Vakantie Zweeds Lapland

Avonturen in de wildernis van Zweeds Lapland

Een vakantie in Zweeds Lapland is voor mensen die van wilde natuur houden. Het is het land van de Sámi, van de arctische wildernis van hoge bergen en bossen, moerassen en wilde rivieren. De wildernis van het noorden is toegankelijk via verschillende nationale parken. Het meest populaire Abisko Nationaal Park ligt tegen de grens met Noorwegen. Zweeds Lapland is ook het land van extremen: in de winter kan het kwik dalen tot -40 °C, om in de zomer te stijgen tot +30 °C. Wees welkom voor een vakantie in Zweeds Lapland, het land van het noorderlicht en de middernachtzon.

Winter in Zweeds Lapland

Ga in de winter op een spannende husky-sledetocht, rendierentocht of ga snowboarden in de bergen. Hier staat het beroemde IJshotel in Jukkasjärvi! In de ochtend word je wakker gemaakt met een heerlijk kopje warme bessensap en zorgt de sauna voor een ontspannen start van jouw dag. Ook is het mogelijk om in een geweldig statig Zweeds landshuis te verblijven in de wintermaanden en dineer je elke avond bij kaarslicht.

Sámi-cultuur in Jokkmokk

Nabij de hoofdstad van de Sámi, Jokkmokk, passeer je de poolcirkel. Om dit te vieren, haal je bij het Arctic Circle Café aan de E45 je eigen certificaat en paspoortstempel. De Sámi-cultuur is onlosmakelijk verbonden met het noordelijk deel van Zweden, Noorwegen en Finland. Wil je meer te weten komen over de eeuwenoude tradities van de Sámi, bezoek dan het Ájjte Museum in Jokkmokk. Het brengt de geschiedenis van dit inheemse volk op een originele manier tot leven. Met je ticket heb je ook toegang tot de bijbehorende tuin, waar de bergflora is uitgeplant naar leefgebied. In Arjeplog, 2 uur ten zuiden van Jokkmok, is het interessante Zilvermuseum met wel 700 artistieke zilveren Sámi-items. Was de handel in rendieren profijtelijk geweest, dan werd die belegd in zilveren sieraden. Het zilver zou de drager ook beschermen tegen het kwaad

Zomer in Zweeds Lapland

In de zomermaanden wandel je heerlijk door de uitgestrekte bossen en kajak je door de wildernis. Maak een wandeling in het Abisko Nationaal Park en spot elanden tijdens je wandeling. Een plek die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, ‘nordic wildlife’ én de prachtige wandelroutes.

Populaire Vakanties Zweeds Lapland

Met z'n tweeën
8.3
Autorondreis

Håkon

25- of 32-daagse autorondreis langs kampeerhutten

Zweden, Noorwegen, Finland

Afwisselende reis met als einddoel de Noordkaap

9.0
Camperhuur

Lapland en de Noordkaap

15-daagse camperhuur

Zweden, Noorwegen, Finland

Drie Scandinavische landen in een reis

Actieve vakanties
Met z'n tweeën
9.4
Winter Adventure

Winter Adventure Zweeds Lapland

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotels

Zweeds Lapland, Jukkasjärvi

Overnachten in het legandarische IJshotel

Inclusief excursie(s)

Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.3
Fly Drive

Gittan

10-daagse rondreis langs vakantiewoningen

Zweden, Noorwegen

Rustig reistempo met volop wandelmogelijkheden

Onze vakanties Zweeds Lapland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Camperhuur

De vrijheid van reizen per camper. Met de mooiste routesuggesties van onze reisspecialisten

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Wintervakantie

Wintersport bestemmingen en compleet verzorgde Winter Adventures inclusief excursies

Bestemmingen Zweeds Lapland

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit