Vakantie Argyll

Rest and be thankful

Een vakantie in Argyll is jezelf terugtrekken in een bergachtig en afgelegen stuk Schotland. Omdat het land hier diep ingesneden wordt door zeelochs zoals Loch Long en Loch Fyne, lijkt het alsof je extra moeite moet doen om hier te komen. Komend vanuit Glasgow passeer je een pas met de poëtische naam ‘Rest and be thankful’. Je bent nu dicht bij Ardkinglas Woodland Garden met een bijzondere coniferencollectie en torenhoge bomen. Voor kinderen is hier de Gruffalo-trail uitgezet. Verder rijdend langs Loch Fyne kom je uit in Inveraray met zijn witte huizen, het Inveraray Castle en gevangenis. Bezienswaardigheden die je vakantie in Argyll bijzonder maken.

200 jaar gevangenisleven

Het Inveraray Castle is het stamslot van de hertogen van Argyll, chiefs van de Clan Campbell. In het 18e-eeuwse kasteel is een imponerende wapenhal. In Inveraray Jail luister je naar de verhalen van de mannen, vrouwen en kinderen die hier werden berecht en hun straf uitzaten. Voor het stelen van een raap kon je al opgesloten worden! Verder naar het zuiden, dichtbij Dunoon, ligt de Benmore Botanic Garden. Een fantastische thematische tuin gevuld met planten uit Azië, de Himalaya en Noord- en Zuid-Amerika. Alleen al de oprijlaan is bijzonder met gigantische 150 jaar oude bomen.

Verse vis

Badplaatsen zoals Dunoon en Rothesay waren ooit populair bij de inwoners van Glasgow, maar die gaan tegenwoordig liever op vakantie naar het warme Zuid-Europa. Als je houdt van oude glorie, maak dan een wandelingetje langs de promenade. De uitzichten over het water zijn nog altijd even mooi. In het noorden van Argyll maak je vanuit het plaatsje Oban de oversteek naar de Hebriden, zoals de eilanden Mull en Islay. Vertrek pas nadat je jezelf hebt getrakteerd op heerlijke verse vis in een van de voortreffelijke restaurants van Oban. Dan is je vakantie in Argyll compleet.

Populaire Vakanties Argyll

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Callum

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Verblijf op kleinschalige parken met unieke ligging

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Reis met je (elektrische) auto naar de Schotse Hooglanden

Met de hond
Met de kinderen
8.5
Autorondreis

Colin

13- of 14-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Ontdek de ruige westkust van de Schotse Hooglanden

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Kirsty Hotels

15-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Complete rondreis incl. Skye en de noordelijke Hooglanden

Onze vakanties Argyll

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen Argyll

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit