Vakantie Skagafjörður

De geboortegrond van IJslandse paarden

Als je van paardrijden of raften houdt, dan ga je voor een vakantie naar de regio Skagafjörður in het noordwesten van IJsland. In het plaatsje Varmahlíd kan je voor zowel paardrijd- als wildwatertochten terecht. Skagafjörður is de geboortegrond van het IJslandse paard. De verschillende fokkerijen verhuren paarden of je sluit je aan bij korte of lange georganiseerde tochten. Wildwatervaren heb je hier in verschillende gradaties. De tocht over de Austari-Jökulsa-rivier is echt iets voor avonturiers zonder watervrees. Gezinnen kiezen eerder voor de rustigere Vestari-Jökulsa-rivier. Een vakantie in Skagafjörður is dus echt iets voor mensen die actief willen zijn in de buitenlucht.

De gloriedagen van de haringvangst

Om in Varmahlíd te komen, neem je de ringweg of de interessantere kustweg vanaf Akureyri. Het eerste plaatsje op je route is Dalvík met een kleine vissershaven. Hier neem je de ferry naar het eiland Grimsey, vooral interessant vanwege de grote aantallen vogels. Verderop ligt Siglufjörður, de meest noordelijke stad van IJsland. De onverharde weg voert door een prachtig landschap. De vissers van Siglufjörður leefden van de haringvangst, maar de haringen komen niet meer deze kant op. Het interessante Haringmuseum herinnert aan de hoogtijdagen. De volgende plaats aan de kustweg is Hófsos, een bezoek waard vanwege de mooie ligging aan het water en het Emigratiemuseum. Maar liefst 20% van de IJslanders vertrok naar Amerika aan het begin van de 20ste eeuw.

Paarden, schapen en zeehonden

Ten noorden van Varmahlíd breng je een bezoek aan de turfboerderij Glaumbær. Hier zie je goed hoe deze traditionele manier van bouwen met turf een natuurlijke isolerende werking had. De rit gaat verder naar Sauðarkrókur aan het water met een prachtig uitzicht over de fjord en de bergen. Keer om en ga via Varmahlíd verder op de ringweg naar Blönduós en het schiereiland Vantsnes. Blönduós is het eindpunt van de Kjölur-route die door de ruige binnenlanden naar het Geysir-gebied in het zuiden voert. In het achterland van Vantsnes grazen de IJslandse paarden gebroederlijk met schapen in het groene graslandschap. Ook hier kan je van de ringweg afwijken en de kustweg nemen met uitzichten over het water. In de omgeving van Illugastaðir heb je de kans om zeehonden te zien.

Populaire Vakanties Skagafjörður

Aanbieding
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Fly Drive

Katla

15-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Ontdek in rustig reistempo spectaculair IJsland

€ 250 korting per boeking

Aanbieding
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Heida

8-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Beleef alle hoogtepunten van IJsland in een week

€ 200 korting per boeking

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.9
Fly Drive

Erla

15-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Ideale kennismakingsreis met een rustig reistempo

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.2
Fly Drive

Signý

8- of 9-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Ideale kennismakingsreis én inclusief walvissafari

Onze vakanties Skagafjörður

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Bestemmingen Skagafjörður

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit