Vakantie in Belfast

Belfast, hip and happening

Enkele jaren geleden stond een vakantie in Belfast waarschijnlijk niet op je wensenlijst, maar er is veel veranderd. Het hedendaagse Belfast is hip and happening. De oude scheepswerf waar ooit de Titanic werd gebouwd, is nu getransformeerd tot het trendy Titanic Quarter. In het Cathedral Quarter wonen de bohemiens van de stad in wat ooit pakhuizen waren. Belfast is compact, en heeft binnen loopafstand uitstekende musea, restaurants en een levendige muziekscene. Wil je kennismaken met de roerige geschiedenis van Belfast, maak dan een Black Taxi Tour. Je gids vertelt je alles over de muurschilderingen die je onderweg tegenkomt. Een vakantie in Belfast is gevuld met dagen vol sightseeing en avonden in de pubs en restaurants.

Topattractie Titanic Experience

In het Titanic Quarter vind je de topattractie van de stad: de Titanic Experience. Gehuisvest in een ultramodern gebouw in de vorm van een schip, ga je op ontdekkingsreis door de gloriejaren van de scheepsbouw in Belfast. Interactief baan je je een weg door het mondaine Belfast van 1800 en over de scheepswerf, waarna je uiteindelijk bij de Titanic belandt. Hier beleef je het huiveringwekkende verhaal van het onzinkbaar geachte schip. Je maakt alle fases mee: vanaf het ontwerp, de bouw en de tewaterlating tot die fatale eerste reis die eindigde op de bodem van de oceaan. Genoeg indrukken opgedaan? In het Cathedral Quarter ben je in het uitgaanscentrum van de stad. Hier vind je veel pubs, restaurants en podia met livemuziek. Probeer ook zeker een van de vele concerten mee te maken in de stad van ‘Van the Man’ Morrison en Snowpatrol.

Belfast en Game of Thrones

In het Queen’s Quarter neem je deel aan een rondleiding door Queen’s University. Je bezoekt onder andere de Lanyon Building, een van de mooiste universiteitsgebouwen in de wereld. Ook van de hand van architect sir Charles Lanyon is het prachtige Palm House in de Botanic Gardens, een groene oase in deze wijk. Het Ulster Museum bevat een veelzijdige collectie kunst, historische vondsten en verhaalt over de geschiedenis van Noord-Ierland. Er hangt ook een enorm wandkleed waarop sleutelscenes uit Game of Thrones zijn geborduurd. Belfast heeft veel te danken aan de HBO-serie die grotendeels wordt opgenomen in de Titanic Studio’s. Ben je fan van de serie? De studio zelf is niet toegankelijk maar de filmlocaties buiten de stad wel. Er zijn verschillende Game of Thrones-toers waarbij je een hele dag deze mooie plekken gaat bezoeken, zoals de Dark Hedges (King’s Road) en Castle Ward (Winterfell). Je ziet, tijdens een vakantie in Belfast kan je kiezen uit heel veel fascinerende bezienswaardigheden.

Populaire Vakanties Belfast

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.0
Fly Drive

Rorry B&B

15-daagse rondreis langs B&B's

Ierland

Alle Ierse hoogtepunten én inclusief 2 leuke excursies

Met z'n tweeën
Voor het eerst
8.3
Fly Drive

Rorry Hotels

15-daagse rondreis langs hotels

Ierland

Naar alle hoogtepunten van Ierland én Noord-Ierland

8.0
Individuele Motorreis

Bronwyn

20-daagse autorondreis langs hotels

Schotland, Ierland, Engeland

De hoogtepunten van Schotland, Ierland en Engeland

Met z'n tweeën
Hotel

Ramada By Wyndham Belfast Hotel
+

Noord-Ierland, Belfast

Op loopafstand van het historisch centrum

Onze vakanties Ierland

Accommodatie

Hotels, B&B’s, vakantiewoningen, stacaravans, kampeerhutten en bijzondere accommodaties

Rondreis

Rondreizen met je eigen auto, fly drive’s, treinrondreizen en groepsreizen

Individuele Motorreis

De mooiste rondreizen of korte trips waarbij jij kiest wanneer en met wie je reist.

Onze bestemmingen

Boek je vakantie bij Buro Scanbrit