Vakantie in Londen

Londen calling

Een vakantie in Londen is je onderdompelen in de hipste, meest multiculturele stad van Europa. Tegelijkertijd is dit een stad vol oude Britse tradities. Op straat hoor je allerlei talen door elkaar en elke avond probeer je een andere wereldkeuken uit. De toegang tot alle nationale musea is gratis. Een prettige manier om de collecties van bijvoorbeeld het British Museum, de National Gallery en Tate Modern te bezichtigen. Voor shopaholics is Londen een waar winkelparadijs met al zijn markten en chique warenhuizen. Zorg ervoor dat je kaartjes hebt voor een van de nieuwste musicals en toneelstukken. Beroemde theaters zijn bijvoorbeeld the National Theatre en Old Vic. Je gaat naar West End voor de meest bekende musicals zoals The Lion King en Mamma Mia! Een vakantie in London is een echte belevenis.

Londen voor de eerste keer

Je eerste kennismaking met deze wereldstad? Dan mag je zeker de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace niet missen. Ook de Big Ben, de Houses of Parliament, de Tower Bridge en de St. Pauls kathedraal moet je gezien hebben. Heel spectaculair is het reuzenrad London Eye. Een van de beste manieren om binnen korte tijd veel te zien is een stadstoer met een dubbeldekker. Onderweg stap je uit wanneer je zin hebt en je krijgt al rijdend door de stad veel verhalen te horen.

Shop till you drop

Londen is een waar winkelparadijs voor de echte shopaholic. Ben je op zoek naar luxe, dan sla je je slag bij beroemde warenhuizen zoals Harrods, Harvey Nichols en Selfridges. Op Oxford Street, Regent Street of King's Road vind je uiteenlopende winkels. Natuurlijk ga je ook naar de gezellige markten. Beroemd is Portobello Road, bekend uit de film Notting Hill, en de overdekte markt van Covent Garden met handgemaakte sieraden, kunst en antiek. Een kleurrijk feest zijn de straatmarkten van East London: speciale stoffen uit India en Afrika op Petticoat Lane, bric-à-brac op Brick Lane en fruit en kruiden op Whitechapel Road. Een alternatieve en artistieke markt is de Camden Road Market.

Het onbekende Londen

East End was ooit een arme arbeidersbuurt, nu wonen er kunstenaars en hippe, creatieve mensen. Welke wereldkeuken je ook wil, je vindt het op Brick Lane. Ook voor leuke winkeltjes met vintage kleding en sieraden van lokale ontwerpers zit je hier goed. Snuffel rond op Old Spitalfields Market en eet iets bij de foodtrucks die op het plein achter de markt staan. Wedden dat je je geen moment verveelt tijdens je vakantie in London?

Onze vakanties Engeland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit