Rondreis Noord-Schotland

De magische Highlands

Een rondreis door Noord-Schotland brengt je naar de magische Highlands. Al toerend of wandelend zie je steeds wisselende prachtige vergezichten, verblijf je te midden van een ongeëvenaard landschap en maak je kennis met de gastvrije Highlanders. De hoogste piek en het grootste nationale park van Groot-Brittannië vind je hier, de Ben Nevis en het Cairngorms National Park. En natuurlijk Loch Ness waar Nessie het monster zich op grote diepte heeft verstopt. Komend vanuit het zuiden kom je langs Pitlochry, schitterend gelegen in het centrum van de Highlands. In de zomer zijn er concerten, toneelvoorstellingen en kan je de Highland Games bijwonen. Maak een wandeling door de Killiecrankie-kloof naar het witgepleisterde Blair Castle. Je bent in het Cairngorms National Park op de juiste plek om de Speyside, het whiskygebied van Schotland, te verkennen. Je zou zelfs de Speyside Way kunnen lopen, oftewel ‘de whisky trail’, die langs de distilleerderijen van Glenlivet en Glenfiddich voert.

Rijd de North Coast 500

Via Inverness, de hoofdstad van de Highlands, zak je via de Great Glen af naar Fort William. Ben je fit, dan zou je kunnen overwegen om de nabijgelegen Ben Nevis te beklimmen. Dichtbij Ben Nevis is bovendien het startpunt van een van de mooiste treinreizen ter wereld: The Jacobite. De rit met de stoomtrein voert langs meren en berglandschappen naar Mallaig. Een absoluut hoogtepunt is het Glenfinnan-viaduct met 21 bogen, beroemd van de Harry Potter-films. Vanuit Inverness kan je ook het ruige noordwesten van Schotland opzoeken via de North Coast 500. Via deze kustroute maak je een van de mooiste toertochten van Europa. Je passeert grillige inhammen, lange lochs en desolate bergen.

Isle of Skye, Orkney en Shetland

Je rondreis door Noord-Schotland is pas compleet als je naar de Isle of Skye bent geweest. Het eiland staat in de top 3 van meest populaire vakantiebestemmingen in Schotland, samen met Edinburgh en Loch Ness. Je gaat naar Skye voor de overweldigende natuur met dramatische zeekliffen, groene vlaktes en ruige bergen. Meer eilanden zien? Ten noorden van Noord-Schotland liggen de Orkney- en Shetland-eilanden. Op deze eilanden zijn archeologische vondsten gedaan die uitwijzen dat hier 5000 jaar geleden al nederzettingen waren. Je kan je rondreis door Noord-Schotland verlengen met een 3- of 4-daagse reis naar Orkney en/of Shetland.

Populaire Rondreizen Noord-Schotland

Met de hond
Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Callum

13- of 14-daagse autorondreis langs vakantiewoningen

Schotland

Verblijf op kleinschalige parken met unieke ligging

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Brodie

10-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Schotland

Rondje Schotland met overnachting in een kasteel

Met de e-car
Met z'n tweeën
Rustig reistempo
8.2
Autorondreis

Braveheart Hotels

11-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Reis met je (elektrische) auto naar de Schotse Hooglanden

Met z'n tweeën
8.2
Autorondreis

Kirsty Hotels

15-daagse autorondreis langs hotels

Schotland

Complete rondreis incl. Skye en de noordelijke Hooglanden

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit