Vakantie in County Wexford

Wexford in het zonnige zuidoosten

Een vakantie in County Wexford belooft je gouden stranden in het zonnige zuidoosten. Wexford-stad ligt strategisch aan de monding van de rivier Slaney en is gesticht door Vikingen. Daarna kwamen de Normandiërs en Cromwell. Wexford is een mooie mix van middeleeuwse straten met oude pubs en mooie winkels en galeries. De stad heeft zichzelf op de kaart gezet met het hypermoderne Opera House. Het operafestival eind oktober is een grote happening waar veel mensen op afkomen. Een verblijf in Wexford is ideaal als je met de boot in Rosslare aankomt en de eerste dag in Ierland niet veel wilt rijden.

Griezelen in een spookhuis

Ten noorden van Wexford vind je het 11 kilometerlange Curracloe Beach, met wit zand en een rustige zee een populaire familiebestemming. Steven Spielberg nam op dit strand de landing op het strand van Normandië op, voor de levensechte openingsscene van zijn film ‘Saving Private Ryan’. Naarmate je verder naar het zuiden afzakt, kom je uit bij het schiereiland Hook. Het hoogtepunt van een rondrit is de vuurtoren. Dit baken loodst al meer dan 800 jaar schepen langs de kust. Als je terugrijdt kom je langs het vervallen Loftus Hall, het meest spookachtige herenhuis van Ierland. Neem deel aan een avondrondleiding (alleen voor volwassenen!) als je eens lekker wilt griezelen.

De Kennedy-connectie

In het stadje New Ross krijg je kippenvel bij het Dunbrody Famine Ship. Dit is een replica van de Dunbrody, een 19e-eeuws ‘coffin ship’ waarmee emigranten naar Amerika vertrokken. Veel mensen bereikten meer dood dan levend de overkant. De grootvader van president John F. Kennedy was een van de emigranten. Je kan een bezoek brengen aan de boerderij van grootvader Kennedy in Dungantown. Het ziet er nog net zo uit als 160 jaar geleden.

Populaire Vakanties County Wexford

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Siobhan

15- of 16-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

Combineer romantisch Engeland met Ierse gastvrijheid

Met de kinderen
Rustig reistempo
8.0
Autorondreis

Teagan

13- of 14-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

In rustig reistempo naar de hoogtepunten van Ierland

Met de kinderen
Met z'n tweeën
8.0
Autorondreis

Enya

15-daagse autorondreis langs diverse accommodaties

Ierland, Engeland

Ontdek het beste van Ierland

Met z'n tweeën
Hotel

Clayton Whites Hotel

Zuidoost-Ierland, Wexford

In het historisch centrum van Wexford

Onze vakanties County Wexford

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Bestemmingen County Wexford

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit