Vakantie Pembrokeshire

De wilde kust van Pembrokeshire

Tijdens een vakantie in Pembrokeshire beleef je van alles. Ga bijvoorbeeld golfen, surfen of een bezoek brengen aan een pretpark, kasteel of museum. Langs de grillige kust liggen levendige badplaatsen, zoals Saundersfoot. Ontdek van hieruit de ruige kust en beeldschone stranden van het Pembrokeshire Coast National Park en Gower Peninsula. Bezoek het kleinste stadje van Groot-Brittannië, St. Davids, of wandel een traject van het Wales Coastal Path. De gezellige straatjes van de havenplaats Tenby met zijn vrolijk gekleurde huizen nodigen je uit om rond te slenteren. Pembrokeshire biedt je veelzijdig vakantieplezier!

Machtig mooi buitenleven

Een groot deel van de kust behoort tot het Pembrokeshire Coast National Park, waarlangs een 292 kilometer lang voetpad loopt. Onderweg passeer je baaitjes met het fijnste zand, kliffen en beboste stukken. Ook met kinderen kan je dit goed begaanbare pad prima lopen. Of neem de boot naar Caldey Island, voor de kust bij Tenby. In dit zeehonden- en vogelreservaat maak je mooie wandelingen. In het Cisterciënzerklooster koop je handgemaakte parfums, koekjes en chocolade. Het nabijgelegen Gower Peninsula was de eerste Area of Outstanding Natural Beauty van Groot-Brittannië. In de zomer vind je bewaakte familiestranden bij Port Eynon, Caswell Bay en Langland Bay.

Een pelgrimstocht naar St Davids

Middeleeuwse pelgrims gingen naar het stadje St Davids om een glimp op te vangen van de botten van St David, de patroonheilige van Wales. De 12e-eeuwse kathedraal en de ruïne van het bisschopspaleis zijn sfeervolle monumenten. Probeer het avondlied bij te wonen in de kathedraal, elke avond om 18.00 uur (behalve zaterdag). Een wandeling naar de kaap St Davids Head is een van de vele wandeltochten die je in dit gebied kunt maken. In de Preseli Hills, ten noorden van Narbeth, zijn veel prehistorische vondsten gedaan. Pentre Ifan is een 5500 jaar oud hunebed, de grootste van Wales. Vanaf 500 v. Chr. was er een bloeiend Keltisch heuvelfort op wat nu Castell Henllys heet. De nederzetting is nagebouwd, en je woont er demonstraties bij van brood bakken tot zwaardvechten. De kinderen worden geschminkt als Keltische krijgers. Een vakantie in Pembrokeshire blijft je nog lang bij.

Populaire Vakanties Pembrokeshire

Met z'n tweeën
Hurtigruten

Ontdek de Britse eilanden

13-daagse expeditiereis

Wales, Ierland, Engeland

Reis langs de ongebaande paden van Groot-Brittannië

Onze vakanties Pembrokeshire

Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en expedities in de arctische landen

Bestemmingen Pembrokeshire

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit