Vakantie Glasgow

Glasgow zet de toon

Vakantie in Glasgow is kennismaken met de grootste en meest dynamische stad van Schotland. In 1990 was Glasgow Culturele Hoofdstad van Europa. Sindsdien is Glasgow erin geslaagd toonaangevend te blijven. Er zijn prachtige Victoriaanse gebouwen, zoals de kathedraal, maar je vindt er ook moderne architectonische hoogstandjes. Het is ook een echte cultuur- en muziekstad met de meest uiteenlopende musea, waaronder het spraakmakende museum voor moderne kunst GoMA. De Style Mile is na West End in Londen de populairste winkelbestemming van Groot-Brittannië. Ga op vakantie in het hippe Glasgow.

Breinkrakers

Pal aan de rivier de Clyde ligt het futuristische Glasgow Science Centre. Wetenschap en techniek worden tot leven gebracht met interactieve exposities op de 4 verdiepingen van de Science Mall. Er is bovendien een 120 meter hoge uitkijktoren die 360 graden kan draaien en een immense bioscoop waar je 3D-films kan zien. Na alle breinkrakers heb je misschien trek gekregen. De wijk West End is het culinaire centrum van de stad. Of laat je gedachten wegdwalen in het Kibble Palace, een enorme Victoriaanse kas in de Botanic Gardens.

In het spoor van Mackintosh

Glasgow is de geboorteplaats van de beroemde architect Charles Mackintosh (1868-1928). Volg de Mackintosh Trail langs zijn mooiste gebouwen, zoals de School of Art, Mackintosh Church en de Willow Tearooms. Ook het interieur van deze tearoom is helemaal door hem ontworpen, van bestek en meubilair tot gebrandschilderde ramen, in de toen populaire arts and crafts-stijl. De inrichting van Mackintosh House is te zien in het Hunterian Museum van de Universiteit van Glasgow. Maak kennis met het chique en tegelijkertijd aardse Glasgow tijdens je vakantie.

Populaire Vakanties Glasgow

8.3
Hotel

Winnock Hotel

Zuid-Schotland, Glasgow

Sfeervol hotel in de zuidwestelijke Highlands

Onze vakanties Schotland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit