Een Zweeds avontuur

In Zweden is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Zweden kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Excursies in de winter

Naast skiën zijn er veel andere bezigheden mogelijk, zoals langlaufen en schaatsen. Maar ook meer avontuurlijke activiteiten, zoals een sneeuwscooter- of huskysafari, een noorderlichtexcursie, een bezoek aan de Sami of het bijwonen van een concert in een iglo behoren tot de mogelijkheden. De kleinschalige skigebieden hebben hun activiteiten goed afgestemd op kinderen, dus ook voor de kleintjes zijn er veel leuke dingen te doen. De excursies in Zweden zijn niet allemaal vooraf te boeken, in sommige gevallen moet je de excursies ter plaatse boeken.

Zomerexcursies In Zweden

Kanovakanties extra's

Bij de kanovakanties is het mogelijk om een keukenuitrusting, proviandkist, kooktoestel, tent, slaapzak, matje en extra kanostoel (voor de 3e persoon) toe te voegen aan de boeking.

Avontureneiland extra's

Bij het avontureneiland is het mogelijk om een keukenuitrusting, proviandkist, kooktoestel, tent, slaapzak, matje en extra kanostoel (voor de 3e persoon) toe te voegen aan de boeking.

Kosta Safaripark

Met eigen auto maak je een ritje door het natuurpark. Je kan onderweg moeflons, damherten, edelherten, wilde zwijnen en visents (een soort bizons) zien. Het entreebewijs is de hele dag geldig, dus je kan zo vaak terugkomen als je wilt.

Beren spotten in Lofsdalen (incl. 1 overnachting)

Van begin juni tot en met half augustus kan je vanuit een comfortabele hut spotten naar de bruine beer. Er is een grote kans dat je ook een wolverine of vos ziet. Na een korte wandeling kom je bij de wildernishut, waarvandaan de beren te zien zijn. Er is ook de mogelijkheid om te rusten of slapen want in de comfortabele hut zijn ook bedden. In de hut staan 3 stapelbedden, er is een kleine kitchenette, een kachel en er is ...

Winterexcursies In Zweden

Sneeuwschoenwandeling Rättvik

Maak een excursie in het prachtige winterlandschap van Zweden en kom op plekken in de natuur waar je anders niet kunt wandelen. We genieten van de stilte van het bos en onderweg zoeken we naar dieren sporen en peulvruchten in de zachte sneeuw. Halverwege stoppen we bij een kampvuur voor Zweedse fike (koffie/thee met wat lekkers). Vol met nieuwe energie, keren we terug naar het startpunt.

Sneeuwschoenwandelen en overnachten in een tipitent

Je bindt de sneeuwschoenen onder en samen met de gids maak je een wandeling door de bergen en over het Kvarnsjön meer. Aan het einde van de middag kom je aan bij het kamp waar de tipitenten staat. Er wordt gezorgd voor een lekkere maaltijd, die gekookt wordt boven een kampvuur. 's Nachts slapen jullie in je eigen tipitent. Het hout in de kachel in de tent knispert goed en houdt jullie gedurende de nacht lekker warm. Het ...

Sneeuwscootersafari (2 uur) IJshotel

Deze excursie is bedoeld voor iedereen die de sensatie van het sneeuwscooteren wil ervaren. Je volgt de Torne rivier, steekt vervolgens het bevroren water over om via het bos en over de Zweedse taiga terug te keren naar het beginpunt.

Paardrijtocht met noorderlichtsafari IJshotel

De excursie begint met het klaarmaken van de IJslandse paarden. Dan start de tocht door het oude woud en hopen we het prachtige noorderlicht te spotten tussen de bergtoppen. Het noorderlicht is één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Waarschijnlijk zullen we ook elanden tegenkomen. Bij terugkomst wordt er een authentiek diner geserveerd in een "goathi", een typische Samihut. Al zittend rond het ...

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit