Wintervakantie Fjord Noorwegen

Beleef de fjorden in de winter

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je voor een wintervakantie naar het Noorse fjordengebied zou gaan. Een hele goede reden: hier vind je de mooiste poedersneeuw van Europa. De meeste sneeuw valt in Myrkdalen, een wintersportplaats midden in het fjordengebied. Samen met Voss heb je twee fantastische skigebieden in het hart van de fjorden te pakken. Met de liftpas heb je toegang tot meer dan 55 kilometer aan geprepareerde pistes. Het is hier bovendien veel minder druk dan in Frankrijk of Oostenrijk. Je hoeft dus niet te wachten voor de skiliften en hebt alle ruimte op de piste. Meer aanleiding nodig voor een wintervakantie in het fjordengebied? Lees dan verder.

Winterse activiteiten

Besneeuwde ruige bergen, prachtige meren en fjorden zorgen samen voor een spectaculair landschap. Naast het skiën trek je er op uit om de prachtige natuur te bekijken. Een leuke excursie is de Noorwegen in een Notendop-tour. Je reist mee met de wereldberoemde Flåmsbana, een van de steilste spoorlijnen ter wereld, en daarna maak je een boottocht over de Nærøyfjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Of je gaat naar de gletsjer Nigardsbreen voor de blauwe ijsgrotten onder het ijs. Het is verrassend hoeveel schakeringen blauw er zijn! Ter afwisseling maak je een sneeuwschoenwandeling, voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Bestemming winters fjordengebied

Vanaf Amsterdam vlieg je op Bergen met KLM, of je neemt de ferry van Fjord Line vanaf het Deense Hirthals naar Bergen. Deze overtocht duurt ongeveer 18 uur. Je stapt in Denemarken om 20.00 uur aan boord; de volgende ochtend word je wakker in de fjorden. De terugreis vertrekt om 13.30 uur uit Bergen en komt ‘s ochtends om 07.30 uur aan in Hirthals. Uiteraard is er op de boot ook genoeg te doen voor kinderen. Er is zelfs een hondenhotel aan boord. Een wintervakantie in het fjordengebied komt zo wel heel dichtbij!

Populaire Wintervakanties Fjord Noorwegen

Met de kinderen
8.0
Wintersport

Myrkdalen Mountain Resort

6- of 8-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Myrkdalen

Uitstekende appartementen vlak bij de piste

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.4
Wintersport

Voss Resort

6- of 8-daagse wintervakantie met verblijf in appartement

Sognefjord, Voss

Ruime en comfortabele appartementen dichtbij de piste

Actieve vakanties
Winter Adventure

Winter Adventure Rondom de Sunnmøre Alps

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel en appartement

Møre og Romsdal, Stranda

Jugendstil in Ålesund en skiën bij de fjord

Inclusief excursie(s)

Aanbieding
Met de kinderen
Met z'n tweeën
Wintersport

Kerst- en winteraanbieding Myrkdalen Hotel

8-daagse wintervakantie met verblijf in hotel

Sognefjord, Myrkdalen

Speciale aanbieding, ook geschikt voor families

Inclusief 6-daagse skipas

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit