Vakantie Noorse Zuidkust

In de zomer naar de Noorse zuidkust

Een vakantie aan de zuidkust van Noorwegen voert je langs een prachtige scherenkust met ontelbare eilanden, mooie baaien en kustplaatjes met witte huizen. Het is vooral een populaire bestemming onder de Noren. Zij komen hier voor de zonnige temperaturen, het Dyrenpark in Kristiansand en de kustlijn met honderden eilandjes. De stadjes, zoals Farsund en Arendal met hun houten huizen, zijn een bezoek meer dan waard. Tijdens je vakantie aan de zuidkust ga je het water op om te vissen, bootje te varen of te kajakken.

Kustplaatsjes met witte huizen

Overal langs deze kust vind je fraaie plaatsjes. Kragerø bijvoorbeeld heeft smalle straten en typisch witte huizen. Veel artiesten brachten in deze plaats tijd door. Edvard Munch kwam hier tijdens zijn zomervakanties vissen. Hij noemde Kragerø ‘de parel van de kustplaatsen’.
Risør is ook zo’n schilderachtig vissersplaatsje met witte zeemanshuizen uit de zeventiende eeuw. In de haven liggen kleurige vissersboten gebroederlijk naast privéjachten.
Arendal mag dan wat groter zijn, het is een prettige plaats om in de zomer aan het water te zitten. Het oude centrum met zijn houten huizen is charmant. Voor de kust vind je de eilanden Merdø, Tromøy en Hisøy, een excursie waard.

Kristiansand Dyrepark

Het stadje Kristiansand is door alle zomeractiviteiten een levendige plaats. Er is een ruime keuze uit restaurants, bars en winkels. Als je met kinderen reist, breng dan een bezoek aan het uitstekende attractiepark, het Kristiansand Dyrepark. Eigenlijk zijn het verschillende parken bij elkaar. Er is een amusementsgedeelte met een piratenschip en betoverde huizen. Kardamomstad is een sprookjestuin naar de kinderverhalen van Thorbjørn Egner. Het hoogtepunt is wel de dierentuin en dan vooral de Noorse wildernis. Je ziet hier elanden, wolven, lynxen en veelvraten. Dieren die je in het wild niet snel zult zien, maar wel tijdens je vakantie aan de Noorse zuidkust.

Populaire Vakanties Noorse Zuidkust

Aanbieding
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Grethe

15- of 19-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Noorwegen

Verblijf bij de Sognefjord en Hardangerfjord

€ 200 korting per boeking

Met de kinderen
Met z'n tweeën
7.6
Autorondreis

Jonna

16-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Noorwegen

Verblijf in vakantiewoningen op mooi gelegen campings

Rustig reistempo
7.9
Treinrondreis

Ole

6- of 10- daagse rondreis per trein/boot langs hotels

Noorwegen

Cultuur snuiven in Oslo en Bergen

Rustig reistempo
8.1
Autorondreis

Geir

16-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Noorwegen

Hoogvlaktes, fjorden en Noorse zuidkust

Onze vakanties Noorse Zuidkust

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Noorse Zuidkust

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit