Rondreis Guernsey

Rondreizen op vrolijk Guernsey

Tijdens een rondreis op Guernsey ontdek je de weidse baaien in het westen met prachtige zandstranden en het gezellige hoofdstadje St. Peter Port. Het klimaat op Guernsey, na Jersey het grootste Kanaaleiland, is heel aangenaam. De zandstranden, zoals het strand van Cobo Bay, behoren tot de schoonste van Groot-Brittannië. Geen zin om te zonnebaden, neem dan de bus om je naar een startpunt van een mooie wandeling te brengen. De bus kost maar 1 pond en rijdt het hele eiland rond. Onderweg vind je genoeg uitstallingen waar mensen fruit en groenten verkopen. Doe wat geld in het kistje en zet je tanden in een onbespoten appel of tomaat. Dit en nog veel meer maak je mee tijdens je rondreis op Guernsey.

Bezienswaardig

Het hoofdstadje St. Peter Port is gezellig en knus met nauwe, steile klinkerstraatjes die aflopen naar de haven. Het robuuste Castle Cornet bewaakt al eeuwenlang de toegang tot de haven. Een bezoek aan dit kasteel is aan te raden, al is het alleen maar om de prachtige tuinen binnen de kasteelmuren te bewonderen. Een turbulente periode was de Tweede Wereldoorlog. Guernsey werd toen, net als Jersey, Sark en Alderney, bezet door de Duitsers. Over deze periode gaat het interessante German Occupation Museum. De populairste bezienswaardigheid van Guernsey is echter Little Chapel. Dit minikerkje van 5 bij 3 meter is gemaakt van scherven en schelpen. In deze kleinste kerk ter wereld passen maar 8 mensen.

Rondreizen naar Guernsey en Jersey

Tijdens onze rondreizen doe je zowel Guernsey als Jersey aan. Je overnacht in hotels of appartementen, waarbij de hotels uiteenlopen van eenvoudig tot luxueus. De accommodaties zijn ook los te boeken en te combineren met een vlucht of overtocht. Een rondreis naar Guernsey kan je zo helemaal naar je eigen wensen inrichten.

Populaire Rondreizen Guernsey

Met z'n tweeën
7.0
Autorondreis

Poppy

14-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden, Engeland

Eilandhoppen binnen het Britse kroongebied

Met z'n tweeën
Voor het eerst
7.0
Autorondreis

Adèle

8-daagse autorondreis langs hotels

Kanaaleilanden

Combineer de eilanden Guernsey en Jersey

Onze vakanties Guernsey

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen Guernsey

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit