Vakantie in County Galway

Het goede leven in Galway

Tijdens een vakantie in County Galway moet je zeker de levendige stad Galway bezoeken en de streek Connemara. Galway wordt ook wel de ‘City of the Tribes’ genoemd naar de 14 koopmanfamilies die hier ooit aan de macht waren. Nu is het een universiteitsstad (een kwart van de inwoners is student) met mooie winkels en een levendig uitgaanscentrum. Er is bijna elke maand wel een festival en de stad puilt uit van de goede pubs en restaurants. Eind september ga je naar het International Oyster & Seafood Festival, waar je de beroemde oesters van Galway eet met een Guinness-bier erbij. Bovendien is Galway de toegangspoort tot een van de grootste Ierssprekende regio’s in Ierland, de Connemara. Een vakantie in Galway brengt je in aanraking met deze oude taal, de unieke Ierse tradities en ongerepte natuur.

Wilde schoonheid

Oscar Wilde noemde de Connemara een ‘wilde schoonheid’. Hij had het over de groene bergen, mystieke meren en uitgestrekte heidevelden. In dit landschap grazen de Connemara-pony’s en lopen de schapen zomaar over de weg. De Wild Coastal Way slingert door inhammen en baaien. Wil je op het strand gaan paardrijden, ga dan naar Cleggan. Plaatsjes zoals Spiddal, Roundstone, Clifden en Cleggan zijn aanlokkelijk om een stop te maken. In het binnenland liggen de Maumturk Mountains en de Twelve Bens-bergketen waar je heerlijk kan wandelen en fietsen. Onderweg zou je een stop kunnen maken bij Kylemore Abbey. Dit romantische, neogotische fantasiekasteel was ooit privébezit en is nu voor publiek geopend. Tijdens je vakantie in Galway staat je veel moois te wachten.

Connemara

Dit nationale park in het hart van de Connemara bestaat uit veengrond, meren en bergen en wordt veel bezocht door natuurliefhebbers. In dit spectaculaire landschap grazen de beroemde Connemara pony’s. Een gedeelte van het 2000 ha tellende terrein hoorde eens bij Kylemore Abbey. Dit romantische, neogotische fantasiekasteel was ooit privé bezit en is nu voor publiek geopend. Het gezellige marktplaatsje Clifden wordt gezien als de hoofdstad van Connemara.

Populaire Vakanties County Galway

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Fly Drive

Blaithin

10-daagse rondreis langs diverse accommodaties

Ierland

Verblijf in een B&B, Farmhouse, hotel én kasteel

Met z'n tweeën
Hotel

Abbeyglen Castle

Noordwest-Ierland, Clifden

Authentiek kasteel in Clifden met klassieke kamers en tuin

Onze vakanties County Galway

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Bestemmingen County Galway

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit