje hebben gehuurd, dicht bij het strand.
Harlech staat bekend om zijn kasteel, die prachtig uitsteekt in de mooie duinen. Toch ligt deze plaats ook prima ten opzichte van andere gebieden in Noord- West Wales. Die van de Snowdonia National Park bijvoorbeeld.

Door het enorme mooie weer waar wij mee worden verwend, starten we met een bezoek aan Barmouth, een heel pittoreske badplaats, vol gezelligheid. Een breed zandstrand doet onze kinderen al meteen uitleven. Ondanks dat iedere Brit zijn kans schoon ziet van het mooie weer te genieten, heerst er een relaxed sfeertje. In de smalle straatjes zijn gezellige winkeltjes en zijn er gezellige eet en drinkgelegenheden. Omdat Wales nog veel meer leuke dingen te bieden heeft, gaan we verder.

Na een heerlijk maar o zo calorierijk engels ontbijt vertrekken we richting de Snowdonia National Park. Een gebied dat erg groot is, en een ware klim is met de auto. Na een hoop terugschakelen van de versnellingsbak bereiken we de plek van waaruit een tandradtrein je naar het hoogste punt van de Snowdon kan brengen. Boven op deze hoogste berg van het Britse Koninkrijk, kun je in enkele uren via paden rustig naar beneden wandelen. Wij deden dat niet, aangezien je echt van te voren een plaats in deze trein moet reserveren. En, dat is het enige dat ons qua prijs erg tegenviel, de prijs is waanzinnig hoog! Maar in Llanberis, waar we dan staan is een hoop meer te doen.
Een leuke stoomtrein wacht op ons, en we besluiten hier een leuke rit mee te maken. Verder kun je in Llanberis het “Welsh Slate Museum” bezoeken, zeker de moeite waard. Tenslotte kom je deze steen en dit product vooral overal tegen in Wales. De daken van de huizen, de muurtjes.
Een van de grotere steden in Wales is Chester, iets meer naar het oosten gelegen, maar nog steeds in Noord- Wales.
Op weg daarnaartoe doen we eerst DOLWYDDELAN CASTLE aan, een leuke tussenstop, waar je eigenlijk niet snel anderen zult treffen. Het is niet meer dan een hele grote ruine, maar onze jongens kunnen weer zch weer even echte ridders voelen, en dat maakt de rit naar Chester alleeen maar gemakkelijker!

Leave A Comment