Vakantie naar Reykjavík

Het kosmopolitische Reykjavík

Reykjavík is een hele goede reden om op vakantie naar IJsland te gaan. De hoofdstad mag dan klein zijn, maar er is verrassend veel te zien en te doen. De inwoners van de stad zijn wereldburgers die trots zijn op hun eigen identiteit. Reykjavík verwelkomt je met haar kleurrijke gebouwen, eigentijdse musea en een bruisend nachtleven. Op adem komen doe je samen met de locals in de geothermische warmwaterbaden van Laugardalur. Neem plaats in een snorralaugar, een rond bad met zitbanken, en laat het warme water zijn werk doen. Deze ervaringen maken een vakantie in Reykjavík zo bijzonder.

Ontdek de hoofdstad

Start je ontdekkingstocht van de hoofdstad bij de oude haven. Er zijn hier veel voortreffelijke restaurants en cafés. Loop door naar Reykjavík 871 +/-2, een museum gebouwd rondom een Vikinghuis uit de 10e eeuw. Meer historie vind je in het National Museum of Iceland met een uitstekend overzicht van de geschiedenis en cultuur van IJsland door de eeuwen heen. Loop omhoog naar de Hallgrímskirkja, het meest opvallende gebouw van Reykjavík. Vanaf de 75 meter hoge toren heb je een wijds uitzicht over de stad. Iets buiten het centrum ligt het Perlan (‘de parel’), een cultureel centrum met een glazen koepel. Ook hier heb je een mooi panorama van de stad en de omgeving. In het Perlan is het Saga Museum gevestigd, een wassenbeeldenmuseum dat verhaalt over de geschiedenis van IJsland. Ook leuk voor kinderen!

Koffie en cultuur

Reykjavík heeft veel coole cafés waar je in de ochtend langzaam wakker wordt met een krant en een kop koffie. Noords eten doe je in een van de vele uitstekende restaurants. De IJslandse keuken combineert lokale producten met buitenlandse invloeden. In het weekend veranderen de cafés in de avond langzaam maar zeker in clubs. Dj’s draaien plaatjes, of probeer een concert mee te maken in het Harpa, het ultramoderne concertgebouw. De cultuuragenda staat in het gratis magazine The Reykjavík Grapevine. Bovendien zijn er veel winkeltjes en galeries met werk van jonge kunstenaars en designers. Of ga naar een winkelcentrum waarvan Kringlan en Smáralind de grootste zijn. Een mooi souvenir is de lopapeysa, een typische IJslandse trui. Leuke bijkomstigheid: in IJsland winkel je taxfree. Bij een aankoop van meer dan ISK 4000 ontvang je ongeveer 15% van het aankoopbedrag terug. Een mooie meevaller tijdens je vakantie in Reykjavík.

Populaire Vakanties Reykjavík

Rustig reistempo
8.6
Fly Drive

Björk

12- of 13-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Op avontuur naar het beste van IJsland

Rustig reistempo
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Bryndís

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Compleet IJsland in de rustige seizoenen

Actieve vakanties
Voor het eerst
8.1
Korte Vakantie

Rondom Reykjavík

5-daagse vakantie met verblijf in hotel

Zuidwest-IJsland, Reykjavík

Inclusief walvissafari en excursie Golden Circle

Aanbieding
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
Fly Drive

Katla

15-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Ontdek in rustig reistempo spectaculair IJsland

€ 200 korting per boeking

Onze vakanties IJsland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Hurtigruten

De mooiste zeereis ter wereld langs de Noorse fjordenkust en expedities in de arctische landen

Korte Vakantie

Er even lekker tussenuit met onze korte vakanties inclusief accommodatie en vlucht of overtocht

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit