Vakantie Ceredigion

‘Peace and quiet’ in Ceredigion

Voor een rustige vakantie ga je naar Ceredigion aan de kust van Midden-Wales. Hier geen restanten van de zware industrie zoals in het zuiden en noorden van Wales. Wel de schoonste stranden van Groot-Brittannië! Wandelend langs de kust heb je de kans dat je dolfijnen, zeehonden en bruinvissen in Cardigan Bay ziet. De ongerepte bergen van de Cambrian Mountains scheiden Ceredigion van de regio Powys in het binnenland. Ben je op vakantie op zoek naar ‘peace and quiet’, dan ben je in Ceredigion op de juiste plek.

Slenteren langs zee bij Aberystwyth

Te midden van de 4 miljoen boeken in de Nationale Bibliotheek van Wales staat het 12e-eeuwse ‘Black Book of Carmarthen’, de oudste tekst in het Welsh. Ook vermaarde figuren als Arthur en Merlijn komen in het boek voor. Dankzij de Nationale Bibliotheek en de universiteit bruist het in de badplaats Aberystwyth. Verder heeft Aberyswyth alles wat je mag verwachten van een badplaats: 2 weidse baaien, poeltjes waar de kinderen naar zeediertjes kunnen zoeken en vrolijk geschilderde huizen. Dankzij de Warme Golfstroom is het weer te vergelijken met dat van Cornwall. Ten noorden van Aberyswyth vind je een prachtig zandstrand en duinen bij Ynyslas.

De duivel aftroeven

Een bekend Welsh volksverhaal gaat over de duivel. Een oude vrouw moest een kloof oversteken om haar koe terug te halen. De duivel beloofde haar dat hij een brug zou bouwen, op voorwaarde dat hij de ziel zou krijgen van het eerste levende ding dat de brug zou oversteken. De oude vrouw ging akkoord en de duivel bouwde de brug, maar zij was hem te slim af. Voordat ze de brug overstak, gooide ze wat broodkruimels over de brug en haar hongerige hond ging er achteraan. Zodoende kreeg de duivel de ziel van de hond en de oude vrouw kreeg haar koe terug… benieuwd naar Devil’s Bridge? Er zijn maar liefst 3 stenen bruggen over de Mynach-kloof die boven elkaar gebouwd zijn. Hier zie je ook spectaculaire watervallen over een lengte van 90 meter. De wandeling naar beneden door de kloof is prachtig. In plaats van met de auto, zou je ook de stoomtrein van Aberystwyth naar Devil’s Bridge kunnen nemen: de Vale of Rheidol Railway. Voor een totaal andere ervaring tijdens je vakantie in Ceredigion.

Populaire Vakanties Ceredigion

Met de kinderen
8.1
Stacaravan

Quay West Holiday Park

Midden-Wales, New Quay

Schitterend gelegen stacaravanpark aan Cardigan Bay

Onze vakanties Ceredigion

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Ceredigion

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit