Een Zweeds avontuur

In Zweden is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de leukste excursies om je vakantie naar Zweden compleet te maken. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Verantwoorde excursies
We vinden het belangrijk dat er tijdens onze excursies geen schade wordt aangericht aan dieren, de natuur of aan mensen. Daarom volgen wij deze richtlijnen, zodat wij de meest verantwoorde keuze aan jou kunnen aanbieden.

Excursies in de winter

Naast skiën zijn er veel andere bezigheden mogelijk, zoals langlaufen en schaatsen. Maar ook meer avontuurlijke activiteiten, zoals een sneeuwscooter- of huskysafari, een noorderlichtexcursie, een bezoek aan de Sami of het bijwonen van een concert in een iglo behoren tot de mogelijkheden. De kleinschalige skigebieden hebben hun activiteiten goed afgestemd op kinderen, dus ook voor de kleintjes zijn er veel leuke dingen te doen. De excursies in Zweden zijn niet allemaal vooraf te boeken, in sommige gevallen boek je de excursies ter plaatse.

Zomerexcursies In Zweden

Houtvlotvaren (2 dagen)

Bouw je eigen houtvlot en laat je met de stroom meevaren over de rivier Klarälven. Om 14.30 uur verzamel je op de camping in Stöllet. Daar word je opgevangen door de instructies en bouw je op de eerste dag het houtvlot. 's Avonds overnacht je in een kampeerhut, gelegen langs de rivier. De volgende dag maak je een tocht met het zelfgebouwde vlot over de rivier. Een spannende excursie samen met de hele familie!

Beren spotten in Lofsdalen (incl. 1 overnachting)

Van begin juni tot en met eind juli kan je vanuit een comfortabele hut spotten naar de bruine beer. Er is een grote kans dat je ook een wolverine of vos ziet. Na een korte wandeling kom je bij de wildernishut, waarvandaan de beren te zien zijn. Er is ook de mogelijkheid om te rusten of slapen, want in de comfortabele hut zijn ook bedden. In de hut staan 3 stapelbedden, er is een kleine kitchenette, een kachel en er is ...

Berensporen in Kvarnberg

Kvarnberg kent één van de dichtstbevolkte berenpopulaties van Zweden. Met een ervaren gids ga je op zoek naar tekenen van het berenleven. Daarnaast leer je van alles over het fascinerende leven en gedrag van de beer. Vooraf en tijdens de zoektocht wordt je optimaal geïnformeerd over de omgang met beren. Voor de rit naar de leefomgeving van de beren maak je gebruik van je eigen auto.

Raften voor families in Idre

Ga mee raften op de rivieren rondom Idre. Deze excursie is gericht op families met kinderen vanaf 7 jaar. Met een ervaren gids maak je een tocht over verschillende stroomversnellingen, gegarandeerd avontuur!

Winterexcursies In Zweden

Sneeuwschoenwandeling vanuit Camp Ripan

Met de skilift ga je omhoog naar de top van de heuvel Loussavaara. Vanaf hier heb je mooi uitzicht over Kiruna en met helder weer kan je zelfs de Kebnekaise zien liggen, de hoogste berg van Zweden. Vanaf hier wandel je 3,5 km terug naar Camp Ripan. Afhankelijk van de tijd je boekt kan je ook het noorderlicht zien schitteren aan de hemel. Halverwege de wandeling wordt er gestopt voor een kopje koffie of thee.

Aurora Spa Experience Camp Ripan

Na een dag vol excursies kan je heerlijk tot rust komen in de Aurora Spa, gelegen op het terrein van Camp Ripan. Neem een heerlijk voetenbad, ontspan in de sauna en speur de lucht af op zoek naar het noorderlicht vanuit het bubbelbad.

Huskysafari IJshotel

Laat je voortslepen over de krakende sneeuw door een span van opgewonden husky’s. Op de slede kun je genieten van de stilte en rust van deze prachtige omgeving. Onderweg wordt er een koffiestop gemaakt bij een knapperend vuurtje.

Houtgestookte sauna bij Jopikgården

Een wintervakantie in Zweden is niet compleet zonder een saunabezoek! Deze sauna wordt privé voor jou en je reisgenoten geboekt. Je hebt een prachtig uitzicht over het ijs en de drankjes en snacks staan voor je klaar. En als je klaar bent in de sauna.... neem je een duik in de sneeuw natuurlijk! Een heerijke manier om je dag te sluiten.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit