Met z'n tweeën
Met z'n tweeën
Actieve vakanties
Actieve vakanties

Winter Adventure Stöten

8- of 10-daagse wintervakantie met verblijf in vakantiewoning - Zweden

Reiscode SEBRWAST
Inclusief vlucht of overtocht
Inclusief verblijf in een vakantiewoning of appartement
vanaf 
€ 619
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

  • Inclusief huskysafari en sneeuwscootersafari
  • Inclusief liftpas
  • Verblijf aan de piste

Stöten is de perfecte bestemming om skiën te combineren met onvergetelijke winterse activiteiten. Je vakantiehuisje of appartement ligt bij de piste en tijdens het gehele verblijf is een skipas inbegrepen. En dan ga je ook nog mee op een husky- en sneeuwscootersafari. Completer kan je winteravontuur niet zijn!

Reiscode SEBRWAST
Inclusief vlucht of overtocht
Inclusief verblijf in een vakantiewoning of appartement
vanaf 
€ 619
p.p.

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Oslo met KLM. Stöten, Sälen. 240 km, 7 overnachtingen.

Je verblijft in

Stöten, Type A of B

Bij de luchthaven van Oslo haal je de huurauto op. Deze is goed uitgerust voor het Scandinavische winterweer. Vanaf Oslo rijd je richting Zweden, naar het skigebied van Stöten. Hier verblijf je de komende 7 nachten in een vakantiewoning of appartement bij de piste.

Type B

Dag 2 t/m 3

Skiën.

Tijdens het gehele verblijf is een skipas inbegrepen. Gebruik van ski's zijn echter niet inbegrepen. Deze zijn ter plaatse te huur, of je kan ze zelf meenemen.

Er zijn pistes voor alle niveau's en je hoeft nooit lang te wachten bij de lift. Snelheidsduivels plaatsen een nieuw record bij de snelheidsmeter. Of daag je partner uit voor een parallel slalom. Er is een parcours uitgezet waar je het tegen elkaar opneemt. Wie gaat er met de winst vandoor? En wie zijn kunsten graag wil verbeteren kan naar het fun park.

Op dinsdagochtend kan je al vroeg op de lange latten staan. Ski als één van de eersten om 7.30 uur al over de vers geprepareerde pistes.

Inbegrepen excursies

Skipas Stöten

Skiën in Stöten

Dag 4

Sneeuwscootersafari.

Onderbreek het skiën deze dag met een sneeuwscootersafari van 2 uur. Afhankelijk van het weer neemt de gids je mee naar de top van de berg, waar je een prachtig uitzicht hebt over het gebied. Of je ontdekt de omgeving in het dal en maakt een tocht door de bossen en over bevroren meren.

's Avonds kan je skiën tot 21.00 uur. In Zweden laten ze zich niet tegen houden door de kortere dagen en zijn enkele pistes verlicht.

Inbegrepen excursies

Sneeuwscootersafari in Stöten

Sneeuwscootersafari

Zweden

Wanneer je lange wandelingen of kanotochten wilt maken zonder iemand tegen te komen, ga dan op vakantie naar Zweden. Rijdend over rustige wegen kom je langs gouden korenvelden, naald- en loofbossen, bermen vol bloemen en talloze meren. In het hele land zie je de traditionele, roodgeverfde houten huizen die met kleurige bloembakken zijn versierd. Vergeet vooral niet op het dorpsplein te stoppen voor zo'n overheerlijk Zweeds ijsje!

Bossen, meren en bergen

Er zijn talloze natuurreservaten in Zweden, die kunnen variëren van een weitje vol orchideeën, een plas met bijzondere watervogels of een stukje oerbos. Het zuiden is vrij vlak met een afwisseling van akkers en weiden, berken- en dennenbossen, meren en rivieren. Naar het noorden wordt het heuvelachtiger. Vooral tegen de grens met Noorwegen komen bergtoppen van boven de 1000 meter voor, die tot ver in het voorjaar bedekt zijn met sneeuw. Rond de poolcirkel gaat het landschap over in toendra met lage struiken en rendiermos. Tijdens wandeltochten is er goede kans op een ontmoeting met een eland, rendier of bever.

Stockholm

Stockholm wordt ook wel het Venetië van Scandinavië genoemd, niet alleen doordat het gebouwd is op 14 eilandjes maar ook door de sfeer. Het is een gezellige en stad met veel kunst en cultuur. Op het eiland Djurgården bevind zich een aantal musea waaronder Skansen, 's werelds oudste openluchtmuseum. Bezoek ook het Vasamuseum en bewonder het 17e eeuwse oorlogsschip Vasa of voor de kinderen het Junibacken waar de sprookjes van Astrid Lindgren levensecht worden uitgebeeld. Net buiten Stockholm ligt het Koninklijk Paleis Drottningholm. Wanneer je door de schilderachtige straatjes van Gamla Stan, de oude stad, wandelt waan je je in de Middeleeuwen. Hier bevinden zich talloze bijzondere boetiekjes, antiekwinkels en natuurlijk souvenirwinkels. De grootste winkelstraat is de Drottninggatan met veel kledingwinkels. Maar Stockholm is ook dynamisch met een trendy uitgaansleven, weids opgezet met brede promenades en bovenal geliefd, door de vriendelijke inwoners.

Cultuur

Wereldberoemd zijn de Gamla Stan van Stockholm, het openluchtmuseum Skansen en het ingenieuze sluizensysteem in het Göta Kanaal, evenals de leuke kinderattracties zoals Astrid Lindgrens Värld of het pretpark Liseberg. Maar volg ook eens zo'n bordje langs de weg naar een onbekende bezienswaardigheid. Het kunnen eeuwenoude muurschilderingen zijn in een idyllisch gelegen kerkje, een elandenval of een oude watermolen bij de rivier waar dertig jaar geleden de boeren nog in de rij stonden met karren vol graan.

Allemansrecht
Het allemansrecht is een typisch Zweeds fenomeen. Het houdt in dat je mag gaan en staan waar je wilt, mits een aantal regels in acht wordt genomen. Door de velden wandelen, over hekken klimmen of zomaar ergens gaan zwemmen is toegestaan zolang het geen overlast met zich meebrengt. Ook een vuurtje stoken, bijvoorbeeld bij een schuilhut voor wandelaars of bij een goede visstek, is toegestaan - behalve wanneer er door de droogte gevaar voor bosbrand bestaat.

Klimaat

Het zomerklimaat in Zuid- en Midden-Zweden is te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden.

Warme golfstroom
Denk aan een warme zomerdag in Zweden en je ligt in gedachten op een door de zon verwarmde, gladde rots waar het heldere water van de zee tegenaan kabbelt. De unieke Zweedse scherenkust bestaat uit duizenden eilandjes die het vasteland als een soort kraag omgeven. Dankzij de warme golfstroom heerst er een mild klimaat met in de zomer vele zonne-uren. Behalve zwemmen, zeilen en vissen tijdens je autovakantie kun je er rondslenteren door pittoreske vissersplaatsjes en koffie drinken op een gezellig terrasje aan de haven.

Winter in Zweden
In de winter schommelt de temperatuur tussen -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot onder de -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het meestal niet zo koud aan. Januari is de koudste maand. De dagen zijn dan ook het kortst. Februari, maart en april kenmerken zich door zeer stabiel, aangenaam winterweer. In Zweeds Lapland, boven de poolcirkel, heerst een subarctisch klimaat, met temperaturen tussen de -10 en -30°C.

De schoonheid van winters Zweden zal je verbazen. De besneeuwde heuvels met uitgestrekte bossen en bevroren meren doen idyllisch aan. In dit winterlandschap zijn er voldoende mogelijkheden om te skiën of andere winterse activiteiten te beoefenen, zoals schaatsen of huskytochten. De skigebieden hebben uitstekende voorzieningen voor kinderen. Zweden is dan ook de familiebestemming bij uitstek.

Seizoen
Wij bieden onze zomervakanties aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Het winterseizoen loopt van half december t/m eind maart. Februari en maart zijn bij Scandinaviërs de populairste wintersportmaanden.

Noorderlicht in Zweden

In Zweden vind je 1 van de beste plekken om het noorderlicht te spotten: het Aurora Sky Station in Abisko. Tijdens onze bijzondere Aurora Borealisreis door Zweden en Noorwegen kom je langs Abisko, en ga je ook daadwerkelijk naar het Sky Station toe. Ook vanuit Kiruna heb je goede kansen om het noorderlicht in Zweden te spotten, bijvoorbeeld vanuit het IJshotel!

Zweden

Midden-Zweden

Dit is het land van Nils Holgersson: roodgeschilderde houten huizen en eindeloze bossen waardoor zich rivieren slingeren. Het water van de honderden meren is zo zuiver dat je het kan drinken. Er wonen weinig mensen en nergens komen zoveel elanden, dassen en bevers voor als hier. Genoeg ruimte voor mooie wandelingen door eindeloze bossen of een kanotocht.

Värmland en Dalarna

Värmland en Dalarna vormen het hart van Zweden. Hier worden de oude Zweedse tradities in ere gehouden. Overal staan de typisch Zweedse roodhouten huizen met witte raamkozijnen en een trap naar de veranda die in de zomer met bloembakken is versierd. In de streek rond het Siljanmeer zijn de ateliers waar de beschilderde houten Dalapaardjes worden gemaakt. Met kinderen breng je natuurlijk een bezoek aan Tomteland bij Gesunda. Daar woont niet alleen de Kerstman met zijn helpers maar ook ondeugende trollen en elven die je de trollentaal kunnen leren.

Hét buitenleven

In de prachtige, afwisselende natuur zijn zeer veel en goed gemarkeerde wandelroutes waarbij moerassen vaak via houten vlonders overgestoken kunnen worden. Ook kanoroutes en overlandtransporten voor de kano’s zijn duidelijk aangegeven. Wanneer je een heleboel doorgeknaagde berkenbomen langs de waterkant ziet liggen dan weet je het wel: hier is een beverkolonie aan het werk geweest. Op de wandel- en kanotochten kom je allerlei bessensoorten, wilde aardbeien en frambozen tegen. De meest geliefde soort is de hjortron, een oranje moerasbraam die vrij zeldzaam is.

Grensgebergte met Noorwegen

In Noord-Dalarna en Jämtland, tegen de grens met Noorwegen aan, komen bergtoppen van 1000 tot 1800 meter hoog voor die tot ver in het voorjaar bedekt zijn met sneeuw. In het Fulufjället Nationaal Park bij Idre kan je naar de hoogste waterval van Zweden, de Njupeskär, wandelen via een mooi aangelegd natuurpad. Onderweg passeer je eeuwenoude, immens dikke naaldbomen voordat je de boomgrens bereikt. Aan de voet van de waterval duiken waterspreeuwen in en uit het ijskoude water.

Midden-Zweden

Dalarna

De provincie Dalarna ligt in Midden-Zweden en grenst in het westen aan Noorwegen. Het Dalarnapaard (Dalahäst) is het symbool van Dalarna. Deze houten paardjes worden met de hand gemaakt en kleurrijk beschilderd. De enige echte wereldberoemde Dalarnapaardjes worden gemaakt in het plaatsje Nusnäs, in de buurt van Mora. Je kan er verschillende werkplaatsen bekijken en zien hoe zo’n beroemd Dalarnapaardje wordt gemaakt. Natuurlijk zijn er ook winkeltjes waar je de Dalarnapaardjes in allerlei kleuren en maten kan kopen. Verder vind je in Dalarna veel uitgestrekte bossen en glasheldere meren. Geschikt om diverse activiteiten in de natuur te doen met het hele gezin. Adem de zuivere lucht in en luister naar de stilte...

Rättvik

Långbryggen in Rättvik is een steiger van 625 meter lang die dateert uit 1895. Het is de aanlegplaats van de oude stoomboot Gustaf Wasa die vaart tussen de verschillende plaatsen aan het Siljanmeer. Aan het meer liggen de kerkstallen waar in de 18e eeuw de kerkgangers overnachtten, die per boot, een bezoek brachten aan de kerk van Rättvik. Wilt u het midzomernachtfeest meemaken, dan kan dat hier uitbundig.

Idre

In het noordelijkste deel van Dalarna ligt Idre. Dit is zowel in de zomer als de winter het startpunt voor activiteiten in de bergen. Het vakantiepark en skigebied Idrefjäll is omringd door een aantal natuurreservaten waaronder het Fullafjället National Park. Het heeft vele gemarkeerde wandel, fietspaden, langlaufloipes en skipistes. Ten noorden van Idre begint Zweeds Lapland, het land van de Sami en de rendieren.

Idre in de winter
In het noordelijke deel van de provincie Dalarna ligt het kleine plaatsje Idre, dat wordt omgeven door natuurreservaten. Het ruige en uitgestrekte berggebied Idre Fjäll heeft een perfect skigebied en is een ideale familiebestemming. Naast de goede ski- en langlaufmogelijkheden zijn er ook andere activiteiten zodat iedereen zich hier kan vermaken!

De sneeuw valt vroeg in Idre Fjäll. Al vanaf begin oktober wordt er op de lange latten gestaan. Idre Fjäll garandeert 10 pistes open vanaf de kerstvakantie. Bij optimale sneeuwcondities kunt u zich uitleven op 42 verschillende pistes en er zijn maar liefst 30 liften waardoor er geen wachttijden zijn. Een deel van de pistes loopt tussen de vakantiewoningen door, u kunt meestal skiën tot de voordeur. Naast skiën kunt u in Idre ook goed langlaufen. Er zijn 55 km geprepareerde langlaufroutes voor beginners en gevorderden.

In Idre Fjäll wordt er volop rekening gehouden met de kleintjes. De skischool is vlakbij de vakantiewoningen en er zijn eenvoudige sleepliften en groene pistes. Het is aan te raden de skischool vooraf te boeken in de schoolvakanties. Na de skiles kunnen de kinderen oefenen op de kinder-piste in Kinderwinterland, waar ze tussen de houten dieren door kunnen skiën.

Dalarna

Göteborg - Kiel, Stena Line

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop en een winkel. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Göteborg - Kiel, Stena Line

Kiel - Göteborg, Stena Line

De dichtstbijzijnde vertrekhaven vanuit Nederland is Kiel, in Noord-Duitsland (ca. 530 km / 6 uur rijden vanaf Utrecht). Je scheept ‘s avonds in en na ca. 9,5 uur varen kom je de volgende morgen heerlijk uitgerust in Göteborg aan. Aan boord van de Stena Scandinavica en Stena Germanica kan je genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. Verder vind je er diverse bars, een bioscoop en een winkel. Meer details

Stena Line, overtocht Kiel-Göteborg

Bekijk een grotere afbeelding van Kiel - Göteborg, Stena Line

Oslo-Amsterdam, KLM

KLM biedt uitgebreide vluchtmogelijkheden naar diverse bestemmingen in Scandinavië. Deze vluchten zijn in combinatie met autohuur een prima uitgangspunt voor onze samengestelde reizen.   Meer details

KLM, vlucht Amsterdam-Oslo

Bekijk een grotere afbeelding van Oslo-Amsterdam, KLM

Reisduur
Type accommodatie
Vervoer
Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 709

2

3

4

5

6

7

8

€ 619

9

10

11

12

13

14

15

€ 622

16

17

18

19

20

21

22

€ 629

23

24

25

26

27

28

29

€ 659

30

31

Bijzonderheden

- Inbegrepen prijs KLM gebaseerd op het laagst beschikbare tarief.

- Afhankelijk van de vluchttijden, kan het noodzakelijk zijn om een extra dag autohuur bij te boeken.

- Vlucht vanaf Brussel met SAS ook mogelijk, tarieven op aanvraag.

Winter Adventure Stöten

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

10 dagen:
- Overtochten volgens programma voor 1 auto en inzittenden
- Binnenhut naar aantal personen

8 dagen:
- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse (G-klasse)
- Luchthavenbelasting € 75 p.p.
- 7 x 24 uur autohuur cat. C met Hertz

Bij beide reizen:
- 7 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies
- Activiteiten volgens programma
- Eindschoonmaak type A

Niet inbegrepen

- Bad- en bedlinnenset € 25 p.p. vooraf te voldoen of zelf te verzorgen
- Eindschoonmaak type B € 119 vooraf te voldoen of zelf te verzorgen
- Ruimbagage bij de 8-daagse reis

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen.
- Honden zijn gratis toegestaan, opgeven bij boeking.
- Babybed en kinderstoel SEK 212 per stuk, ter plaatse voldoen of zelf verzorgen.
- De volgorde van de activiteiten zoals beschreven in het programma is als voorbeeld. De definitieve volgorde wordt bij bevestiging van de boeking bekend gemaakt.
- Deze Adventure Week is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vertrekmogelijkheden

Deze reis is ook te maken met eigen auto en retourovertocht met Stena Line van Kiel naar Göteborg. Dan is de vertrekdag zaterdag en is het een 10-daagse reis.

Overtocht

- Afmetingen auto Stena Line: max. 2 m hoog en 6 m lang (inbegrepen).
- Afmetingen auto Color Line: max. 2 m hoog en 5 m lang (inbegrepen, alleen van toepassing bij vertrek op 25/12).

Kindertarieven

- Kinderen van 6 jaar ontvangen een korting van € 100 p.p. en zitten bij de sneeuwscootersafari in een slede die word getrokken achter de scooter van de gids
- Kinderen 7 t/m 12 jaar ontvangen een korting van € 75 p.p.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

- Verblijf tot 15 dagen voor vertrek conform de reguliere voorwaarden. Vanaf 14 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten voor het geboekte verblijf.
- Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Meer inspiratie? Lees onze blogs

Inbegrepen excursies

Huskysafari in Stöten

Een huskysafari is de perfecte manier om het winterwonderland van de omgeving van Stöten te verkennen. Laat je voorttrekken door een groep enthousiaste husky's en geniet van het uitzicht. Je mag de slede zelf besturen. Op één slede kunnen 2-3 volwassenen óf 2 volwassenen en 2 kinderen.

Skipas Stöten

Boek je skipas bij voor het gehele verblijf. Bij deze skipas zitten veel extra voordelen, zoals een extra dag toegang tot de pistes. Dan kan je na het uitchecken nog een uurtje skiën voordat je weer naar huis gaat. Zo kan je optimaal genieten van je vakantie!

Sneeuwscootersafari in Stöten

Ontdek de bossen en open terreinen in de omgeving van Stöten en geniet van de ultieme vrijheid! Tijdens deze safari rijd je over bevroren meren en moerassen en door het heuvelachtige landschap. Misschien zie je onderweg nog wel een eland. Onderweg stop je voor een traditionele Zweedse fika (koffiepauze).

Optionele excursies

Sneeuwschoenwandelen Stöten

In de winter is de Zweedse natuur gehuld in een dikke laag sneeuw. Samen met een gids maak je wandeling door de Zweedse bossen. Met de sneeuwschoenen onder je voeten kom je op plaatsen waar je anders niet kunt komen. Hoor de sneeuw krisperen en luister naar de stilte van de natuur. Wellicht zie je onderweg een eland!

Heb je een vraag?

Deel deze reis

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit