Vakantie Härjedalen

Härjedalen voor natuurliefhebbers

Een vakantie in Härjedalen, tegen de grens met Noorwegen, moet voor vissers wel paradijselijk zijn. Door de dalen stromen rivieren en beken en zijn er veel grote meren. Gooi je hengel uit in het heldere water om te vissen op zalm, arctische zalmforel, baars en marene. Härjedalen is heel dunbevolkt: er woont maar 1 mens per vierkante kilometer. Je bent hier in ongerepte wildernis waar meer wilde dieren dan mensen wonen. Denk bijvoorbeeld aan elanden, rendieren, beren, bevers, lynxen, auerhanen en hoenders. Ben je op zoek naar een ongerept stuk Zweden, boek dan een vakantie in Härjedalen.

Sånfjället Nationaal Park

De zomermaanden zijn warm en licht, en in hoogzomer schijnt de zon bijna 6 weken de klok rond. Voor ongerepte natuur ga je naar het bergmassief van Sånfjället Nationaal Park, ooit opgericht om de hier voorkomende beren te beschermen. Sporen van deze wilde dieren zie je waarschijnlijk wel, maar ze in het echt tegenkomen zal vermoedelijk niet gebeuren. Elanden en lemmingen laten zich gemakkelijker zien. In de lagergelegen bossen zijn veel zangvogels en komt ook het auerhoen voor.

Het Mankell Cultuurcentrum

De schrijver Henning Mankell is opgegroeid in Sveg, met 5300 inwoners de hoofdstad van Härjedalen. Het plaatsje eert de schrijver met het Mankell Cultuurcentrum. Hier kom je meer te weten over de schrijver van de wereldberoemde Kurt Wallander-serie, maar ook over zijn politieke activiteiten.

Lofsdalen

Onze accommodatie in Härjedalen bevindt zich in het authentieke dorpje Lofsdalen. Dit dorp ligt tussen de heuvels aan het Lofssjönmeer, en is uitstekend geschikt voor families met kinderen. Veel plezier tijdens je vakantie in Härjedalen!

Populaire Vakanties Härjedalen

Met de e-car
Met de kinderen
7.6
Autorondreis

Nils

17-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Zweden

Rustig reistempo door Midden-Zweden

Met de hond
Met z'n tweeën
8.0
Vakantiewoning

Sörmons Stugby

Noord-Zweden, Funäsdalen

Typisch Zweedse woningen op een kleinschalig park

Met de hond
7.7
Vakantiewoning

Lofsdalen Stugby

Noord-Zweden, Lofsdalen

Gelegen tussen Töfsingdalen en Sånfjället Nationaal Park

Onze vakanties Härjedalen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Härjedalen

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit