Een Zweeds avontuur

In Zweden is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de leukste excursies om je vakantie naar Zweden compleet te maken. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Verantwoorde excursies
We vinden het belangrijk dat er tijdens onze excursies geen schade wordt aangericht aan dieren, de natuur of aan mensen. Daarom volgen wij deze richtlijnen, zodat wij de meest verantwoorde keuze aan jou kunnen aanbieden.

Excursies in de winter

Naast skiën zijn er veel andere bezigheden mogelijk, zoals langlaufen en schaatsen. Maar ook meer avontuurlijke activiteiten, zoals een sneeuwscooter- of huskysafari, een noorderlichtexcursie, een bezoek aan de Sami of het bijwonen van een concert in een iglo behoren tot de mogelijkheden. De kleinschalige skigebieden hebben hun activiteiten goed afgestemd op kinderen, dus ook voor de kleintjes zijn er veel leuke dingen te doen. De excursies in Zweden zijn niet allemaal vooraf te boeken, in sommige gevallen boek je de excursies ter plaatse.

Zomerexcursies In Zweden

Kanovakanties extra's

Bij de kanovakanties is het mogelijk om een keukenuitrusting, proviandkist, kooktoestel, tent, slaapzak, matje en extra kanostoel (voor de 3e persoon) toe te voegen aan de boeking.

Beren spotten in Lofsdalen (incl. 1 overnachting)

Van begin juni tot en met begin augustus kan je vanuit een comfortabele hut spotten naar de bruine beer. Er is een grote kans dat je ook een wolverine of vos ziet. Na een korte wandeling kom je bij de wildernishut, waarvandaan de beren te zien zijn. Er is ook de mogelijkheid om te rusten of slapen, want in de comfortabele hut zijn ook bedden. In de hut staan 3 stapelbedden, er is een kleine kitchenette, een kachel en er ...

Orsa Roofdierenpark

Wat ooit begonnen is als een Berenpark is nu uitgegroeid tot het grootste roofdierenpark van Europa. Bekijk de ijsberen, tijgers en lynxen die allemaal in hun natuurlijke omgeving leven. Misschien vang je ook een glimp op van de veelvraat of de wolf. Spelenderwijs leer je veel over deze bijzondere dieren.

Berensporen in Kvarnberg

Kvarnberg kent één van de dichtstbevolkte berenpopulaties van Zweden. Met een ervaren gids ga je op zoek naar tekenen van het berenleven. Daarnaast leer je van alles over het fascinerende leven en gedrag van de beer. Vooraf en tijdens de zoektocht wordt je optimaal geïnformeerd over de omgang met beren. Voor de rit naar de leefomgeving van de beren maak je gebruik van je eigen auto.

Winterexcursies In Zweden

Orsa Roofdierenpark

Wat ooit begonnen is als een Berenpark is nu uitgegroeid tot het grootste roofdierenpark van Europa. Bekijk de ijsberen, tijgers en lynxen die allemaal in hun natuurlijke omgeving leven. Misschien vang je ook een glimp op van de veelvraat of de wolf. Spelenderwijs leer je veel over deze bijzondere dieren.

Schaatsen vanuit Luleå

Rondom Luleå vind je de beroemde "ice track". Dit is een 11 km lang schaatsspoor langs Luleå en een stuk over de bevroren Botnische Golf. Tijdens deze twee uur durende tocht leer je onder begeleiding van een ervaren gids de basis van het schaatsen, en ondertussen wordt er verteld over de omgeving en de geschiedenis van het schaatsen van deze route. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en hapje. Je maakt deze ...

Rijden op de bevroren zee van de Botnische Golf vanuit Luleå

In de Botnische Golf, vlak voor de kust van Luleå, liggen verschillende kleine eilandjes, zoals Hindersön, Junkön, Sandön en Storbrändön. In de zomer kan je hier met de boot komen. Maar in de winter wordt er over de bevroren zee een weg geprepareerd. Deze 30 km lange weg is toegankelijk in februari en maart, wanneer het ijs dik genoeg is. Tijdens deze excursie neemt de gids je mee op een tocht over de ijswegen, ...

Sneeuwschoenwandelen vanuit Luleå

In de ochtend maak je met sneeuwschoenen, onder begeleiding van een gids, een wandeling rondom Luleå. Ontdek de prachtige ongerepte bossen en kom helemaal tot rust. De gids vertelt je over het gebied en stopt regelmatig om je vragen te beantwoorden. Misschien zie je wel een rendier of een eland! Onderweg wordt er ook gestopt voor een warm drankje.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit