Voor het eerst
Voor het eerst
Met z'n tweeën
Met z'n tweeën

Noorderlicht in Reykjavík

5-daagse wintervakantie met verblijf in hotel - IJsland

Reiscode ISHRNORE
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 787
per persoon

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 13-06-2023. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

  • Inclusief noorderlichtsafari
  • Verblijf in de hippe hoofdstad van IJsland
  • Boek extra excursies bij, zoals walvissafari of Sky Lagoon

Deze winterbreak is speciaal samengesteld voor diegenen die altijd al het mysterieuze noorderlicht met eigen ogen hebben willen zien. Nog geen half uur buiten Reykjavík zijn de omstandigheden ideaal om het noorderlicht te aanschouwen. Tijdens deze korte vakantie ga je een avond op pad om op jacht te gaan naar dit natuurverschijnsel. Daarnaast zijn er vanuit Reykjavík tal van mogelijkheden om andere excursies te maken en meer te zien van het land.

Reiscode ISHRNORE
Inclusief vlucht
Inclusief verblijf in hotel
vanaf 
€ 787
per persoon

Eerste keus

Deze vakantie is te boeken vanaf 13-06-2023. Stel mij als eerste op de hoogte zodra de prijzen bekend zijn en de vakantie geboekt kan worden.

Dag 1

Vlucht Amsterdam/Brussel-Keflavík met Icelandair. Reykjavík, Hotel Cabin, 4 overnachtingen.

Je verblijft in

Hotel Cabin

Vanaf de luchthaven word je per transferbus naar Hotel Cabin in Reykjavík gebracht. Maak nog een wandeling door de stad langs de bezienswaardigheden, zoals de Hallgrímskirkja. 's Avonds is de kerk mooi verlicht en vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de stad.

Je verblijft de komende 4 nachten in Hotel Cabin. Kies voor een superior kamer, of een superior kamer met uitzicht (deze kamers liggen op de bovenste verdieping).

Reykjavík

Dag 2

De ochtend en middag is vrij ter besteding. Verken de stad Reykjavík door middel van de Hop on Hop off bus. Stap uit bij het indrukwekkende gebouw Perlan. Hier vandaan heb je een panoramisch uitzicht over de stad en in het gebouw zelf is een museum met onder andere een ijstunnel, een planetarium en in de avond een noorderlichtshow.

's Avonds word je opgehaald voor een noorderlichtexcursie. Het noorderlicht is één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld en is in IJsland vaak goed te zien. Tijdens deze excursie wordt jacht gemaakt op vlagen van het noorderlicht, wat zich in witte, groene of zelfs rode strengen dansend door de lucht kan laten zien.

Ben je op zoek naar een intieme ervaring? Boek dan een upgrade en maak deze excursie in een kleine groep.

Noorderlicht

Dag 3 t/m 4

Deze dagen heb je tijd om meer van de stad te bekijken, of om juist mee te gaan op excursie het land in. Je bent tenslotte in IJsland, waar een gletsjerwandeling, een bezoek aan spuitende geisers en zwemmen in een warmwaterbronnen tot de mogelijkheden behoren.

Een aanrader is een excursie naar de regio ten noorden van Reykjavík. Neem een kijkje bij indrukwekkende Hraunfossar watervallen en sluit de dag af met een bezoek aan de Canyon Baths, idyllisch gelegen tussen de bergen.

Hraunfossar watervallen

IJsland

IJsland is echt een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Door de unieke ligging van het eiland heeft het veel spectaculaire vulkanische bezienswaardigheden zoals geisers en hotsprings. Er zijn gletsjers, prachtige watervallen en diepe fjorden. Naast al deze natuurpracht biedt Reykjavik volopcultuur en het is momenteel één van de meest trendy steden van Europa. Met ons ruime aanbod aan reizen naar IJsland moet het zeker lukken de reis van jouw dromen te vinden.

Elk seizoen heeft zijn eigen charme, maar in de herfst en de winter heeft IJsland een extra troef in handen: de kans om het noorderlicht te zien. Door de noordelijke ligging is het noorderlicht, als het zich manifesteert, op heel IJsland te zien. Ook is het een dunbevolkt land, waardoor het er 's avonds en 's nachts goed donker is en je meer kans hebt om vlagen van het noorderlicht te zien. De beste periode is van oktober t/m maart, maar ook in september kan het soms al te zien zijn.

Northern Lights Center
In Reykjavík is in 2012 het Northern Lights Center geopend. Hier vind je meer achtergrondinformatie over het noorderlicht. Ook worden vanuit Rekjavík noorderlicht safari's georganiseerd. Dus ook op een kortere trip is het mogelijk om op zoek te gaan naar dit bijzondere natuurverschijnsel.

Het land en haar bewoners

IJsland is een relatief jong vulkanisch eiland dat nog elk jaar een beetje groeit doornieuwe toevoer van lava uit de aardbodem. De eerste bewoners van IJsland waren de Vikingen die zich ongeveer 1100 jaar geleden vestigden op het eiland. De huidige IJslanders stammen rechtstreeks af van die eerste Vikingen en spreken nog hun taal. IJsland is drie keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts ca. 300.000 inwoners, waarvan de helft in de hoofdstad, Reykjavik, woont.

Reykjavik
De IJslandse hoofdstad is een kleine maar zeer trendy stad waar het hele jaar door van alles te beleven valt. In het oude stadscentrum liggen de bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Er zijn mooie oude huizen en kerken en er is een zeer uitgebreid winkelaanbod. Er zijn klassieke tot hypermoderne winkels en voldoende souvenirshops. In de vele restaurants kun je heerlijke visgerechten eten. Na het diner mag je het uitgebreide nachtleven eigenlijk niet overslaan.

Klimaat

Dankzij de warme golfstroom is het in IJsland veel minder koud dan men zou verwachten op deze breedtegraad. IJsland heeft een zeeklimaat, met milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur in Reykjavík loopt van 4 ºC in januari tot 12 ºC in juli. Het weer heeft een onvoorspelbaar karakter kan razendsnel veranderen. Zo loop je in de zon en een moment later in een sneeuwbui. Gedurende de zomermaanden mei, juni en juli is er in IJsland vrijwel continue daglicht, maar vroeg in de lente en in de herfst is er een lange schemertijd.

Reisperiode
Het toeristenseizoen loopt in IJsland van eind juni tot eind augustus. Houd er rekening mee dat buiten deze periode musea en andere attracties gesloten kunnen zijn.

Kleding
Voor IJsland geldt dat, vanwege het veranderlijke weer, je het beste op alles voorbereid kunt zijn. Kleed je in laagjes, zodat je iets aan of uit kunt trekken. Verder zijn een wind- en waterdicht jack, goede wandelschoenen, evt. laarzen, muts en handschoenen aan te raden. Vergeet uiteraard ook je zwemkleding niet, zodat je heerlijk kan ontspannen in één van de natuurlijke warmwaterbronnen of openluchtzwembaden die IJsland rijk is.

Flora en fauna

De poolvos is het enige oorspronkelijke zoogdier van IJsland. In Oost-IJsland komen wat kuddes geïmporteerde rendieren voor, maar het bekendste zoogdier van IJsland is de walvis. En natuurlijk zijn er de kleine IJslandse paarden, die meer dan 1000 jaar geleden door de Vikingen werden meegebracht. Vooral langs de kust zijn er vogels in overvloed, waaronder papegaaiduikers. En in de omringende IJszee zwemmen dolfijnen, orka's, bruinvissen en diverse soorten walvissen. Bomen zijn schaars vanwege het arctische klimaat in de binnenlandse woestijnen van as, zand en lava. Er komen vooral veel mossen, korstmossen en grassen voor.

Vulkanen en gletsjers
IJsland is uniek gelegen op de Mid Atlantic Ridge, de bergrug die van noord naar zuid over de bodem van de Atlantische Oceaan loopt en waarlangs miljoenen jaren geleden het Amerikaanse continent losscheurde van het Europese. Tijdens een reeks enorme vulkaanuitbarstingen rees het eiland uit het water op. Dat het nog steeds vulkanisch actief is, is zichtbaar door de stoom die uit de aarde opstijgt, de spuitende geisers en de vele warmwaterbronnen. Aardschokken en verschillende vulkaanuitbarstingen hebben het landschap in de afgelopen eeuwen voortdurend veranderd. Tijdens de ijstijden werd het land overdekt met gletsjers, die diepe, steile dalen uitsleten tot fjorden. De Vatnajökull is met 8400 vierkante kilometer de grootste ijskap van Europa.

Het landschap
Het eiland is uniek gelegen op de MID Atlantische breuklijn. Tijdens een reeksenorme vulkaanuitbarstingen rees het uit het water op. Dat het nog steeds vulkanisch actief is, is zichtbaar door de stoom die uit de aarde opstijgt, de spuitende geisers en de vele warmwaterbronnen. Tijdens de ijstijden werd het land overdekt met gletsjers, die diepe, steile dalen uitsleten tot fjorden. De Vatnajökull is met 8400 vierkante kilometer de grootste ijskap van Europa.

Cultuur en levensstijl

De IJslanders stammen af van de Vikingen die zich 1100 jaar geleden op het eiland vestigden. Al in het jaar 930 richtten zij het eerste parlement van Europa op, de Althing, op de vlakte Thingvellir. Van de oude IJslandse literatuur is vooral de Edda bekend, een verzameling goden- en heldenliederen uit de 13e eeuw. Veel moderne kunst is te bewonderen in de musea van Reykjavik en in heel IJsland staan in steden en parken mooie hedendaagse beeldhouwwerken.

Wellness
Wellness is in IJsland een levensstijl. Wanneer het buiten koud en guur is laten de bewoners zich bijna dagelijks verwennen in het heldere, maar vooral warme bronwater in een van de vele natuurlijk verwarmde zwembaden die IJsland rijk is. Voor bezoekers die in IJsland arriveren is het een 'must' om samen met de IJslanders een duik in de Blue Lagoon te nemen. In een wolk van stoom dobber je rond in het azuurblauwe geothermische water, waarin mineralen opgelost zijn die heilzaam werken op lichaam en geest.

Nuttige informatie

Paspoort
Je paspoort dient, na vertrek uit IJsland, nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Het is toegestaan om met een Europese identiteitskaart naar IJsland te reizen.

Mobiele telefoon
Langs de ringweg en in bewoonde streken is er uiteraard goed bereik, maar er zijn grote gebieden in het onbewoonde binnenland van IJsland waar geen bereik is.

Geldzaken
De munteenheid voor IJsland is de IJslandse Kroon. Creditcards worden algemeen geaccepteerd en je kan met je pinpas bij vrijwel alle automaten pinnen. In kleine plaatsen is niet altijd een bank.

Verkeer in IJsland
De belangrijkste weg van IJsland is de ringweg, wegnummer 1, die bijna 1500 km lang is. Het grootste gedeelte van de ringweg is geasfalteerd, evenals de wegen rond Reykjavík. Veel hooglandwegen en bergwegen zijn alleen geschikt voor auto's met vierwielaandrijving. Deze wegen worden aangegeven met een F voor het wegnummer. Sommige van deze wegen hebben veel gaten in het wegdek en het kan voorkomen dat u een rivierbedding moet doorkruisen. Wij bieden een aantal van onze reizen aan vanaf begin april. Houd er rekening mee dat bepaalde wegen dan nog afgesloten zijn. Op de ringweg kan in april en begin mei nog sneeuw liggen. De wegen in het binnenland worden geopend indien ze geheel sneeuwvrij en hersteld zijn, dit is meestal half juni. Informeer ter plaatse of de wegen al open zijn. Raadpleeg de website www.vegagerdin.is om de conditie van de wegen en de weersomstandigheden van het moment te weten te komen. Wegen die alleen met 4WD berijdbaar zijn staan daar ook op aangegeven.

IJsland

Zuidwest-IJsland

Direct na de landing op het vliegveld Keflavík maak je kennis met kale lavavlaktes, soms begroeid met mos, terwijl in de verte kegelvormige vulkanen opdoemen. Dit maanachtige landschap is onderdeel van het UNESCO Global Geopark. Aan de rand van het dorpje Flúðir vind je de Secret Lagoon ,een toepasselijke naam voor het geothermische warmwaterbad.

Reykjavík

Het oude centrum van Reykjavík kan je het beste lopend verkennen. Wandel naar de Hallgrímskirkja en de winkelstraat Laugavegur, of loop omhoog over de Skólavördurstigur met mooi uitzicht over de gekleurde huizen naar de baai Faxafloi. Trendy winkels, musea, goede restaurants en een uitbundig nachtleven maken Reykjavík populair bij jong en oud. Vanuit Reykjavík kan je meegaan op een walvissafari, paardrijden, gletsjerwandelen en zelfs afdalen in een vulkaankrater. Maar de meest geboekte excursie is de Golden Circle tour.

The Golden Circle

De Gouden Cirkel is een rondrit langs het Thingvellir Nationaal Park, het Geysir gebied en de waterval Gullfoss. Thingvellir is de plek waar al in het jaar 930 het IJslandse parlement vergaderde. Niet ver daarvandaan ligt Geysir, het gebied van de springbronnen. Wacht tot de Strokkur, een geiser die om de 8 minuten spuit, een bel vormt. Plotseling spuit er een fontein van kokend water enkele tientallen meters omhoog. Bij de beroemde gouden waterval Gullfoss heb je van bovenaf prachtig uitzicht op de brede kloof waar het water in twee trappen met donderend geraas naar beneden stort. Wanneer de zon erop schijnt ontstaat de regenboog, waaraan de waterval zijn naam heeft te danken.

Eyjafallajökull en de Mýrdalsjökull

Ten oosten van de Markarfljót rivier wordt de kuststrook smaller en steile bergwanden doemen op. De twee grote gletsjers Eyjafallajökull en Mýrdalsjökull steken daar boven uit. Ze vormen de oorsprong van talloze gletsjerrivieren en watervallen, zoals de Skógafoss, een waterval met een vrijeval van 60 meter hoogte. Bij helder weer kan je vanaf de ringweg de Westmaneilanden voor de kust zien liggen.

Zuidwest-IJsland

Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Keflavik - Amsterdam, Icelandair

Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt dagelijks rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Amsterdam-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Amsterdam-Keflavik, Icelandair

Brussel-Keflavik, Icelandair

Icelandair, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt rechtstreeks vanaf Brussel naar Keflavík, de internationale luchthaven bij Reykjavík. De moderne Boeings van Icelandair brengen je in ca. 3 uur naar IJsland. Meer details

Icelandair, vlucht Brussel-Keflavík

Bekijk een grotere afbeelding van Brussel-Keflavik, Icelandair

Inbegrepen

- Vluchten volgens programma o.b.v. Economy klasse
- Luchthavenbelasting
- Ruimbagage 23 kg
- 4 nachten verblijf volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Activiteiten volgens programma
- Transfers

Niet inbegrepen

- Brandstoftoeslag

Overige info

- CO2-compensatie van de reis is inbegrepen
- Transfer van Keflavik Airport naar Reykjavik en v.v. is inbegrepen
- Wil je liever langer verblijven? Vraag bij boeking naar de mogelijkheden

Vertrekmogelijkheden

- Vanuit Amsterdam: dagelijks.
- Vanuit Brussel: in de periode 01/10 t/m 13/11 donderdag en zondag. In de periode 14/11 t/m 21/12 zondag. In de periode 22/12 t/m 28/12 donderdag. In de periode 29/12 t/m 23/04 donderdag en zondag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden

Bij een definitieve boeking gelden er 100% annulerings- of wijzigingskosten voor het vliegticket.

Optionele excursies

Flybus van/naar Reykjavík

Je kan bij boeking opgeven of je gebruik wilt maken van de transfer van de luchthaven naar je hotel.

FlyOver Iceland

Vlieg mee over IJsland! Bungelend met je benen hang je voor een bolvormig scherm en zie je een prachtige film en word je meegenomen op een opwindende 4D reis door IJsland. Special effects, waaronder wind en mist, zorgen voor een magische beleving. Voordat de show begint bezoek je eerst een traditioneel Viking-landhuis. Bij het licht van het vuur vertelt de IJslandse verhalenverteller een fascinerend verhaal. Het ...

Golden Circle & Friðheimar

Dit is dé favoriete dagtocht per touringcar vanuit Reykjavík en je bezichtigt 3 hoogtepunten van IJsland in één dag. Je start de dag met een bezoek aan de broeikas Friðheimar, waar je meer leert over de biologische teelt van groente in IJsland. Daarna bezoek je het hete bronnengebied Geysir en kijk je je ogen uit bij de geiser Strokkur die kokend heet water 30 meter de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de gouden ...

Hop on Hop off Reykjavík

Ontdek Reykjavík en stap uit bij verschillende attracties en bezienswaardigheden. De bus stopt onder andere bij het concertgebouw Harpa, de oude haven van Reykjavík (hier vandaan vertrekt de walvissafari en papegaaiduikersafari), de attractie FlyOver Iceland, de winkelstraat Laugavegur, de opzienbarende kathedraal Hallgrímskirkja, het museum Perlan, de winkelcentrum Kringlan en het Höfði huis, de ambtswoning van de ...

Beoordelingen van deze reis

Klanten die deze reis gemaakt hebben, krijgen na thuiskomst het verzoek om de reis te beoordelen en hun ervaringen met ons te delen.

Gemiddelde beoordeling
7
Aantal beoordelingen 1

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit