Vakantie Zweeds Lapland

De wildernis van Zweeds Lapland

Een vakantie in Zweeds Lapland is voor mensen die van wilde natuur houden. Het is het land van de Sámi, van de arctische wildernis van hoge bergen en bossen, moerassen en wilde rivieren. De wildernis van het noorden is toegankelijk via verschillende nationale parken. Het meest populaire Abisko Nationaal Park ligt tegen de grens met Noorwegen. Zweeds Lapland is ook het land van extremen: in de winter kan het kwik dalen tot -40 °C, om in de zomer te stijgen tot +30 °C. Wees welkom voor een vakantie in Zweeds Lapland, het land van het noorderlicht en de middernachtzon.

Sámi-cultuur in Jokkmokk

Nabij de hoofdstad van de Sámi, Jokkmokk, passeer je de poolcirkel. Om dit te vieren, haal je bij het Arctic Circle Café aan de E45 je eigen certificaat en paspoortstempel. De Sámi-cultuur is onlosmakelijk verbonden met het noordelijk deel van Zweden, Noorwegen en Finland. Wil je meer te weten komen over de eeuwenoude tradities van de Sámi, bezoek dan het Ájjte Museum in Jokkmokk. Het brengt de geschiedenis van dit inheemse volk op een originele manier tot leven. Met je ticket heb je ook toegang tot de bijbehorende tuin, waar de bergflora is uitgeplant naar leefgebied. In Arjeplog, 2 uur ten zuiden van Jokkmok, is het interessante Zilvermuseum met wel 700 artistieke zilveren Sámi-items. Was de handel in rendieren profijtelijk geweest, dan werd die belegd in zilveren sieraden. Het zilver zou de drager ook beschermen tegen het kwaad.

Wandelen in Abisko

Het Abisko Nationaal Park ligt rondom de prachtige vallei van de rivier de Abiskojäkka. De rest van het park is een afwisseling van kale rotspartijen, alpenweides en keienvelden, een eldorado voor allerlei vogels. Veel wild dat elders in Scandinavië is uitgestorven komt hier nog wel voor, waaronder de bruine beer, de lynx en de poolvos. Het is een perfect gebied voor lange wandeltochten, waarvan de bekendste wel de Kungsleden (het Koningspad) is. Dit langeafstandspad loopt door de hoogste berggebieden van Zweden. Wil je een traject lopen tijdens je vakantie in Noord-Zweden, dan zou je het bergstation in Abisko als startpunt kunnen nemen.

Populaire Vakanties Zweeds Lapland

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.0
Fly Drive

Gittan

10-daagse rondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen

Rustig reistempo met volop wandelmogelijkheden

9.0
Camperhuur

Lapland en de Noordkaap

15-daagse camperhuur

Zweden, Noorwegen, Finland

Drie Scandinavische landen in een reis

Met z'n tweeën
Voor het eerst
Fly Drive

Moby Dick

15-daagse rondreis langs hotels

Zweden, Noorwegen, Finland

Rechtstreekse vlucht van Rotterdam naar de poolcirkel

Met z'n tweeën
8.5
Autorondreis

Håkon

25- of 32-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden, Noorwegen, Finland

Afwisselende reis met als einddoel de Noordkaap

Onze vakanties Zweeds Lapland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Camperhuur

De vrijheid van reizen per camper. Met de mooiste routesuggesties van onze reisspecialisten

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Zweeds Lapland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit