Ervaar de Ierse natuur en culruur

In Zuidoost-Ierland is niet alleen veel te zien, er is ook veel te beleven. Hieronder zie je de excursies die je tijdens je vakantie in Zuidoost-Ierland kan doen. Natuurlijk kan je alle excursies via Buro Scanbrit bijboeken.

Zomerexcursies In Zuidoost Ierland

Waterford Treasures

Waterford is een stad met veel historie van de Vikingen, de Middeleeuwen tot aan de Gregoriaanse tijd. Ieder tijdperk heeft zo zijn sporen achtergelaten in Waterford. Zo kan je het Middeleeuwsmuseum en Bishops Palace bezoeken vooraf gegaan door een Epic Tour (wandeling). Dit is een komische kennismaking met het verleden van Waterford onder begeleiding van een gids (1 uur). Al deze bezienswaardigheden hebben wij gebundeld ...

Hook Lighthouse

Op het uiterste puntje van Hook Head Peninisula staat de vuurtoren van Hook. De oudste vuurtoren van de wereld schijnt zijn licht al 800 jaar. Tijdens de rondleiding ga je terug in de tijd. Vanaf het balkon van de vuurtoren heb je mooi uitzicht over de woeste zee. Bezoek ook de tentoonstelling in het bezoekerscentrum, het koffiehuis, de speeltuin en de kunstwinkel.

Kilkenny Castle

De lange geschiedenis van dit kasteel maakt een bezoek de moeite waard. Al meer dan 800 jaar is het kasteel bewoond en vanaf heden het hele jaar geopend voor bezoekers. De Victoriaanse bouwstijl van het verdedigingskasteel stamt uit de 13 eeuw. Het vijftig hectare glooiend park met haar bijzondere flora en fauna is dagelijks geopend voor bezoek. Net als de rozentuin, tearoom, speeltuin en de verschillende wandelroutes.

Powerscourt Gardens

De mooiste tuinen van Ierland en onlangs uitgeroepen als nummer 3 Wereldtuin door National Geographic. De 47 hectare omvat onder andere een Italiaanse tuin, een Ommuurde tuin en een Japanse tuin. Weelderige terrassen, wandelpaden en vijvers dateren uit 1731 en werden ontworpen in het omgevingslandschap. Niet voor niets een oogstrelende parel in de county Wicklow.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit