Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Noorderlicht in Tromsø

4- of 5-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - Noorwegen

Reiscode NOHRNOTR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 996
per persoon

  • Directe vlucht van Amsterdam naar Tromsø
  • Inclusief noorderlichttour
  • Extra activiteiten bij te boeken, zoals een huskysafari

Deze reis is ideaal voor een weekend of midweek naar Tromsø. Door de rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tromsø heb je voldoende tijd om de stad te ontdekken, excursies te maken en het noorderlicht te zien. Het noorderlicht zien staat bij velen hoog op de verlanglijst. En dat is terecht. Het zien van het noorderlicht in volle glorie is zeer bijzonder en onvergetelijk. De beste plek om dit natuurfenomeen te zien is Tromsø, dat gelegen is in de zogeheten 'Aurora-zone'. Door zijn gunstige ligging profiteert Tromsø van zowel een land- als zeeklimaat. Helder weer, een eerste vereiste om het noorderlicht te zien, is daardoor nooit ver weg. Tijdens deze korte reis verblijf je 3 of 4 nachten in Tromsø en is een noorderlichtexcursie inbegrepen. Daarnaast is er een ruime keuze uit activiteiten in een prachtig winters decor met hoge bergpieken en diepe fjorden. Laat het noorderlicht op zich wachten dan zorgen deze activiteiten en de stad Tromsø alsnog voor een onvergetelijke reis. Je verblijft in een hotel, gelegen in het centrum van Tromsø.

Reiscode NOHRNOTR
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 996
per persoon

Dag 1

Vlucht Amsterdam-Tromsø met Transavia. Transfer. Thon Hotel Polar. 4 overnachtingen.

Je verblijft in

Thon Hotel Polar

Je vertrek 's morgens vanaf Amsterdam met een rechtstreekse vlucht naar Tromsø waar je in de loop van de ochtend aankomt. Na aankomst ga je met de transferbus naar het centrum van Tromsø. Het hotel ligt in het centrum van de stad op ongeveer 10 minuten rijden van de luchthaven. Mocht de kamer in het hotel nog niet klaar zijn, dan kan je je bagage in het hotel achterlaten en de stad gaan ontdekken. Voor een prachtig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen is een ritje met de kabelbaan naar de top op Storsteinen een absolute aanrader. Of wandel door de gezellige winkelstraat en geniet van een lekker kopje koffie in een van de gezellige cafés.

Let op: vertrek je in oktober of november, dan vlieg je heen en terug met de SAS en heb je minimaal 1 overstap. Je komt dan in de loop van de dag aan in Tromsø.

Inbegrepen excursies

Bustransfer van/naar Tromsø

Thon Hotel Polar

Dag 2

Noorderlichtexcursie.

Vandaag staat een een noorderlichtexcursie op het programma. 's Avonds ga je op zoek naar dit wonderlijke natuurfenomeen. Hierdoor heb je overdag de gelegenheid om een van de vele musea te bezoeken. Bijvoorbeeld het Norsk Kunstmuseum met prachtige schilderijen van de lokale natuur. En in het Polar Museum leer je alles over de poolexpedities en walvisvaarders, die in vroegere tijden uit Tromsø vertrokken. Of bezoek Polaria en kom meer te weten over de het leven in de wateren rondom Tromsø. Je ziet bijzondere vissen en kan een voeder- en trainingssessie van de zeehonden bijwonen.

Bij vertrek in de periode 01/10 t/m 18/10 en 17/03 t/m 29/03 is de minibustocht inbegrepen, je gaat dan met een minibus naar een of meerdere plekken om het noorderlicht te zoeken. Bij vertrek in de periode 19/10 t/m 16/03 is de zoektocht naar het noorderlicht inbegrepen, je gaat dan met een bus naar een basecamp waar je bij een kampvuur onder het genot van een drankje wacht op het noorderlicht.

Noorderlichtexcursie

Dag 3 t/m 4

Dagen ter vrije besteding.

Je hebt zelf de keuze wat je deze dagen gaat doen. Gelukkig is er in en rondom Tromsø voldoende te doen. Zo zijn er verschillende winterse activiteiten mogelijk. Ga bijvoorbeeld mee met een sneeuwschoenwandeling of ervaar de stilte vanaf een hondenslee. Ook uniek is een bezoek aan een authentieke Sami familie en hun rendierkudde. Al deze activiteiten bevinden zich in een sprookjesachtig winter wonderland in een schitterende natuur. Je kan ook een bezoek brengen aan de Tromsø Ice Domes. Hoor en zie hoe deze bijzondere accommodatie elk jaar opnieuw gebouwd wordt en aanschouw de ijssculpturen in o.a. de ijsbar en de ijssuites. Voor een complete winterbeleving kan je het unieke bezoek aan de Ice Domes uitbreiden met een husky- of sneeuwscootersafari of met een sneeuwschoenwandeling. Nog specialer is het om een nacht door te brengen in deze bijzondere accommodatie. Vraag hiervoor bij boeking naar de mogelijkheden.

Tromsø Ice Domes

Noorwegen

Iedereen die voor het eerst naar Noorwegen op vakantie gaat wordt getroffen door de overweldigende natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. Maar de meest dramatische landschappen vind je toch in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, de immense gletsjer Jostedalsbreen en de diepblauwe fjorden van de westkust. Noorwegen heeft een rijke, geheel eigen cultuur met rotstekeningen van duizenden jaren oud, unieke staafkerken, muziek van Edvard Grieg en de Telemark ski's. Het is bovendien een land van sages. Vooral trollen spelen een hoofdrol in de Noorse mythologie en je zal er tijdens je reis zeker een paar tegenkomen. Rondom het Hemsedal en Hallingdal vind je op de berghellingen nog zomerboerderijen, waar de boeren met hun vee heentrekken als de zomer aanbreekt. Koop er een heerlijk vers kaasje of neem een kop koffie met een Noorse wafel.

Nationale Parken

Er zijn talloze natuurreservaten in Noorwegen, die kunnen variëren van een weitje vol zeldzame orchideeën tot een eiland vol broedende papegaaiduikers. Daarnaast zijn er ruim twintig nationale parken, waarvan de Hardangervidda het grootst is, een immens bergplateau dat op meer dan 1000 meter boven de boomgrens ligt en een uniek toendralandschap bezit met veel zeldzame planten en vogels. Er komen nog wilde rendieren (kariboes), lynxen en poolvossen voor. Het Dovrefjell Nasjonalpark is het enige park waarin nog een kudde muskusossen voorkomt.

Actief
Noorwegen is een ideaal land voor actieve vakanties in de vrije natuur. In de grote natuurgebieden is een dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden met op gezette afstanden schuilplaatsen en berghutten. Maar ook vanaf het hotel of de vakantiewoning kun je gaan wandelen, klimmen of allerlei andere activiteiten ontplooien, met het hele gezin. Maak een spannende kano- of raftingtocht, werp de hengel uit in een zalmrivier of neem deel aan een beversafari.

De seizoenen

Seizoen
Wij bieden onze zomerreizen aan vanaf medio mei t/m september. Het toeristenseizoen is van half juni t/m half augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode een aantal attracties, tolwegen en veerverbindingen gesloten kunnen zijn. Onze winterreizen bieden wij aan van half december tot en met eind maart.

Noorwegen in voor- en najaar

Het voorjaar kenmerkt zich door bloeiende fruitbomen en smeltende sneeuw. In september en oktober zijn op de berghellingen de berkenbomen en bessenstruiken goudgeel en rood gekleurd. Daarom is een bezoek aan Noorwegen in het voor- of naseizoen een aanrader, maar realiseer je je wel dat er dan kans is op sneeuw op hooggelegen routes. Bepaalde bergpassen en kleinere veerpontjes zijn dan gesloten. De toeristische attracties, óók de staafkerken, zijn meestal alleen in het hoogseizoen geopend, dwz. van half juni t/m half augustus.

Noorwegen in de winter
's Winters verandert Noorwegen in een waar winterparadijs. Het land waar de moderne skisport zijn oorsprong vond, biedt een half jaar lang de beste sneeuwcondities voor skiërs en langlaufers. Je kan een wintersportvakantie combineren met andere winterse activiteiten, zoals in Voss. Je zit hier middenin het fjordengebied, waar je diverse excursies kan ondernemen.

Klimaat
Het klimaat in zuidelijk Noorwegen is 's zomers te vergelijken met dat van Nederland, maar er zijn meer zonuren. In de zomer is het fjordengebied van Noorwegen relatief koel en nat en boven de poolcirkel is het enkele graden kouder dan in het zuiden. In de winter is de temperatuur gemiddeld lager dan in Nederland. Gewoonlijk schommelt deze tussen de -3 en -9°C, maar soms daalt de thermometer tot -20°C. Doordat de lucht veel droger is dan bij ons voelt het vaak niet zo koud aan. De eerste sneeuw valt meestal in begin december en blijft liggen tot begin mei, afhankelijk van de geografische ligging en de hoogte van het gebied.

Indeling in gebieden

Wij hanteren voor Noorwegen een indeling in 5 verschillende gebieden, die elk hun eigen karakter hebben. Zuid-Noorwegen bestaat uit de zuidkust: de provincie Telemark en het Setesdal. In Midden-Noorwegen onderscheiden we 3 gebieden: de westelijke fjordenkust met de gletsjers en bergen rond Jotunheimen, Geilo en Hemsedal, en als derde gebied het Gudbrandsdal met Dovrefjell en Hedmark op de grens met Zweden. Tot slot is er Noord-Noorwegen dat grotendeels boven de poolcirkel ligt.

Met de auto door Noorwegen

Tol en veerdiensten
Op enkele grote wegen in Noorwegen (o.a. de invalswegen naar Bergen en Oslo) en bij sommige tunnels en bruggen dien je tol te betalen. De tol varieert meestal tussen de NOK 10 en 75 per auto plus inzittenden, maar bij sommige langere tunnels kan dit meer dan NOK 100 bedragen. Je kunt zowel contant als met creditcard betalen. De 24,5 km lange Lærdalstunnel is gratis. Op een aantal wegen in particulier bezit wordt ook tol gevraagd. Hier dien je het verschuldigde bedrag in een envelop te stoppen en in een bus te deponeren. In het fjordengebied en het noorden van Noorwegen zul je vaak een veerpont moeten nemen. Hiervoor betaal je tussen de NOK 50 en NOK 250 per auto plus inzittenden. Buiten het toeristenseizoen kunnen bepaalde veerdiensten uit de vaart genomen zijn. Meer informatie bij het Noors Verkeersbureau.

Winterbanden en bergpassen
Het is in Noorwegen verplicht om van 15 oktober tot en met 1 mei met winterbanden te rijden en sneeuwkettingen bij je te hebben. Wij raden je aan om deze in Nederland te regelen, temeer omdat bij gladheid ook in Duitsland winterbanden verplicht zijn. Bij de 'Vegmeldingssentrale' in Noorwegen (tel. 0047-22654040) kun je informeren of bepaalde passen in het voor- of naseizoen zijn geopend. De volgende wegen kunnen afgesloten zijn:

Weg Afgesloten periode
E69 Skarsvåg-Nordkapp nov-apr
5 Gaulafjell jan-mei
51 Valdresflya dec-apr
55 Sognefjell nov-apr
63 Geirangervegen nov-jun
63 Trollstigen nov-jun

Het noorderlicht in Noorwegen

In drie uur tijd reist je van Amsterdam naar het Noorse Tromsø, de trotse 'hoofdstad van het noorderlicht'. Op heldere nachten heb je in deze omgeving 90% kans om het noorderlicht te zien. De stad ligt namelijk recht onder de noorderlicht oval, de Aurora Zone. Wil je meer weten over het natuurfenomeen? Breng dan een bezoekje aan het museum Polaria, waar je kennismaakt met alle facetten van de Arctische wereld, waaronder het noorderlicht.

Vanuit de stad is het mogelijk een noorderlichtexcursie te boeken. Denk aan een tocht in een bus met een kleine groep, onder leiding van een ervaren gids. Maar er zijn ook andere excursies waaraan je deel kan nemen. Zo kan je vanuit Tromsø orka’s en walvissen spotten, sneeuwscooterritten maken en aan huskysafari’s deelnemen.

Onderzoek naar het noorderlicht in Noorwegen
Op de Lofoten, in Lauvik, vind je het Polar Light Center. Hier doet het Nederlandse stel Rob Stammes en Threes van Nieuwenhoven onderzoek naar het noorderlicht. Je kan hier terecht voor een interessante lezing, waarna je de rest van je verblijf per sms op de hoogte wordt gehouden van de noorderlicht activiteit.

Noorwegen

Noord-Noorwegen

Een bezoek aan Noord-Noorwegen is in veel opzichten onvergetelijk. Niet alleen vanwege het bijzondere, steeds wisselende landschap, maar ook door het prachtige licht. In de zomer is het er nooit helemaal donker. Langs de kust en op de eilanden is er uitzicht op fjorden, ruige bergen met sneeuw en pittoreske vissersdorpjes. In het binnenland vind je de grootsheid en verlatenheid van de toendra’s.

De kust

De kust van de provincies Trøndelag, Troms en Nordland is diep ingesneden door fjorden en telt vele eilanden. Hier komen zeearenden, papegaaiduikers en zeehonden voor. Langs het water liggen schilderachtige vissersplaatsjes met gekleurde pakhuizen en haventjes vol vissersboten. Tromsø is een gezellige stad met leuke cafés en restaurants. Weg nummer 17, oftewel de kystriksveien, welke loopt van Steinkjer tot Bodø wordt wel de mooiste kustroute ter wereld genoemd.

Lofoten en Vesterålen

De eilandengroepen Lofoten en Vesterålen staan bekend om hun prachtige landschap waarin scherpe bergkammen en diepe dalen elkaar afwisselen. In de vissershaventjes hangt de stokvis aan rekken te drogen. Veel vakantiewoningen op de eilanden zijn gevestigd in zogenaamde Rorbuer, houten huisjes aan de waterkant waarin vroeger de vissers overnachtten. Vanuit Andenes maak je een onvergetelijke walvistocht.

Senja

Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Hier zijn fjorden te vinden, spitse bergpunten, hagelwitte stranden, een rijke vegetatie met afwisselende tinten groen, activiteiten op en rond het water en toendra’s. Het eiland is een walhalla voor wandelaars.

De rotstekeningen van Alta
De prehistorische rotstekeningen bij de plaats Alta staan sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tekeningen zijn gemaakt in het Stenen Tijdperk en zijn tussen 2500 en 6200 jaar oud. Er zijn mensen, dieren, boten en wapens op afgebeeld.

Kystriksveien

Op de kustroute van Steinkjer naar Bodø vind je een afwisselend landschap met veel natuurlijke attracties. Je kan de berg Torghatten beklimmen, de bergketen Seven Sisters bewonderen vanaf de eilanden Herøy en Dønna of een bezoek brengen aan de eilandengroep Vega, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de omgeving van Ørnes vind je de Svartisen gletsjer, waar je een gletsjer hike kunt maken.

Lapland

De Finnmarksvidda in het binnenland vormt het Noorse gedeelte van Lapland. In dit open toendra landschap, dat bijna geheel boven de boomgrens ligt, groeien alleen jeneverbessen, dwergberken en kronkelige wilgenboompjes, mos en heide. Het is hét leefgebied van kuddes rendieren.

Noord-Noorwegen

Tromsø & Senja

De noordelijkst gelegen stad van Noorwegen heeft veel te bieden. Geniet van een mooi uitzicht als je de kabelbaan naar de Storsteinen neemt. Of bezoek het Polar Museum en kom meer te weten over de poolexpedities, die in vroegere dagen hiervandaan vertrokken. Ontdek de stranden bij Sommarøy of de bergen van Lyngen Alps. Vergeet ’s avonds geen bezoek te brengen aan een middernachtconcert in de Ishavskathedraal.

Senja

Het eiland Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd. Je vindt hier een afwisselend landschap met fjorden, spitse bergpunten en grote vlaktes en dit allemaal in vele tinten groen. Je kan de ‘nasjonal turistveg’ rijden die over het noordelijke deel van het eiland voert, of wandelingen maken in het Nationaal Park Ånderdalen. Ook zijn er veel vismogelijkheden, bijvoorbeeld bij het dorpje Hamn i Senja.

Tromsø & Senja

Tromsø-Amsterdam, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Tromsø in het noorden van Noorwegen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Tromsø-Amsterdam, SAS

Amsterdam-Tromsø, SAS

Scandinavian Airlines heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen in Scandinavië. Na een overstap in Kopenhagen en/of Oslo vlieg je naar Tromsø in het noorden van Noorwegen. Meer details

SAS, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Tromsø, SAS

Tromsø - Amsterdam, Transavia

Vlieg met Transavia rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Tromsø. Meer details

Transavia, vlucht Amsterdam-Tromsø

Bekijk een grotere afbeelding van Tromsø - Amsterdam, Transavia

Reisduur
Aantal personen
Type accommodatie

2-persoonskamer,bad en/of douche,toilet

Vervoer

Vliegen

Vertrekdatum

Prijsindicatie per persoon

Ma Di Wo Do Vr Za Zo

1

€ 996

2

3

4

5

6

7

8

€ 1019

9

10

11

12

13

14

15

€ 1069

16

17

18

19

20

21

22

€ 1119

23

24

25

26

27

28

29

€ 1205

30

31

Bijzonderheden

Bij vertrek in de periode 01/10 t/m 30/11 vlieg je met een lijndienstvlucht (min. 1 overstap) van SAS. Bij vertrek in de periode 01/12 t/m 29/03 vlieg je met een rechtstreekse charter van Transavia.

Noorderlicht in Tromsø

Klik op een datum en prijs, voor een prijsberekening..

Inbegrepen

- Vluchten (lijndienstvlucht met SAS in de periode 01/10 t/m 30/11 en charter met Transavia in de periode 01/12 t/m 29/03) volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 20 kg
- Transfers
- 3 of 4 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Activiteiten volgens programma

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket van SAS (vertrek 01/10-30/11).

Inbegrepen excursies

Bustransfer van/naar Tromsø

Reis gemakkelijk en comfortabel van en naar de luchthaven van Tromsø met deze speciale bussen. De bussen staan net buiten de hoofdingang van de luchthaven en brengen je naar diverse centrale plaatsen in Tromsø. Vanaf hier is het een korte wandeling naar het geboekte hotel. Aan het einde van de reis stap je op dezelfde centrale plaats weer op om naar de luchthaven te gaan.

Noorderlicht bustocht Tromsø

Bij deze excursie ga je met een minibus (14 personen) op zoek naar het noorderlicht. De kleine groepssamenstelling zorgt voor een bijzonder ervaring. De gids is op de hoogte van de weersverwachting en door z'n kennis ga je naar een of meerdere plaatsen waar de kans op het zien van het noorderlicht het grootst is. Er wordt gebruik gemaakt van unieke plekken, die de lokale bevolking beschikbaar stelt, om bij een kampvuur ...

Zoektocht naar het noorderlicht Tromsø

Ga samen met een gids van Best Arctic op zoek naar het noorderlicht. Met een bus ga je naar een van de basiskampen van de organisatie. Afhankelijk van het weer wordt op de dag zelf besloten naar welke locatie je gaat. Dat kan aan de kust zijn, maar ook landinwaarts richting de grens met Finland. Omdat er binnen 2 uur rijden vanuit Tromsø verschillende klimaten kunnen zijn is de kans op helder weer en dus het ...

Optionele excursies

Bezoek Polar Park vanaf Tromsø

Ga met de bus vanaf Tromsø naar het Polar Park. Kijk om je heen tijdens de rit in een comfortabele bus naar het prachtige winterse landschap. Aan het eind van de rit wachten de dieren je op in het Polar Park en heb je 3 uur de tijd om rond te dwalen. Zie de diverse dieren van de arctische fauna, zoals wolven, lynxen, muskusossen, beren en elanden in hun natuurlijke omgeving. De dieren in Polar Park beschikken over veel ...

In de voetsporen van de Sami

Dichtbij Tromsø in een verborgen fjord vind je een arctisch paradijs dat grotendeels onaangetast is. Hier ervaar je de schoonheid van het noorden en treed je op sneeuwschoenen in de voetsporen van de Sami. Je maakt een mooie rit langs fjorden en bergen in een regio waar de lokale Sami hebben geleefd. Onderweg zie je de met sneeuw en ijs bedekte Lyngen Alpen en de diepe fjord. Er wordt regelmatig gestopt voor een ...

Kustsafari met lokale proeverijen

Geniet van een safari in een minibus langs de kust en de eilanden rondom Tromsø. Zie het dramatische landschap aan je voorbij glijden en leer ondertussen over de geschiedenis van deze prachtige plek. De enthousiaste gids vertelt je graag alles wat je wil weten. Het genieten van de prachtige natuur en cultuur combineer je met kleine proeverijen van lokale producten. Onderweg worden er genoeg stops gemaakt om je te laven ...

Noorderlicht cruise Tromsø

Wil je het noorderlicht zien op een andere en bijzondere wijze? Ga dan mee met deze stille, elektrische boot over de fjorden rondom Tromsø. Je geniet in alle rust van de omgeving en van het inbegrepen Arctic menu wat ondertussen geserveerd wordt. Vanuit de haven van Tromsø vaar je langs de Ishavskathedraal. Eenmaal onder de brug door heb je een mooi uitzicht op de verlichte stad. Weg van het stadslicht schitteren de ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
8.6
Aantal beoordelingen 40

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit