Een vakantie naar de Hooglanden

De echte wildernis van de Hooglanden

Een vakantie in de Hooglanden, het onherbergzame binnenland van IJsland, is echt iets voor avonturiers. Als je het leuk vindt om met een fourwheeldrive door wild terrein te rijden, dan ben je in de Hooglanden in je element. Ook wandelaars komen volop aan hun trekken. Een rondwandeling door Landmannlaugar is een kleurrijk feest door de uitbundig oranje en rood gekleurde vulkanen. De warmwaterbronnen nodigen uit voor een weldadig bad midden in de natuur. Of volg het bekendste langeafstandspad van IJsland: de Laugavegurinn loopt van Thorsmörk naar Landmannalaugar. Let op: een vakantie in de Hooglanden is alleen mogelijk in juli en augustus.

De avontuurlijke Kjölur-route

Van de twee wegen die dwars door het binnenland lopen, is de Kjölur-route van Reykjavik naar Akureyri in het noorden het beste begaanbaar. Je hoeft onderweg geen grote rivieren over te steken. Halverwege de route ligt de warme oase Hveravellir. De blauwe poelen met kokend water zijn omgeven door afzettingen van veelkleurige mineralen. Diverse gemarkeerde wandelroutes starten in Hveravellir, bijvoorbeeld naar de grot Eyvindarhellir waar de vogelvrijverklaarde Fjalla Eyvindur, een IJslandse Robin Hood, zich schuilhield.

Door rivieren op de Sprengisandur-route

De Sprengisandur-route is lang en afgelegen, maar je hebt er ook prachtige uitzichten over de gletsjer Vatnajökull, de vulkaan Askja en de tafelberg Herðubreið. Onderweg passeer je de Aldeyjarfoss-waterval die zich over imposante basaltzuilen naar beneden stort. Deze vakantie in de Hooglanden is alleen te doen met een 4wd omdat je verschillende rivieren oversteekt.

Populaire Vakanties Hooglanden

Voor het eerst
8.0
Groepsreis

Het beste van IJsland

9-daagse groepsreis langs hotels

IJsland

Bezoek alle hoogtepunten in een korte tijd

Met z'n tweeën
8.4
Fly Drive

Kalle

11-daagse rondreis langs hotels

IJsland

IJsland rond met een 4x4

Met z'n tweeën
8.9
Fly Drive

Gudrún

13-daagse rondreis langs hotels

IJsland

De meest complete rondreis door IJsland

Met z'n tweeën
9.0
Fly Drive

Magnús

10-daagse rondreis langs hotels

IJsland

Spectaculaire vakantie per 4x4 van de gebaande paden

Onze vakanties Hooglanden

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Hooglanden

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit