Vakantie Blekinge

Zon en strand in Blekinge

Blekinge met zijn witte zandstranden is een uitstekende plek voor een ontspannen en actieve vakantie. Een interessante plaats is Karlskrona, de thuishaven van de Zweedse vloot. De stad is gebouwd op verschillende eilanden. Er zijn veel originele gebouwen en werkplaatsen bewaard gebleven in deze 17de-eeuwse marinehaven. Dit was de reden voor UNESCO om Karlskrona toe te voegen aan de UNESCO-werelderfgoedlijst. Tijdens een boottocht door de haven laat je alle bezienswaardigheden aan je voorbijglijden. Rondom Karlskrona ligt een archipel van eilanden, scheren en rotsen. De grotere eilanden zijn via bruggen bereikbaar, maar het eiland Aspö alleen met een (gratis) boot. Geniet van de rust en ruimte op dit rustige eiland tijdens je vakantie in Blekinge.

Eilandjes verkennen

Overnachten in Blekinge kan bijvoorbeeld in het mooie Svalemåla in de bossen bij Bräkne-Hoby. Sinds 1583, al 15 generaties lang, is Svalemåla in handen van dezelfde familie. Vroeger was dit stugadorpje een vissersdorp. In de omgeving kan je uitstekend wandelen. Stap in een kano en verken de eilandjes in de wateren van Järnavik.

Witte zandstranden

Hällevik en Sölvesborg liggen op een landtong in de Oostzee. Rondom zijn natuurreservaten en er is een adembenemende kuststrook met zandstrand. Hällevik is een idyllisch plaatsje met traditionele houten huizen. Je kan hier genieten van het mooie witte zandstrand, het heerlijke eten, verschillende sportmogelijkheden en een gezellig avondleven. Blekinge heeft alles in zich voor een heerlijke zomervakantie.

Populaire Vakanties Blekinge

Met de kinderen
8.0
Autorondreis

Anders

15-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden, Denemarken

Familiereis door Denemarken en Zweden

Met de kinderen
Rustig reistempo
7.8
Autorondreis

Ronja

18-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden

Complete gezinsreis met rustig reistempo

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Autorondreis

Gustav

15-daagse autorondreis langs hotels

Zweden

Rondreis langs de Zweedse UNESCO-locaties

Met z'n tweeën
Voor het eerst
Autorondreis

Axel

13-daagse autorondreis langs hotels

Zweden

Goede introductiereis door Zweden

Onze vakanties Blekinge

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Blekinge

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit