Een vakantie naar de Golden Circle

Golden Circle: 3 IJslandse natuurwonderen

Op je vakantie in IJsland moet je zeker de Golden Circle doen. Dit is een dagtrip waarbij je 3 IJslandse hoogtepunten in de omgeving van Reykjavik aandoet: Þingvellir Nationaal Park, het Geysir-gebied en de waterval Gullfoss. Þingvellir is de plek waar vanaf het jaar 930 het IJslandse parlement vergaderde. Niet ver daarvandaan ligt Geysir, het gebied van de springbronnen. De Strokkur is een geiser die om de 8 minuten spuit. Wacht tot er zich een bel vormt en een fontein van kokend water omhoog komt. Bij Gullfoss (de ‘gouden waterval’) heb je van bovenaf een prachtig uitzicht op de brede kloof waar het water in twee trappen met donderend geraas naar beneden stort. Door de kracht van het neervallende water ontstaat er nevel boven de waterval. Als de zon schijnt, zie je een perfecte regenboog.

Uiteendrijvende continenten

Þingvellir is een heilige plek voor de IJslanders. Een volksvertegenwoordiging van de Vikingen, het AlÞing, kwam hier vanaf het jaar 930 elk jaar samen bij de rivier de Öxará. Ook kwam de bevolking hier elk jaar in juli bijeen om feest te vieren, huwelijken te sluiten en veroordeelden terecht te stellen. In de 17de eeuw zijn er nog 25 heksen verbrand. Het AlÞing hield stand tot 1798. De Vikingen kozen wel een heel bijzondere setting: op de rand van een immense klif. Zoals we nu weten is dit de Mid-Atlantische breuk, de geologische grens tussen het Noord-Amerikaanse en Europese continent. Deze grens loopt door het hart van het Þingvellir-park, een 6 kilometer brede verzakking. De 2 continenten drijven nog steeds verder uit elkaar, met 2 centimeter per jaar.

Natuurgeweld

De reis gaat verder naar het grote geothermische veld waar de springbronnen Geysir en Strokkur deel van uitmaken. De Geysir is zo mishandeld dat hij nog maar zelden spuit, maar gelukkig heeft de Strokkur de hoofdrol overgenomen. Je hoeft maar 5 tot 10 minuten te wachten voordat de Strokkur kokend water zo’n 20 meter de lucht in spuit. De waterval Gullfoss is een van de mooiste watervallen van IJsland. Immense hoeveelheden water donderen hier 32 meter naar beneden in een smalle ravijn. Van heel dichtbij ervaar je dit natuurgeweld het beste. Een vakantie in IJsland is compleet met de Golden Circle.

Populaire Vakanties Golden Circle

Aanbieding
Met de kinderen
Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.8
Fly Drive

Sindri

15-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Rondreis IJsland naar alle hoogtepunten

€ 200 korting per boeking

Rustig reistempo
8.6
Fly Drive

Björk

12- of 13-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Op avontuur naar het beste van IJsland

Rustig reistempo
Voor het eerst
8.4
Fly Drive

Bryndís

16-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Compleet IJsland in de rustige seizoenen

Met de kinderen
Met z'n tweeën
Fly Drive

Gudleif

12-daagse rondreis langs vakantiewoningen

IJsland

Combinatie van populaire en minder bekende hoogtepunten

Onze vakanties Golden Circle

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Golden Circle

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit