Vakantie Zweedse Botnische Golf

Op vakantie aan de Botnische Golf

Een vakantie aan de Zweedse Botnische Golf is nog onbekend bij Nederlanders. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Deze grillige kust met afwisselend stranden, kliffen, baaien en duizenden eilandjes voor de kust ontdek je door de E4 te verlaten en de kustweg te nemen. Langs de waterkant liggen houten vissersdorpen. Stap onderweg uit om langs de Höga Kusten te wandelen. De Hoge Kust, de naam zegt het al, is een stuk Scandinavisch vasteland dat elke eeuw zo’n 80 tot 100 centimeter rijst. Nergens ter wereld verheft het land zich meer dan op deze bijzondere plek. Deze fascinerende streek staat sinds 2000 op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Tijdens een vakantie aan de Zweedse Botnische Golf ontdek je deze fascinerende kuststreek.

De archipel van Luleå

Ten noorden van Höga Kusten ligt de stad Luleå. UNESCO heeft ook het nabijgelegen Gammelstad Kyrkstad toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Dit is het best bewaarde en grootste middeleeuwse kerkdorp van Zweden. De 424 houten huizen staan rondom een stenen kerk uit de 15de eeuw. Op zon- en hoogtijdagen kwamen de kerkgangers uit de wijde omtrek hier bijeen om de mis bij te wonen. Ze overnachtten in de houten huizen omdat de afstand naar huis te groot was om op en neer te reizen. Luleå ligt in een prachtige archipel waar je van eiland naar eiland kan hoppen. Op het eiland Rödkallen vind je verschillende eeuwenoude labyrinten. Waarschijnlijk werden ze gebruikt voor magische rituelen om een goede vangst en een behouden terugkeer te bezweren.

Het culturele centrum van Noord-Zweden

Een andere leuke stad aan de Botnische Golf is Umeå, dat in 2014 Culturele Hoofdstad van Europa was. Het is een levendige stad met 30.000 studenten. Bezoek bijvoorbeeld het Umedalen Skulptur park met werken van Zweedse en internationale kunstenaars. Voor een interessante fototentoonstelling ga je naar Umeå’s Bildmuseet. Vanuit de haven van het nabijgelegen Holmsund ben je in 4,5 uur in Finland. Je ziet, er zijn heel veel redenen om een vakantie naar de Zweedse Botnische Golf te maken.

Populaire Vakanties Zweedse Botnische Golf

Met de kinderen
7.7
Autorondreis

Pernilla

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Comfortabele, ruime vakantiewoningen

Met de hond
Met z'n tweeën
8.0
Vakantiewoning

Hölick Havsresort

Noord-Zweden, Hölick

Paradijsje aan het mooie zandstrand van Hölick

Onze vakanties Zweedse Botnische Golf

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Zweedse Botnische Golf

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit