Vakantie Somerset Dorset En Wiltshire

Wereldberoemde bezienswaardigheden

Tijdens je vakantie in de regio Somerset, Dorset en Wiltshire, bezoek je een aantal Engelse iconen. Wereldberoemd is de mysterieuze, oeroude steencirkel Stonehenge. Dat geldt ook voor het prachtige Bath met de meer dan 2000 jaar oude Romeinse baden, neoclassicistische architectuur en de mooie ligging aan de rivier de Avon. De kathedralen van Salisbury en Wells. De Jurassic Coast waar je naar fossielen kan zoeken. Een auto- of fietstocht voert je door de heuvels over smalle, kronkelende weggetjes langs schattige dorpjes, mooie kasteeltuinen en eeuwenoude stadjes. Genoeg om je vakantie in de regio Somerset, Dorset en Wiltshire heel interessant te maken.

Beautiful Bath

Bath is de enige Engelse stad die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De meer dan 2000 jaar oude Romeinse baden zijn de voornaamste attractie. In de achttiende eeuw, met de herontdekking van de warmwaterbronnen, kwam de Britse elite in Bath vakantie vieren. Treed in hun voetsporen en maak een wandeling door de stad, bijvoorbeeld naar het mooie Queen Square en het halvemaanvormige huizencomplex Royal Crescent. Of geniet van het warme water in de moderne Thermae Bath Spa. Zittend in het zwembad kijk je uit over de historische stad en de omringende heuvels. Een half uurtje lopen buiten het centrum ligt Prior Park, een uitstekend voorbeeld van 18e-eeuwse landschapsarchitectuur. Tijdens een rondwandeling heb je steeds prachtige uitzichten. In het park vind je bovendien een romantische overdekte brug.

Het mysterieuze Stonehenge

In de omgeving van Bath vind je de gezellige marktplaats Bradford-on-Avon, Bath in het klein. Naar het westen ligt het stadje Wells dat een grootse kathedraal herbergt. Ga wandelen bovenlangs de Cheddar Gorge in de Mendip Hills, de diepste canyon van Engeland met wanden die wel 138 meter hoog zijn. Tussen Bath en Salisbury bezoek je natuurlijk Stonehenge op de Salisbury Plain, de meest iconische bezienswaardigheid uit de oudheid. Een alternatieve, minder toeristische grote steencirkel vind je dichtbij in Avebury. In de straatjes rondom de beroemde Salisbury Cathedral zijn de middeleeuwse betimmerde huisjes bewaard gebleven. Vanuit de hele streek komen mensen af op de mooie winkels, gezellige tearooms en restaurants. Even genoeg van alle cultuur? Ga naar de prachtige stranden en kliffen van de Jurassic Coast en vereer de mooie badplaatsjes met een bezoek. Leuke uitstapjes met de kinderen zijn het Sealife Centre in Weymouth of een ritje met de stoomtrein van Swanage naar Corfe Castle. Je vermaakt je uitstekend tijdens een vakantie in de regio Somerset, Dorset en Wiltshire.

Populaire Vakanties Somerset Dorset En Wiltshire

Met z'n tweeën
7.8
Autorondreis

Poppy

14-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden, Engeland

Eilandhoppen binnen het Britse kroongebied

Met z'n tweeën
Voor het eerst
9.0
Autorondreis

Lisa

10-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Naar de allermooiste dorpen en stadjes van Engeland

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.4
Autorondreis

Josie

13-daagse autorondreis langs hotels

Engeland

Rondreis naar de mooiste plekken van Zuidwest-Engeland

Met z'n tweeën
Hotel

Exmoor White Horse Inn
+

Zuidwest-Engeland, Exford

Traditionele en sfeervolle 16e-eeuwse inn

Onze vakanties Somerset Dorset en Wiltshire

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Somerset Dorset en Wiltshire

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit