Vakantie Västmanland

Rijkdom onder de grond in Västmanland

Je gaat op vakantie naar Västmanland om te genieten van de prachtige natuur. Ooit behoorde deze streek tot het historische en economische hart van Zweden. De bodemschatten uit de streek Bergslagen maakte de Zweedse adel en fabriekseigenaren rijk. Tegenwoordig daagt het heuvelachtige landschap met de uitgestrekte bossen wandelaars en mountainbikers uit. Je zou op vakantie in Västmanland zelfs je eigen vis kunnen vangen voor het avondeten.

Speuren naar goud bij Kopparberg

Nog steeds stuit je hier overal op steengroeves, mijnschachten en smederijen, zelfs midden in het bos. Aan de kleine mijnwerkershuisjes en de grote landhuizen van de eigenaren zie je hoe het er hier vroeger aan toeging, bijvoorbeeld in Kopparberg. Dit plaatsje is vernoemd naar de kopermijn. Deze streek was ook rijk aan goud. Treed in de voetsporen van de goudzoekers en speur naar het edelmetaal. Of ga wandelen, kanoën of vissen.

Op de oude stoomtrein in Nora

Sommige houten huizen in het stadje Nora zijn wel 300 jaar oud. Vroeger produceerden de zaagmolens, smelterijen en brouwerijen in de wijk Kvarteret Bryggeriet vast veel lawaai en stank. Tegenwoordig is deze buurt een cultureel centrum met veel kunstenaars. De eerste spoorlijn van Zweden ging van Nora naar Örebro voor het vervoer van ijzererts en kolen. Nu stap je op de oude stoomtrein voor een ritje door de regio. Als je in Nora bent, moet je zeker een lekker ijsje gaan halen bij Kafé Strandstugan.

Vissen in het Hjälmaren-meer

Het grote Hjälmaren-meer in het zuiden van Västmanland is ondiep heeft langzaam aflopende zandstranden, ideaal voor kinderen. Er zijn ook rotsachtige eilandjes in het water waar je heerlijk kan zonnen. Of huur een bootje en gooi je hengel uit, het meer zit vol vis! Ten noorden van het meer ligt het oud stadje Arboga. Het diende als uitvoerhaven van ijzer afkomstig uit Bergslagen. De middeleeuwse wijk herinnert aan deze tijd. Wil je een leuke dagtrip maken? Met de trein sta je binnen 1,5 uur in hartje Stockholm. Een vakantie in Västmanland is een mooie mix van natuur en cultuur.

Populaire Vakanties Västmanland

Met de hond
Met de kinderen
9.0
Autorondreis

Ragnar

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Leuke uitstapjes voor de kinderen

Met de hond
Met de kinderen
7.8
Autorondreis

Ewa

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Combinatie van natuur en de hoofdstad Stockholm

Met de kinderen
8.2
Autorondreis

Lars

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Altijd een meer in de buurt om te zwemmen

Met de hond
Met de kinderen
8.3
Autorondreis

Halvar

20-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden, Noorwegen

Het beste van Zuid-Zweden en Zuid-Noorwegen

Onze vakanties Västmanland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Västmanland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit